F Άλλη Μια Νύχτα - Being Flynn - FilmBoy Άλλη Μια Νύχτα - Being Flynn - FilmBoy
  • Latest News

    Άλλη Μια Νύχτα - Being Flynn

    Ο Αμερικανός Nick Flynn ήταν ήδη ένας μεγάλος συγγραφέας όταν έγραψε το ‘Another Bullshit Night in Suck City’, αλλά στα 20 του χρόνια, κατά τη περίοδο που περιγράφεται στην αυτοβιογραφία του, η μοίρα του ήταν ακόμη αβέβαιη.

    Ζούσε από την πλευρά των αστέγων και πλήττονταν από το φόβο ότι μπορεί να καταλήξει σαν τον πατέρα του, έναν τραγικό μεθύστακα που ήταν πεπεισμένος ότι ήταν ο νέος Hemingway.

    Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Paul Weitz παίρνει αυτό το κομμάτι της περιόδου της ζωής του Flynn και φτιάχνει το Being Flynn, μια κάπως κλαψιάρικη προσαρμογή του βιβλίου.

    Ωστόσο, λογικά η έμφαση δίνεται στις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών αλλά και στις ενδιαφέρουσες στυλιστικές παρεμβάσεις του.

    Ο Paul Dano (Cowboys and Aliens) είναι ο Nick Flynn, ένας επίδοξος συγγραφέας που ζει σε ένα ανακαινισμένο στριπ-κλαμπ και ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του σε πάρτι και καταδικασμένες σχέσεις, παρά στην εξάσκηση του ταλέντου του...


    Ο Robert De Niro (New Year’s Eve) είναι ο πατέρας του Nick, ο John Flynn, ένας αλκοολικός ταξιτζής που συγκαταλέγει τον εαυτό του ανάμεσα στους σπουδαιότερους αμερικανούς συγγραφείς.
    Είναι ο Mark Twain, ο Alan Poe, ο Ernest Hemingway και αυτός.

    Ο John είναι παρών στη ζωή του Nick ως απουσία – δεν έχουν σχέσεις.
    Μέσα από μια σειρά κακών επιλογών, η ζωή του John αποσυντίθεται και τον φέρνει στο καταφύγιο αστέγων, εκεί όπου δουλεύει ο Nick.

    Η εμφάνιση του John σπρώχνει τον Nick όλο και περισσότερο κάτω, επιταχύνοντας τη καθοδική πορεία του. 


    Ο συνδυασμός πατέρα και γιου, οι οποίοι μάχονται ο καθένας τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες, θέτει το ερώτημα πόσο μακριά μπορούμε να πάμε για να βοηθήσουμε ένα μέλος της οικογένειας από τον πνιγμό, ακόμα και αν αυτός ο συγγενής δεν μας αρέσει και πολύ, πριν να αρχίσουμε να κινδυνεύουμε οι ίδιοι να πνιγούμε.

    Πέρα από τον Dano και τον De Niro, εξίσου κορυφαίο είναι και το υπόλοιπο cast.

    Η Julianne Moore (Crazy Stupid Love) υποδύεται την πολύπαθη μητέρα του Nick που προσπαθεί να δώσει ελπίδα και σταθερότητα στο γιο της, η Olivia Thirlby (The Darkest Hour) παίζει τη φίλη του Nick, Denise, η οποία προσπαθεί να τον κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ο Wes Studi (Avatar) είναι το ανόητο αφεντικό και πρώην ένοικος του καταφυγίου αστέγων και ο ίδιος.

    Το Being Flynn έχει μικτές κριτικές και προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 2 Μαρτίου, ενώ στην Ελλάδα η Odeon το είχε προγραμματίσει για τον Ιούνιο του EURO και των εκλογών, αλλά αναβάλλεται συνεχώς μέχρι τώρα.

    Being Flynn trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Άλλη Μια Νύχτα - Being Flynn Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top