F Τα 5 νεανικά franchise βιβλία φαντασίας που έρχονται σε κινηματογράφο και TV - FilmBoy Τα 5 νεανικά franchise βιβλία φαντασίας που έρχονται σε κινηματογράφο και TV - FilmBoy
  • Latest News

    Τα 5 νεανικά franchise βιβλία φαντασίας που έρχονται σε κινηματογράφο και TV


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Σύγχρονες νεανικές φατσούλες μεταλλάσονται από ανερχόμενα ταλέντα έως αντιπαθέστατες μελλοντικές σταρούμπες των 15 λεπτών.

    Εξωπραγματικοί κόσμοι και πλάσματα.
    Αγάπη και έρωτας, δράση και αγωνία, 'σώσε τον κόσμο' και φυσικά διαφόρων ειδών συναισθηματικές και άλλες κοινωνικές ανησυχίες.

    Αυτά είναι μερικά από τα επόμενα νεανικά franchise βασισμένα σε σειρές βιβλίων που φιλοδοξούν να πάρουν τα σκήπτρα από Harry Potter, Twilight και Hunger Games.

    Φέτος είδαμε ήδη το Warm Bodies, περιμένουμε το νέο 'πόνημα΄της Stephanie Meyer "The Host", το Mortal Instruments: City of Bones αλλά και το Βeautiful Creatures την κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου της σειράς 'Caster Chronicles'.

    Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε όμως τα επόμενα χρόνια, τί ετοιμάζονται να μας πλασάρουν σε κινηματογράφο και τηλεόραση;




    HOUSE OF NIGHT


    Επόμενο πρότζεκτ στα πλάνα του παραγωγού Samuel Hadida και της Davis Films (Resident Evil, Silent Hill, Solomon Kane), φαίνεται πως θα είναι η μεταφορά της σειράς βιβλίων 'House of Night' της P.C. Cast και της κόρης της Kristin.

    Η σειρά έχει κυκλοφορήσει 10 βιβλία, έχοντας πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ παρέμειναν στη λίστα με τα best seller των New York Times για ένα διάστημα ρεκόρ των 140 εβδομάδων!

    Επιπλέον, κάθε ένα από τα βιβλία της σειράς έχουν ντεμπουτάρει στην 1η θέση Ηνωμένων Πολιτειών, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας ενώ έχουν εκδοθεί σε 39 χώρες παγκοσμίως.

    Στα βιβλία εξιστορείται η ενηλικίωση της 16χρονης Zoey Redbird, η οποία μαθαίνει πως είναι γενετικά μαρκαρισμένη να γίνει βαμπίρ στην εφηβεία ή αλλιώς να σκοτωθεί κατά τη διαδικασία.

    Για την ακρίβεια ανήκει σε ένα μικρό ποσοστό εφήβων των οποίων όταν οι εφηβικές ορμόνες πάρουν μπρος, ενεργοποιούν ένα λεγόμενο και ως..."junk" DNA που θα τους αλλάξει σε βαμπίρ!

    Θα πρέπει λοιπόν να αφήσει την οικογένεια της, μιας και η διαδικασία μετατροπής παίρνει 4 χρόνια, κατά τα οποία θα πρέπει να φοιτήσει στο House of Night, ένα ειδικό οικοτροφείο για τέτοιου τύπου...'νεοσσούς', προκειμένου να λάβει την αναγκαία κατάρτιση για να επιβιώσει ως ενήλικο βαμπίρ.

    Εκεί θα παρακολουθήσει μέχρι και μαθήματα Βαμπιρικής Φυσιολογίας και θα βιώσει έναν πολύπλοκο κόσμο όπου το σκοτάδι δεν είναι πάντα κακό και το φως δεν είναι πάντα καλό.

    Ο Samuel Hadida έχει δηλώσει ενθουσιασμένος τόσο με τα βιβλία όσο και με την ενδεχόμενη κινηματογραφική μεταφορά τους, προσβλέποντας φυσικά και σε ανάλογη franchise επέκταση, γοητευμένος από τον κόσμο των βιβλίων όπου η εφηβική ανάπτυξη έχει ως υπόβαθρο την υπερφυσική αγωνία.

