F Virginia (What’s Wrong With Virginia) - FilmBoy Virginia (What’s Wrong With Virginia) - FilmBoy
  • Latest News

    Virginia (What’s Wrong With Virginia)

    Ο Dustin Lance Black άνοιξε ένα χρυσό δρόμο για τον εαυτό του τη στιγμή που συναντήθηκε με τον Gus Van Sant, πριν 5 χρόνια.

    Το σενάριό του στο Milk του έδωσε ένα Oscar, την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Clint Eastwood γράφοντας το σενάριο στο πρόσφατο J.Edgar και τη δυνατότητα να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το Virginia What’s Wrong With Virginia), με τον Ed Harris και τη Jennifer Connelly στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και, φυσικά, τον Van Sant ως executive παραγωγό.

    Όπως το Milk, έτσι και το Virginia, είναι μια ταινία με δυνατούς χαρακτήρες, που δίνει την ευκαιρία ειδικά στην Connelly (Salvation Boulevard) να επανέλθει μετά από χρόνια με μια καλή ερμηνεία.

    Υποδύεται μια ασταθής (στα όρια της θεότρελης) ανύπαντρη μητέρα που εργάζεται σε ένα παντοπωλείο μιας θλιβερής παραλιακής πόλης και αναλώνεται σε όνειρα διαφυγής προς το San Francisko.

    Έχει σχέση με τον σερίφη της πόλης, Dick Tipton (Ed Harris, Man on a Ledge), έναν αφοσιωμένο Μορμόνος που ξεκινά την εκστρατεία του για μια θέση στη γερουσία...




    Η εύθραυστη ισορροπία της μακροχρόνιας σχέσης τους ταράζεται όταν ο γιος της, Emmett (Harrison Gilbertson), ερωτεύεται την κόρη του, Jessie (Emma Roberts, Celeste & Jesse Forever).

    Αυτή η εκκολαπτόμενη σχέση απειλείται από ποικίλες δυσκολίες, όπως τη βίαιη αποδοκιμασία του σερίφη, τις θρησκευτικές διαφορές του ζευγαριού και το γεγονός ότι μπορεί να είναι …αδέλφια.

    Παρόλα αυτά, επιμένουν, ανοίγοντας το δρόμο για την ενδεχόμενη καταστροφή των γονιών τους.



    Εν τω μεταξύ, η Virginia συνεχίζει να τα χάνει, επινοώντας μια εγκυμοσύνη, αγνοώντας τον πιθανό καρκίνο του πνεύμονα από τον οποίο πάσχει και προσπαθώντας να ληστέψει την τοπική τράπεζα.

    Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα σκηνικό πόλης-θερμοκήπιο που θυμίζει σαπουνόπερα, την οποία ο σκηνοθέτης Black δε χάνει ευκαιρία να ειρωνευτεί, δίνοντας έμφαση στη γελοιότητα των κατοίκων.

    Τα γυρίσματα ξεκίνησαν με τον Liam Neeson στο ρόλο του σερίφη, αλλά τον αντικατέστησε ο Ed Harris γιατί δεν βόλευαν οι ημερομηνίες στις άλλες δουλειές του πρώτου.

    Πέρα από τη βοήθεια που είχε ο Dustin Lance Black, οι κριτικοί έθαψαν το Virginia στο σύνολό τους.

    Το Virginia έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Toronto το 2010, αλλά προβλήθηκε σε 5 αίθουσες της Αμερικής δυο χρόνια μετά, στις 18 Μαΐου 2012.


     
    Virginia trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Virginia (What’s Wrong With Virginia) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top