F Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - BROOKLYN'S FINEST - FilmBoy Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - BROOKLYN'S FINEST - FilmBoy
  • Latest News

    Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - BROOKLYN'S FINEST

    Το Brooklyn’s Finest το είχα σταμπάρει εδώ και πολλούς μήνες και χάρηκα ιδιαίτερα όταν βρήκε διανομή και μάλιστα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας πρώτα από όλους.

    Η καλή προδιάθεση που είχα γι’αυτό το φιλμ οφειλόταν στο καλό teaser trailer που κυκλοφορούσε τότε, και η παρουσία του Don Cheadle που θεωρώ έναν ηθοποιό με πολύ καλές επιλογές.

    Αυτά που μαθαίνω όμως για το φιλμ – το οποίο προβλήθηκε στο Sundance και στη Βενετία αλλά δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή – με απογοήτευσαν.

    Κατ’αρχας μιλάμε για μια υποκατηγορία αστυνομικών ταινιών, αυτή των διεφθαρμενων-αστυνομικων-με-κρισεις-ηθικης (βλ. Crash) και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι μια δεύτερη ευκαιρία για το σκηνοθέτη και την εταιρεία.

    Η Overture Films έχασε τ’αυγα και τα πασχαλια με την αποτυχία του Righteous Kill (αφού επένδυσε πολλά λεφτά στη παρουσία PacinoDe Niro) και θέλει να αποσβέσει με τη δοκιμασμένη συνταγή του Antoine Fuqua...
    ...o οποίος με τη σειρά του μετά τα πρόσφατα στραβοπατήματα με κακές ταινίες, προσπαθεί να αναβιώσει τη προηγούμενη επιτυχία του, το Training Day, επιστρέφοντας σ’αυτο είδος.

    Λυπάμαι που το λέω αλλά πρόκειται για αυτές τις ταινίες που ξεκινάνε με τον μπάτσο να ξυπνάει, να βγάζει το μπουκάλι το ουίσκι μέσα από τα σκεπάσματα και να βάζει το όπλο στο κρόταφο!
    Ακριβώς, μια απέραντη απελπισία...

    Επίσης στις λίγες κριτικές διαβάζω ότι οι χαρακτήρες έχουν αστεία κίνητρα, όπως για παράδειγμα αυτός του Ethan Hawke που γκρινιάζει σε όλη τη ταινία για το πόσο απελπισμένη είναι η οικογένεια του γιατί...έχει μικρό σπίτι!

    Το ότι το κάνει παίζοντας πόκερ σε ένα τεράστιο χώρο διαμορφωμένο ως entertainment room στο υπόγειο του σπιτιού του(!) κάνει το όλο θέμα γελοίο.

    Και συνεχίζω να διαβάζω για παντελή αταίριαστο cast, που περιλαμβάνει τον Richard Gere (που και χρυσάφι να πιάσει,  σ... γίνεται), τον Ethan Hawke (που λόγω του Training Day δε θα μπορούσε να αρνηθεί), του Wesley Snipes (η πρώτη ταινία του που πάει στις αίθουσες εδώ και 6 χρόνια(!) μετά από 7 straight to DVD φιλμ) και του Don Cheadle (που είναι πολύ καλός ηθοποιός για να είναι εντελώς χάλια ακόμα και σε κάτι τέτοιο).

    Ειδικά για το χαρακτήρα του Richard Gere λένε ότι ο ρόλος γράφτηκε για έναν ‘Bruce Willis’ στο 16 Block και αυτός τον παίζει σαν έναν Χαρυ Ποτερ με συνεχές hangover!
    Με τη συμπάθεια που του τρέφω, δεν αμφιβάλω διόλου!

    Κρατήστε πάντως μια επιφύλαξη, καθώς οι κριτικές είναι ελάχιστες.

    Στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon στις 4 Μαρτίου. 

    Δείτε το trailer.       
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - BROOKLYN'S FINEST Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top