    Από αυτά που έχουν ακουστεί, όσο προχωράνε τα βιβλία και μεγαλώνει η δημοφιλία της βαμπίρ πρωταγωνίστριας Zoey Redbird, άλλο τόσο αυξάνονται και οι γελοιότητες με το δεύτερο βιβλίο να έχει αναμετρήσεις μεταξύ ...κόκκινων και μπλε βαμπίρ.

    Μάλιστα...
    Πάμε για ...ΣτρουμφοTwilight δηλαδή!



    THE SCORPIO RACES


    Βασισμένο στο πιο πρόσφατο βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέως Μaggie Stiefvater, που συνέγραψε και την best seller τριλογία αστικής μυθολογίας 'The Wolves of Mercy Falls' (Shiver, Linger, Forever), η Warner Bros έσπευσε αμέσως να πάρει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του.

    Στην παραγωγή θα βρίσκεται η Katzsmith Productions των David Katzenberg και Seth Grahame-Smith (συγγραφέας των Pride and Prejudice and Zombies και Abraham Lincoln: Vampire Hunter), με την σύνοψη του βιβλίου να έχει ως εξής:

    "Κάθε χρόνο στις αρχές του Νοέμβρη ξεκινούν οι Scorpio Races.

    Οι οδηγοί προσπαθούν να κρατηθούν για όσο χρειάζεται πάνω στα θαλάσσια άλογα τους ("water horses"), μέχρι να φτάσουν στην γραμμή τερματισμού και στην πορεία, άλλοι θα ζήσουν και άλλοι θα πεθάνουν.

    Ο 19 χρονος Sean Kendrick είναι ο πρωταθλητής που επέστρεψε, ένας νεαρός, λιγομίλητος άντρας που όσους φόβους κι αν έχει, τους κρύβει καλά μέσα του, εκεί που δεν μπορεί να τους δει κανείς.

    H Puck Connolly είναι διαφορετική και ποτέ δεν σκόπευε να οδηγήσει στους αγώνες αυτούς.

    Αλλά η μοίρα, δεν της είχε δώσει ποτέ στη ζωή της κάποια ευκαιρία.

    Έτσι μπαίνει στο διαγωνισμό, όντας το πρώτο κορίτσι που το καταφέρνει αλλά εντελώς απροετοίμαστη και με πλήρη άγνοια του τι θα συναντήσει.
    "

    Στο Imdb λέει πως αναμένεται για το 2015 και να αυτό αληθεύει, έχουμε καιρό μέχρι τότε.



    DIVERGENT


    'Αλλο ένα ντεμπούτο αμερικανίδoς συγγραφέως, το Divergent της Veronica Roth αποτελεί το πρώτο μέρος τριλογίας (έχω βαρεθεί να το γράφω αυτό) και είναι τοποθετημένο σε μια δυστοπική εκδοχή του Σικάγο.

    Η υπόθεση του έχει συγκριθεί με το Hunger Games, περιλαμβάνοντας χωρίσματα σε περιοχές-αποικίες, τον έλεγχο τους από ανώτερους εγκεφάλους και πλήθος χαρακτήρων.

    Έχει παραμείνει για αρκετό καιρό στη λίστα των best seller βιβλίων, με τα New York Times και Entertainment Weekly να έχουν γράψει πως διαθέτει πλούσια πλοκή και ευφάνταστες λεπτομέρειες, αλλά πως σε σύγκριση με το Hunger Games δεν ξεχωρίζει και ιδιαίτερα, ενώ άλλα έντυπα μίλησαν για τον εθιστικό ρυθμό του, με σταθερές εναλλαγές ωμής βίας και ρομαντισμού και μηνύματα σχετικά με την ταυτότητα και τον έλεγχο των κοινωνιών.

    Το δεύτερο βιβλίο Insurgent, κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάη και το τρίτο ετοιμάζεται για Οκτώβρη του 2013.

    Περί μεταφοράς σε άλλα μέσα, η Summit Entertainment αγόρασε τα δικαιώματα διατηρώντας τον τίτλο Divergent, με σκηνοθέτη τον Neil Burger (The Illusionist, The Lucky Ones, Limitless) και έχει ήδη ξεκινήσει το casting, με την Shailene Woodley να έχει κλείσει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Beatrice Prior ενώ κάποιες φήμες που ήθελαν τον Alex Pettyfer (Beastly, I am Number Four) ως Four/Tobias κρίθηκαν αναληθείς.



