F Ο Αετός της Αυτοκρατορίας - The Eagle - FilmBoy Ο Αετός της Αυτοκρατορίας - The Eagle - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Αετός της Αυτοκρατορίας - The Eagle

    Εδώ στο FilmBoy έχουμε σχολιάσει αρκετές φορές την κακή συνήθεια του Hollywood να κόβει τις αιματηρές και βίαιες σκηνές από μια ταινία για να πάρει το πολυπόθητο PG-13 από την επιτροπή και, επομένως περισσότερα εισιτήρια.

    Στη πραγματικότητα, μια αληθινά καλή ταινία θα παραμείνει καλή ακόμα κι αν της κόψεις το αίμα και τις κακές λεξούλες ...εκτός από ταινίες όπως το The Eagle.

    Είναι το είδος της ταινίας που χρειάζεται την ελευθερία και τον χώρο του R-Rating και βλέποντας ότι δεν το έχει, κάτι πρέπει να μας λέει.

    Είναι το ρίσκο του να θες να κάνεις μια ταινία για όλους και καταλήγεις να κάνεις μια ταινία για ...κανέναν.

    Βρισκόμαστε στα 140 π.Χ. ,23 χρόνια μετά την εξαφάνιση της 9ης Λεγεώνας στα βουνά της Σκοτίας (...ναι, σωστά σκέφτεστε το Centurion του Neil Marshall) και ο νεαρός Εκατόνταρχος Marcus (Channing Tatum που τελευταία τον είδαμε στο The Dilemma) φτάνει από τη Ρώμη για να λύσει το μυστήριο και να αποκαταστήσει τη φήμη του πατέρα του, διοικητή της 9ης.

    Συνοδεύεται μόνο από τον Άγγλο σκλάβο του Esca (Jamie Bell από το Defiance) και ταξιδεύει από το Τείχος του Αδριανού στα ανεξερεύνητα υψίπεδα της Καληδονίας για να αντιμετωπίσει ...




    ...τις άγριες φυλές της, να κάνει ειρήνη με τη μνήμη του πατέρα του και να ανακτήσει το χαμένο έμβλημα της εξαφανισμένης λεγεώνας, τον Αετό της Αυτοκρατορίας.

    Παίζουν ακόμη ο Donald Sutherland και ο Mark Strong.

    Η ταινία βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα της Rosemary Sutcliff με τίτλο 'The Eagle of the Ninth' του 1954 και είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων που αφορούν Ρωμαίους και Βρετανούς στα Ρωμαϊκά χρόνια. 


    Ο σκηνοθέτης Kevin Macdonald έχρισε τη φήμη του ως ντοκιμαντερίστας και το 1999 κέρδισε το Oscar με το ντοκιμαντερ για την τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς του 1972.

    Από τότε ο σκηνοθέτης πάει από φαντασία (The Last King of Scotland) σε γεγονότα (My Enemy’s Enemy), από ταινία (State of Play) σε ντοκιμαντέρ (Life in a Day).

    Το The Eagle έχει περισσότερες κακές κριτικές και μπορώ να φανταστώ γιατί (αν και ο πρωταγωνιστής του θα ήταν ένας καλός λόγος).

    Είναι μια ταινία για στους χρόνους της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έτσι προφανώς υπάρχουν πολλές σκηνές μάχης ...αλλά καθόλου αίμα!

    Βλέπεις σπαθιά να αιωρούνται ψηλά αλλά το πλάνο κόβεται λίγο πριν το σπαθί φτάσει στον προορισμό του και πραγματικά δεν ...κόβει τίποτα.

    Αυτό σημαίνει το PG-13.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 11 Φεβρουαρίου με $ 8,6 εκατομμύρια στο τριήμερο, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε από την Odeon στις 10 Μαρτίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Αετός της Αυτοκρατορίας - The Eagle Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top