F Kill The Irishman - FilmBoy Kill The Irishman - FilmBoy
  • Latest News

    Kill The Irishman

    Ο σκηνοθέτης Jonathan Hensleigh δεν είναι ο Scorsese (αλλά και ποιος είναι;) για να κάνει το νέο Goodfellas ή έστω να χρηματοδοτηθεί από κάποιο μεγάλο studio, έτσι το νέο γκανγκστερικό φιλμ Kill The Irishman υποβιβάστηκε σε ένα b-movie με μικρή διανομή πριν πάρει την άγουσα για τα DVD-αδικα.

    Ίσως κάποια από αυτά τα studio να το μετάνιωσαν καθώς η ταινία έτυχε καλής αποδοχής από τους κριτικούς συνολικά και δε θα μάθουμε ποτέ πόσο καλύτερη θα ήταν με μεγαλύτερο budget και πιο ηχηρό cast.

    Η μοναδική άλλη ταινία που σκηνοθέτησε ο Hensleigh ήταν το The Punisher το 2004 και φαντάζομαι να συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι όσο κακό κι αν ήταν, πλέον φαίνεται συμπαθητικό σε σύγκριση με το επόμενο άθλιο Punisher: War Zone του Lexi Alexander.

    Η ειρωνεία είναι ότι σε εκείνο το άθλιο φιλμ τον super ηρωα ενσάρκωνε ο Ray Stevenson ο οποίος πρωταγωνιστεί στο Kill The Irishman.

    Η ταινία καταγράφει την ιστορία του Danny Greene (Ray Stevenson), έναν σωματώδη και υπερήφανο Ιρλανδό που έζησε στο Cleveland στη δεκαετία του ’70 και ...




    ...ξεκινώντας ως εργάτης κατάφερε να μπει στο οργανωμένο έγκλημα.

    Στην αρχή ανέλαβε μια τοπική οργάνωση του αφεντικού της Ιταλικής μαφίας John Nardi (Vincent D’Onofrio) και γρήγορα εκτοξεύτηκε η εξουσία του.

    Φυσικά, με αυτές τις ανταμοιβές έρχεται και η έκθεση, με όλες τις συνέπειες και τους κινδύνους που συνεπάγεται μια τέτοια ζωή και γρήγορα οι δρόμοι του Cleveland γίνονται εμπόλεμη ζώνη. 


    Οι ανατινάξεις αυτοκινήτων κυριαρχούν στη ταινία (κάπου 1 ανά 10λεπτο!) αλλά και τα υπόλοιπα λεπτά που δεν έχουμε κάποιο μπουμ, ο φόβος της βόμβας σε κάθε σκηνή είναι διάχυτος.

    Το Kill The Irishman έχει ένα αξιόλογο cast δεύτερων ρόλων που παίζουν ελάχιστα, μεταξύ τους ο θρυλικός Christopher Walken, ο Vinnie Jones, ο Val Kilmer (που ενδιαφέρθηκε για τη ταινία όταν απέτυχε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές!), o Tony Lo Bianco και άλλοι.

    Όπως είπα στην αρχή, η ταινία έχει πάρει περισσότερες καλές κριτικές απ'ότι κακές και ξεκίνησε σε 5 αμερικάνικες αίθουσες στις 11 Μαρτίου.

    Έκτοτε, όλο και περισσότερες το προβάλλουν κι έχει φτάσει σήμερα στις 41 κάνοντας το αξιοπρεπέστατο για τέτοια ταινία ποσό των $500 χιλιάδων στο box office.

    Στην Ελλάδα ακόμα τίποτε.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Kill The Irishman Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top