F Ο Αντι-Ήρωας - The Son Of No One - FilmBoy Ο Αντι-Ήρωας - The Son Of No One - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Αντι-Ήρωας - The Son Of No One

    Προφανώς, οι μπάτσοι της Νέα Υόρκης δεν μπορούν να έρθουν στον ίσιο δρόμο.

    Είτε θα έχουν ταραγμένο παρελθόν, σκοτεινό παρόν ή εγκληματικό μέλλον – τουλάχιστον αν πιστέψουμε το Hollywood.

    Στις αστυνομικές ταινίες όπου τα όργανα επιβολής του νόμου …παραβιάζουν τον νόμο – με πιο πρόσφατο που θυμάμαι πρόχειρα το Brooklyn’s Finest – προσθέστε και το The Son Of No One του Dito Montiel, ενός σκηνοθέτη που έχει πάρει παραμάσχαλα την καριέρα του Channing Tatum.

    Αυτή είναι η τρίτη του ταινία ως σκηνοθέτης και η τρίτη φορά που συνεργάζεται με τον νεαρό ηθοποιό, μετά το ντεμπούτο του A Guide to Recognizing Your Saints το 2006 (νικητής στο Sundance) και το Fighting το 2009, ταινία που έκανε ευρέως γνωστό τον Tatum.

    Πάντως, για ταινία που δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες και που λογικά δεν θα γνωρίζετε την ύπαρξη της (…αν δεν διαβάζατε FilmBoy) , το The Son of No One έχει πολλά αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο cast...




    Έχει τον Channing Tatum (The Eagle) πρωταγωνιστή, τη Katie Holmes (Don't Be Afraid of the Dark) ως γυναίκα του, τον Tracy Morgan (Cop Out) ως προβληματικό φίλο του, τον Al Pacino (που επανεμφανίζεται στο σινεμά μετά από 3 χρόνια) ως - δε θα το πιστέψετε – Νεοϋορκέζο μπάτσο, τον Ray Liotta (Charlie St. Cloud) ως διεφθαρμένο μπάτσο και τη Juliette Binoche ως σταυροφόρο δημοσιογράφο.

    Όταν ο αστυνομικός White (Tatum) μετατίθεται στο 118ο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο τυχαίνει να βρίσκεται σε μια συνοικία του Queens όπου μεγάλωσε, ξυπνάνε τραυματικές μνήμες από το παρελθόν του.


    Ως παιδί από την κάποτε διαβόητη γειτονιά Queensborough (by the way, η Queensborough bridge ήταν σε απόσταση 2 τετραγώνων από το σπίτι μου στην Αστόρια!) και γιος ενός νεκρού μπάτσου, ο White είχε σκοτώσει ένα ζευγάρι τοξικομανών  και τον κάλυψε ο συνεργάτης του πατέρα του (Pacino).

    Χρόνια αργότερα, στον απόηχο του 9/11, κάποιος στέλνει ανώνυμες επιστολές σε μια τοπική εφημερίδα απειλώντας να εκθέσει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτές τις ξεχασμένες δολοφονίες.

    Έτσι, ο White πρέπει να βρει ποιος απειλεί να βγάλει στη φόρα τη στοιχειωμένη παιδική του ηλικία, να κατευνάσει τη σύζυγό του (Holmes), να αντιμετωπίσει την πίεση από το εσωτερικό του Τμήματος και να φέρει στο σωστό δρόμο μια κόρη με κακές συνήθειες.

    Μίγμα παρόν και flashback, αλλά και αναδρομές στο παρελθόν μέσα στα flashback (αυτό πρέπει να το δω!), σε ένα θέμα που έχουμε δει χιλιάδες φορές και θα ξαναδούμε άλλες τόσες.

    Το The Son of No One έχει κακές κριτικές συνολικά και προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 4 Νοεμβρίου 2011, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε DVD από τις 10 Ιανουαρίου από την Odeon.


    The Son Of No One trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Αντι-Ήρωας - The Son Of No One Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top