F Παγκόσμια Εισβολή - Battle: Los Angeles - FilmBoy Παγκόσμια Εισβολή - Battle: Los Angeles - FilmBoy
  • Latest News

    Παγκόσμια Εισβολή - Battle: Los Angeles

    Κάποιους μήνες πριν είχα παρακολουθήσει ένα low budget sci-fi alien movie που λεγόταν Skyline και το τι δούλεμα του έριξα εγώ και εσείς με τα σχόλια σας δε λέγεται.

    Το Battle: Los Angeles έχει κάποιες μεγάλες διαφορές από το αστείο εκείνο φιλμ και στοιχηματίζω ότι αποκλείεται να είναι τόσο κακό.

    Καταρχάς μιλάμε για μια μεγάλου budget παραγωγή - κάτι που φαινόταν κι από τη τεράστια καμπάνια τους τελευταίους μήνες - με επώνυμο cast και τεράστια ανυπομονησία από τα sites/forum του χώρου.

    Αλλά είναι και οι λεπτομέρειες.

    Η Warner Bros. ενθουσιάστηκε από τη δουλειά του σκηνοθέτη Jonathan Liebesman στο Battle: LA (της Columbia Pictures), τόσο που του εμπιστεύτηκε το sequel της Τιτανομαχίας, Wrath of the Titans (το οποίο ακουγόταν υποσχόμενο μέχρι που ανακοίνωσαν ότι θα γυριστεί σε 3D και όλοι θυμήθηκαν το τραγικό πρώτο φιλμ που σε έπιανε ζαλάδα με το άθλιο 3D του).

    Μιας και διανύουμε μια νωθρή χρονιά για το box office και μιας και το Battle: LA είναι η πρώτη πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς, οι προβλέψεις για τουλάχιστον...




    ...  $30 εκατομμύρια άνοιγμα τριημέρου ήταν δικαιολογημένες και ευτυχώς σωστές (άνοιξε με 35).

    Η ταινία έχει έναν μόνο πολυδιάστατο χαρακτήρα, τον λοχία Ναντζ (Aaron Eckhart) ο οποίος ετοιμάζεται να πάρει σύνταξη (κλισέ) όταν μια μαζική εισβολή εξωγήινων χτυπά την ακτή της Καλιφόρνια.

    Αμέσως τοποθετείται σε μια ομάδα με νεαρούς πεζοναύτες και μετά από μια ενημέρωση ξεκινά η αποστολή τους, να διασώσουν μια ομάδα αμάχων που είναι κλεισμένοι σε ένα αστυνομικό τμήμα.

    Αν η υπόθεση και το trailer σας θυμίζουν ένα First Person Shooter παιχνίδι μάλλον έχετε δίκιο.

    Το FilmBoy είναι ένα blog που νοιάζεται για την υγεία σας, για αυτό πρέπει να σας πω ότι αν σας κουράζουν οι ταινίες με τρεμάμενη κάμερα, τότε το Battle: Los Angeles δεν είναι ταινία για σας. 


    Υπάρχει ευρεία χρήση αυτής της τεχνικής και, ακόμα και σε σκηνές όπου μιλάνε δυο στρατιώτες στο γραφείο ο καμεραμάν κουνάει!

    Αν το συνδυάσουμε και με τα πολλά υπερβολικά close-ups στα πρόσωπα, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα μπροστινά καθίσματα.

    Εκεί πάντως που το φιλμ δείχνει να κερδίζει είναι στις σκηνές μάχης και τα εφέ ...και ας έχουν φτιαχτεί από την εταιρεία που έφτιαξε τα εφέ στο Skyline!

    Για την ακρίβεια, το studio πλήρωσε αδρά για οπτικά εφέ και κάποια λαμόγια χρησιμοποίησαν μέρος των ακριβοπληρωμένων εφέ του Battle: LA για το δικό τους Skyline(!), ακολούθησε μήνυση κλπ.

    Εκτός από τον Eckhart παίζει η Michelle Rodriguez (τη λοχία, τι άλλο;), ο Michael Pena, ο Ramon Rodriguez και άλλοι.

    Το Battle: LA το περιμένουμε πολλούς μήνες τώρα και η μοναδική παραφωνία είναι ...οι κριτικές.

    2 στις 3 δημοσιευμένες κριτικές είναι κακές, κάτι που ομολογουμένως δεν περιμέναμε όταν μιλάγαμε για το νέο District 9 αλλά anyway.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε στις 31 Μαρτίου από την Audio Visual.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Παγκόσμια Εισβολή - Battle: Los Angeles Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top