F Review: Άγιος Με Το Ζόρι - Salvation Boulevard - FilmBoy Review: Άγιος Με Το Ζόρι - Salvation Boulevard - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Άγιος Με Το Ζόρι - Salvation Boulevard


     
    Το κακό με τις περισσότερες ανάλαφρες κομεντί είναι αυτή ακριβώς η light αίσθηση που σου δίνουν σε όλη τη διάρκεια της προβολής  και που τις καταδικάζουν να μένουν στο μυαλό σου σαν ένα απλά ευχάριστο απόγευμα, όσο καλά κι αν πέρασες.

    Δεν πρόκειται ποτέ να φύγεις από την αίθουσα συγκλονισμένος με αυτό που είδες, όσο καλή κι αν είναι η ταινία.

    Με το ...λαμπιρίζον cast που έχει το Salvation Boulevard του νεαρού George Ratliff και ξέροντας ότι η ταινία βασίζεται σε βιβλίο, ίσως να ήταν ικανή να μείνει στο μυαλό μου λίγο παραπάνω, αλλά δυστυχώς θα περάσει στη λήθη σύντομα.

    Ο ήρωας μας είναι ο Carl (Greg Kinnear, The Last Song), ...




    ...ένας πρώην ροκάς που ήρθε στο σωστό δρόμο μετά από μια come-to-Jesus εμπειρία με τον πάστορα-celebrity-επιχειρηματία Dan Day (Pierce Brosnan, Remember Me).

    Είναι επίσης παντρεμένος με τη Gwen (Jennifer Connelly, The Dilemma) η οποία είναι φανατική οπαδός του πάστορα (σε μια ...παράξενη αμοιβαία ερωτική έλξη) μαζί με τον πρώην πεζοναύτη πατέρα της (Ciaran Hinds, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) και έχουν μια κόρη (Isabelle Fuhrman, Orphan) που τα έχει χαμένα με τον παραλογισμό των φανατικών γονιών της.

    Ο Carl θα γίνει μάρτυρας ενός τρομερού ατυχήματος, όπου ο πάστορας Day θα πυροβολήσει κατά λάθος τον άθεο συγγραφέα Dr. Paul Blaylock (Ed Harris, The Way Back) και έκτοτε θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ιστορία θρησκευτικού φανατισμού, ηθικής εσωτερικής πάλης και ...κτηματομεσιτική.

    Αλλά το Salvation Boulevard είναι κωμωδία και αυτό μας το θυμίζει η cult φιγούρα της Marisa Tomei (The Lincoln Lawyer) ως ροκού δεκαετίας 60 με κιλίμια για ρούχα, αστείρευτη όρεξη για σεξ και πολύ μαριχουάνα. 


    Όπως είπα, η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Larry Beihart, κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι μπορεί να υπήρξαν κι άλλα πράγματα για να αναπτύξεις.

    Το σενάριο όμως είναι εξαιρετικά απλοικό: ένα οικόπεδο εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο, χαρακτήρες έρχονται και φεύγουν και ο Carl μόνιμα με μια έκφραση 'δε καταλαβαίνω τίποτα από όσα συμβαίνουν'.

    Κάπου στη μέση μάλιστα, νομίζεις ότι ο ήρωας δεν είναι ο Carl αλλά ο Day, καθώς η ταινία ξεχνάει για λίγο τον 'καημένο' που προσπαθούν να τον εκμεταλευτούν όλοι και επικεντρώνει στον πραγματικά θρησκόληπτο πάστορα που έχει αποστηθίσει τη Βίβλο που λέει 'Το Κακό θα έρθει με τη μορφή του Αγνώστου', γι'αυτό και δε σηκώνει το τηλέφωνό του όταν έχει απόκρυψη (Unknown!), τη στιγμή που βλέπει στη τηλεόραση σκηνές από το Legend του 1985 με τον Tim Curry στο ρόλο του ...Διαβόλου!

    Αν και ποτέ δεν τον είχα σε εκτίμηση, ο Pierce Brosnan δίνει άλλη μια στιβαρή ερμηνεία και εμφανώς κλέβει τη παράσταση, τη στιγμή που ο κατά τα άλλα ικανότατος Greg Kinnear έχει την ίδια έκφραση απορίας σε όλο το φιλμ και μάλλον έμεινε ανεκμετάλευτος.

    Παρά τα μειονεκτήματά του όμως, το Salvation Boulevard έχει καλό ρυθμό, προχωράει συνέχεια την πλοκή χωρίς κοιλιές και έχει τις αστείες στιγμές του.

    Είναι όσο ανόητο και αστείο χρειάζεται - ακριβώς όσο ανόητη είναι και η Εκκλησία ως επιχείρηση - αλλά όχι όσο εμπνευσμένη θα μπορούσε να είναι μια θρησκόληπτη σάτιρα.

    Στις ελληνικές αίθουσες από την 1η Σεπτεμβρίου. 



    Salvation Boulevard trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Άγιος Με Το Ζόρι - Salvation Boulevard Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top