F Review: The Muppets - FilmBoy Review: The Muppets - FilmBoy
  • Latest News

    Review: The Muppets


     
    Γράφει η Λίλα Τζαμούση.

    Την ύπαρξη του Muppet Show την γνώριζα φυσικά, αλλά οι γνώσεις μου σταματούσαν στον Kermit και τη Miss Piggy. 

    Το ανακάλυψα αρκετά ετεροχρονισμένα, κυρίως λόγω ηλικίας και δεν εμβάθυνα ιδιαίτερα, μέχρι που ένας πολύ καλός μου φίλος, με τον οποίο κάνουμε συχνά καυστικά σχόλια, μου χάρισε τις δύο φιγούρες του Statler και του Waldorf. 

    Αυτή ήταν η αφορμή για να ερευνήσω περισσότερο και τους δύο αυτούς χαρακτήρες, αλλά και όλη τη θρυλική σειρά του Jim Henson.

    Πολλά χρόνια μετά το τέλος της σειράς, η ταινία του James Bobin δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο, είτε είναι γνώστης, είτε όχι...




    Δύο αδέρφια, ο Gary (Jason Segel, Bad Teacher) και ο Walter (που στην πραγματικότητα είναι μαριονέτα) μαζί με τη φίλη τους Mary (Amy Adams, The Fighter), ταξιδεύουν στο Λος Άντζελες και επισκέπτονται τα στούντιο του αγαπημένου τους Muppet Show, που όμως, θυμίζουν πια ερημωμένο τοπίο. 

    Ο Walter κρυφακούει τα σχέδια ενός άπληστου επιχειρηματία, που έχει σκοπό να γκρεμίσει τα στούντιο και να σκάψει για πετρέλαιο, και οι τρεις ήρωες αποφασίζουν να ενώσουν ξανά την παρέα του Muppet Show, για να σώσουν όλοι μαζί το θέατρο, διοργανώνοντας έναν τηλεμαραθώνιο.

    Η επιτυχία της ταινίας δεν οφείλεται ούτε στο ευφάνταστο σενάριο, ούτε στην ανυπέρβλητη σκηνοθεσία, ούτε στις συγκλονιστικές ερμηνείες. 


    Μέσα από την πλοκή της, διαφαίνεται ο λόγος της επιτυχίας: όλοι οι συντελεστές είχαν πραγματική ανάγκη να αναβιώσουν τη σειρά. 

    Με ένα πολύ δυνατό guest cast, με ονόματα όπως του Neil Patrick Harris, του Jim Parsons, του Zach Galifianakis και του Jack Black, είναι λογικό να έχουμε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή ταινία. 

    Πόσω μάλλον όταν με μία απλή αφαίρεση μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όλοι τους παρακολουθούσαν το Muppet Show σαν παιδιά. 
    Ένας λόγος παραπάνω να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

    Παρά την απουσία πολλών από τους αρχικούς συντελεστές της σειράς, νομίζω ότι έχει κρατηθεί και το ύφος και το χιούμορ που γνωρίζουμε. 


    Το αιώνιο love story μεταξύ της Miss Piggy και του Kermit, οι εξάρσεις του Animal, η σάτιρα του Statler και του Waldorf έχουν παρουσιαστεί πολύ όμορφα και με σεβασμό στην αρχική σειρά. 

    Υπάρχουν πολλές ξεκαρδιστικές ατάκες και ακόμα και το «ύφος» των μαριονέτων είναι αστείο τις στιγμές που πρέπει. 
    Διάβασα, μάλιστα, ότι επέλεξαν όλες οι σκηνές των muppets να γυριστούν με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ, ώστε να διατηρηθεί η μαγεία του σόου, όπως το ξέραμε και, προσωπικά, επικροτώ αυτήν την απόφαση. 

    Αυτό που δεν με ενθουσίασε πολύ ήταν τα τραγούδια στη διάρκεια της ταινίας, χωρίς όμως να είναι και ενοχλητικά – απλά λίγο αδιάφορα.

    Το The Muppets είναι μια ταινία φτιαγμένη για όλες τις ηλικίες. 

    Απλή, αλλά συνάμα διασκεδαστική και συγκινητική, δείχνει ότι δεν χρειάζονται φανφάρες για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. 

    Θα προκαλέσει νοσταλγία στους μεγαλύτερους και θα χαρίσει χαμόγελα στους νεότερους. 
    Καιρός ήταν, άλλωστε, να δούμε κάτι τόσο καλό για όλη την οικογένεια.


    Το The Muppets προβλήθηκε στην Αμερική στις 23 Νοεμβρίου 2011, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε στις 2 Φεβρουαρίου από τη Feelgood Entertainment.


    The Muppets trailer 2 από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: The Muppets Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top