    DELIRIUM


    Ή μήπως...ντελίριο;

    Πρόκειται για σειρά young adult μυθιστορημάτων, από τη συγγραφέα Lauren Oliver.

    Το πρώτο βιβλίο εκδόθηκε τον Γενάρη του 2011, έγινε άμεσα best seller και φυσικά πρώτο μέρος τριλογίας, με τα νούμερο 1.5 (Hana) και το δεύτερο (Pandemonium) να έχουν κυκλοφορήσει από Φλεβάρη του 2012 και το Requiem να ετοιμάζεται για 5 Μαρτίου του 2013.

    Η υπόθεση του εκτυλίσσεται στο Portland του Maine σε ένα εναλλακτικό, δυστοπικό μέλλον όπου ο πολιτισμός έχει μαζευτεί στις ελάχιστες πόλεις που γλίτωσαν από τις σοβαρές βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων δεκαετιών.

    Η ζωή είναι εξαιρετικά περιορισμένη, τα ταξίδια μεταξύ των πόλεων δεν επιτρέπονται συχνά και ηλεκτρικοί φράχτες διαχωρίζουν την πόλη από τα Wilds, άναρχα εδάφη που κατά πάσα πιθανότητα καταστράφηκαν κι αυτά από τις βόμβες.

    Πρωταγωνίστρια σε όλα αυτά είναι ένα νεαρό κορίτσι η Lena Haloway, η οποία ερωτεύεται σε μια κοινωνία που η αγάπη θεωρείται και αντιμετωπίζεται κυριολεκτικά ως ασθένεια.

    Η Fox έχει αγοράσει τα δικαιώματα και σύμφωνα με το Holywood Reporter έχει ήδη παραγγείλει ένα πιλοτικό επεισόδιο, με πρωταγωνίστρια την Emma Roberts.



    BLOOD RED ROAD


    Το Blood Red Road από την συγγραφέα Moira Young κυκλοφόρησε κι αυτό το 2011 και όντας το ντεμπούτο της αποτέλεσε ένα ακόμη μυθιστόρημα φαντασίας σε δυστοπικό περιβάλλον, που αποτέλεσε τελικά άλλο ένα μέρος τριλογίας, με την γενική ονομασία Dust Lands.

    Ο χαρακτήρας είναι πάλι γένους θηλυκού, λέγεται Saba και ζει με τον πατέρα της, τον δίδυμο αδερφό της Lugh και την νεαρότερη αδερφή τους Emmi σε μια μεταποκαλυπτική ερημική τοποθεσία, που έχει ρημαχθεί από αμμοθύελλες.

    Η περιπέτεια θα ξεκινήσει όταν λίγες εβδομάδες πριν κλείσουν τα 18 τους χρόνια, ο αδερφός της Lugh θα απαχθεί από τέσσερις καβαλάρηδες ντυμένους με μανδύες και η ίδια νιώθοντας πολύ δεμένη μαζί του, θα ξεκινήσει την αναζήτηση της για να τον πάρει πίσω.

    Το sequel ονόματι Blood Red Road: Rebel Heart κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβρη και οι κριτικές για την σειρά μιλάνε για γρήγορη, σφιχτή δράση, οικονομία στους διαλόγους και επικό love story ενώ έχει κερδίσει και βραβείο στα Costa Awards.

    Δεν έχει ακουστεί κάποιο νέο για ενδεχόμενη μεταφορά, αλλά υποψιαζόμαστε πως για να βρίσκεται στις ανάλογες λίστες, θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει να ψάχνονται.



    Δεν ξέρω πως σας φάνηκαν αλλά εγώ οσμίζομαι έντονη "Deja vu" αίσθηση από Twilight και Hunger Games.

    Ημερομηνίες κυκλοφορίας και casting είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να έχουν καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

    Μέχρι τότε ας ελπίζουμε πως τουλάχιστον το The Host, με το πιο sci-fi υπόβαθρο του αλλά και το sequel του Hunger Games, θα μας αφήσουν ευχαριστημένους.

    Για τα υπόλοιπα και μέχρι να έρθει η ώρα της προβολής, ας κρατάμε και καμιά πισινή.
    Μην ξεχνάτε τον πάτο που έπιασαν κάτι Percy Jackson (αν και θα δούμε sequel) και Eragon.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τα 5 νεανικά franchise βιβλία φαντασίας που έρχονται σε κινηματογράφο και TV Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top