F 5 Days of War - FilmBoy 5 Days of War - FilmBoy
  • Latest News

    5 Days of War

    Ελάχιστοι θεατές έλκονται πλέον από ταινίες πολέμου, ειδικά από αυτές που προσπαθούν να δώσουν εικόνες μέσα από την αλήθεια του ενός.

    Μετά το Βιετνάμ όμως, το Hollywood ασχολείται όλο και περισσότερο με τους πολέμους στον υπόλοιπο κόσμο όπως προσφάτως τη Σερβία (The Whistleblower) και τις Φιλιππίνες (Amigo).

    Το 5 Days of War ασχολείται με τη σύντομη αλλά εξαιρετικά βίαιη σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας το 2008 και το κακό που έκανε ο Πούτιν στους Γεωργιανούς, σε μια περίοδο που όλη η ανθρωπότητα και ο διεθνής Τύπος ήταν απασχολημένοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

    Καμία εντύπωση δεν μου έκανε το γεγονός ότι η Anchor Bay έβγαλε το 5 Days of War στις αίθουσες και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι.

    Είχαμε συνηθίσει όλοι οι ...



    ...Δυτικοί να βλέπαμε τέτοια γεγονότα από μακρυά και με ενδιαφέρον, τώρα όμως που ανεβαίνουμε το δικό μας βουνό ...

    Παρόλα αυτά, η ταινία έχει κάποια πολύ γνωστά ονόματα στο cast.

    Ξεκινά με ένα ζευγάρι δημοσιογράφων που βρίσκεται στο Ιρακ και η κοπέλα σκοτώνεται - περίεργο cast με τη Heather Graham (Scream 4) και τον Rupert Friend.

    Σχεδόν ολόκληρη η πρώτη σκηνή είναι από την κάμερα του δημοσιογράφου, αλλά ευτυχώς δεν είναι άλλο ένα 'βρήκα video' φιλμ.


    Ο ίδιος δημοσιογράφος βρίσκεται ένα χρόνο μετά στη Γεωργία, μαζί με τον Ολλανδο συνάδελφό του (Val Kilmer, Kill the Irishman) και παρά τις ενοχές του θα φλερτάρει με τη Tatia (Emmanuelle Chriqui, Elektra Luxx), μια Γεωργιανή σπουδαγμένη στη Νέα Υόρκη της οποίας ο γάμος της αδερφής της διακόπηκε από εισβολή των Ρώσων.

    Παίζει ακόμα ο Andy Garcia (New York, I Love You) στο ρόλο του προέδρου της Γεωργίας Mihkail Saakashvilli μετά από απαίτηση του ίδιου του προέδρου.

    Η σκηνοθεσία είναι του Renny Harlin, του άθλιου 12 Rounds και του αξιοπρεπέστατου The Covenant - με το όνομα του όμως 'βαρύ σαν ιστορία' καθώς είχε κάνει το Die Hard 2 πριν 21 χρόνια.

    Οι κριτικές του 5 Days of War είναι οι περισσότερες κακές, έτσι προβλήθηκε στις 19 Αυγούστου σε καναδυο αίθουσες και έφυγε σφαίρα για τα DVD.

    Φαντάζομαι, μόνο στη Γεωργία θα ενθουσιάστηκαν...


    5 Days of War trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 5 Days of War Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top