F Στην τελική ευθεία το Sin City 2 από τον Robert Rodriguez - FilmBoy Στην τελική ευθεία το Sin City 2 από τον Robert Rodriguez - FilmBoy
  • Latest News

    Στην τελική ευθεία το Sin City 2 από τον Robert Rodriguez

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Νέα για καινούριο Sin City ακούγαμε από τότε που βγήκε το πρώτο στα σινεμά.
    Άλλωστε, η πρώτη ταινία βασίζονταν σε 3 ιστορίες απ'τον κόσμο του Sin City και μένουν άλλες 4.

    Ενώ όμως είχαν ανακοινώσει αμέσως ότι θα προχωρήσουν (και μάλιστα με δύο ακόμη ταινίες), το μόνο που είδαμε ενδιάμεσα ήταν τον Rodriguez να βγάζει μερικά ακόμη b-movie και παιδικά απωθημένα (Sharkboy and Lavagirl, Shorts, Spy Kids 4, Planet Terror, Machete) και τον Frank Miller να μας βγάζει όλους απ'τα ρούχα μας! (The Spirit).

    Ευτυχώς μετά και τις ανακοινώσεις στο Comic Con τα νέα έχουν αρχίσει - επιτέλους - να τρέχουν γρηγορότερα....





    ...Kαι πλεόν ο δρόμος για την επιστροφή στην πόλη της αμαρτίας δεν φαντάζει και τόσο μακρινός.

    Αρχικά, το σενάριο ήταν να βασιστεί στην prequel ιστορία 'A Dame To Kill For' και την πρώτη εμφάνιση του Dwight McCarthy (Clive Owen) με ενδιάμεσες ιστορίες που θα λειτουργούσαν και σαν sequel του πρώτoυ Sin City.
    Prequel και sequel μαζί δηλαδή.

    Όμως κάθε χρόνο έλεγαν ότι θα ξεκινήσει η παραγωγή, βλέπαμε στα ένθετα της εκάστοτε σεζόν να γράφεται και το Sin City 2, αλλά τίποτα.
    Μέχρι που έρχεται το ComicCon και μεταξύ άλλων η ανακοίνωση ότι γράφεται το σενάριο!

    Ο Rodriguez είχε δηλώσει ότι το σενάριο κοντεύει να τελειώσει και ότι τα γυρίσματα θα έχουν ξεκινήσει μέχρι τέλος του έτους.


    Το σενάριο θα βασίζεται όντως στην προαναφερθείσα ιστορία, αλλά για τις υπόλοιπες δύο που θα περιληφθούν έχει ετοιμάσει ο Frank Miller δύο καινούριες με τη μία να φέρει τον τίτλο "The Long, Bad Night".

    Έχουν ήδη βρεθεί ΚΑΙ χρηματοδότες, οπότε η παραγωγή είναι έτοιμη να ξεκινήσει.
    Αλλά αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα το σενάριο, ούτε ανακοινώσεις για cast πρόκειται να γίνουν ούτε γυρίσματα.


    Για αυτό και δεν γνωρίζουμε ακόμη ούτε ποιοι χαρακτήρες θα επιστρέψουν, μιας και δεν έχουν διαρεύσει ακόμα λεπτομέρειες για τις ιστορίες.

    Και κάπου εδώ έρχεται η πιο σημαντική ανακοίνωση: ο βραβευμένος με Oscar για το The Departed, William Monahan καλείται να ολοκληρώσει το αρχικό προσχέδιο του Frank Miller και να φέρει εις πέρας το τελικό, ολοκληρωμένο σενάριο!

    Ο Monahan έχει στα σκαριά και αυτό της νέας sci-fi ταινίας του Joseph Kosinski (Tron Legacy) με τίτλο Horizons, αλλά μάλλον προέχει γι'αυτόν τo Sin City, που θα πρέπει να έχει ξεκινήσει γυρίσματα πριν τελειώσει ο χρόνος.

    Ελπίζουμε να μην το αργήσουν πολύ, γιατί το Sin City έχει τόση επεξεργασία στα εφέ του που κόβουμε τον Rodriguez να προλαβαίνει χαλαρά στο ενδιάμεσο και κανά Machete 2.

    'Οπως και να χει ανέλπιστα ευχάριστη η είδηση για τον σεναριογράφο,ειδικά μετά το τερατούργημα του Miller ονόματι The Spirit.

    Αλλά μην το αργείτε άλλο παδιά, έχουν περάσει ήδη κάμποσα χρόνια και μετά και το The Spirit, θα αρχίσει να χάνει τον αντίκτυπο της η τεχνοτροπία της Αμαρτωλής  Πόλης.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Στην τελική ευθεία το Sin City 2 από τον Robert Rodriguez Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top