F Thin Ice (The Convincer) - FilmBoy Thin Ice (The Convincer) - FilmBoy
  • Latest News

    Thin Ice (The Convincer)

    Αυτή η χαλαρή crime comedy που εξελίσσεται στο ψυχρό Wisconsin, έχει αρκετό παρασκήνιο από πίσω της.

    Μετά την αναιμική υποδοχή της στο περσινό φεστιβάλ του Sundance με το όνομα The Convincer, αγοράστηκε από έναν σχολαστικό διανομέα που έκοψε 15 λεπτά από το φιλμ, άλλαξε τη μουσική επένδυση και τον τίτλο σε Thin Ice, και σε κάποιο βαθμό, το αναθεώρησε ολόκληρο.

    Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον ο σκηνοθέτης του Jill Sprecher θέλει να αποκαλεί την ταινία δικιά του πλέον.

    Όσο αλλαγμένο κι αν κυκλοφόρησε όμως, το αρχικό υλικό δε μπορεί να ήταν κάτι καλύτερο από ένα wannabe Fargo, με ημίχαζους απατεωνίσκους να υποπέφτουν σε μοιραία λάθη.

    Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά αν μπορείτε να δείτε ένα Fargo χωρίς τον χαρακτήρα της Marge από τη Frances McDormand.

    Ο Greg Kinnear (πάντα πολύ καλός σε ρόλους αξιολύπητων απελπισμένων μέσης ηλικίας, θυμηθείτε το Salvation Boulevard πρόσφατα) είναι ένας πωλητής ασφαλειών ζωής που βρίσκει την ευκαιρία να βγάλει κάποια καλά χρήματα κατά την ασφάλιση ενός τοπικού γέροντα (Alan Arkin, The Muppets) ο οποίος έχει στη κατοχή του ένα παλιό σπάνιο και μεγάλης αξίας βιολί, το οποίο προτίθεται να πουλήσει...




    Οι επιπλοκές που προκύπτουν είναι πολύ μεγάλες και θανάσιμες, και περιλαμβάνουν ένα απρόβλεπτο κατοικίδιο και έναν ημι-έξυπνο κλειδαρά (Billy Crudup, Eat Pray Love).

    Αν και σίγουρα δεν είναι όσο έντονο και καλό ήταν το Fargo, είναι δύσκολο να μη διακρίνεις - ακόμα και από το trailer - τις ομοιότητες της αιχμηρής σάτιρας της ταινίας με το στυλιστικό ύφος των αδερφών Coen.

    Και οι παρεμβάσεις της εταιρείας διανομής μάλλον καλό του έκαναν τελικά, αφού το Thin Ice έχει καλές κριτικές συνολικά και κατάφερε να μείνει για 3 μήνες στις αίθουσες της Αμερικής (από 17 Φεβρουαρίου μέχρι και 6 Μαίου!).

    Για μια ανεξάρτητη low profile comedy, αυτά είναι σπουδαία νούμερα.



    Thin Ice trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Thin Ice (The Convincer) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top