F Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Matlock, Andy Griffith - FilmBoy Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Matlock, Andy Griffith - FilmBoy
  • Latest News

    Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Matlock, Andy Griffith

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Άλλη μια παλιά καραβάνα της σχολής παλιών Αμερικανών ηθοποιών, δυστυχώς απεβίωσε την περασμένη Τρίτη.

    O Andy Griffith ήταν κυρίως γνωστός μέσα απ'τις σειρές "The Andy Griffith Show" (1960-1968) και "Matlock" (1986-1995) που προβάλλονταν και στην ελληνική τηλεόραση ενώ συμμετείχε τακτά και στην επιτυχία των 50's "The Ed Sullivan show".

    Πολυπράγμων άνθρωπος, είχε αποφοιτήσει και απ΄το μουσικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, συμμετείχε στην θεατρική παράσταση του Broadway "No Time for Sergeants" (1955) για την οποία ήταν υποψήφιος τότε για θεατρικό βραβείο Tony ενώ αργότερα έπαιξε και στην κινηματογραφική της μεταφορά.

    Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ...


    ...ήταν στο προκλητικό και προφητικό  A Face in the Crowd (1957), με μια ερμηνεία που χαρακτηρίστηκε εκπληκτική.

    Το 1972 είχε ιδρύσει την δική του εταιρεία παραγωγής, με αρκετές ταινίες και σειρές στο ενεργητικό της και το 1981, ήταν υποψήφιος στα τηλεοπτικά βραβεία Emmy για το Murder in Texas.

    Για το Matlock είχε λάβει και το People's Choice Award ενώ το 2005 έλαβε από τον τότε πρόεδρο της Αμερικής George W. Bush Jr. το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας.

    Πέθανε σε ηλικία 86 ετών 3 Ιουλίου στο σπίτι του στη Βόρεια Καρολίνα και μεις θα τον θυμόμαστε πάντα ως μια και οικεία φυσιογνωμία.
    R.I.P Andy...
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Matlock, Andy Griffith Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top