F Δωρητής Σπέρματος - The Switch - FilmBoy Δωρητής Σπέρματος - The Switch - FilmBoy
  • Latest News

    Δωρητής Σπέρματος - The Switch

    **********   5/10

    Δε μου κάθονται καλά κωμωδίες που έχουν σχέση με τράπεζες σπέρματος ή δωρητές σπέρματος. 

    Είναι από τα θέματα που ακούγονται αστεία στην αρχή αλλά καταλήγουν χοντροκομμένα, καταναγκαστικά και με κακό χιούμορ.  

    Αν σκεφτώ και το ότι τελευταία δεν μου κάθονται καλά όλες οι κωμωδίες της Jennifer Aniston, αναρωτιέμαι αν μπορώ να γράψω δυο καλά λόγια για το The Switch των Josh Gordon και Will Speck, τη πρώτη ταινία της Miramax μετά την πώληση της στη Colony Capital από τη Walt Disney. 

    Βρήκα όμως κουραγιο από τον συμπρωταγωνιστή της, Jason Bateman (Couples Retreat και Extract) αλλά κι από το γεγονός ότι το σύνολο των κριτικών είναι μοιρασμένες ακριβώς στη μέση (αν και θα περίμενες να είναι συντριπτικά κακές). 

    Σε μια κινηματογραφική χρονιά που το Hollywood ασχολείται συχνά με την εξωσωματική γονιμοποίηση (The Back-up Plan, The Kids Are All Right), το The Switch παίρνει το ζήτημα πιο light από τα άλλα. 

    Ο Wally (Bateman), ένας χαρτογιακάς της Wall Street  είναι ερωτευμένος με την Kassie (Aniston) η οποία όμως τον έχει βάλει στη κατηγορία ‘Φίλος’, έτσι εκείνος...



    ...δεν το παραδέχεται σε κανέναν, ακόμα και στον εαυτό του. 

    Όταν εκείνη αποφασίζει να κάνει εξωσωματική αυτός προθυμοποιείται να γίνει ο δότης αλλά η κοπέλα αρνείται θέλοντας να επιλέξει ‘κάτι πιο τέλειο’ (Patrick Wilson). 

    Η κολλητή της φίλη (Juliette Lewis) διοργανώνει ένα πάρτι στο οποίο γίνονται όλοι λιώμα  - ακόμα και η υποψήφια μαμά – και στο οποίο ο Wally μέσα στο μεθύσι του αλλάζει τα μπουκαλάκια με το δικό του. 

    Μετά αρχίζει το παράλογο.
    Καλούμαστε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος δεν το θυμάται καν και ότι 7 χρόνια μετά – κι αφού ξαναβλέπει την Kassie με τον 6χρονο γιο της (Thomas Robinson) που έχει τις ίδιες ...συνήθειες με κείνον – του επανέρχεται η μνήμη για κάτι τόσο σοβαρό. 


    Το χάβετε εσείς; 

    Ίσως δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά, μιας και διαβάζω ότι η κομεντί δεν έχει πολύ (κλισέ) ρομάντζο, ο Wally είναι ...Woody Allen-ικού στυλ χαρακτήρας, νευρωτικός και ανασφαλής και η ταινία έχει κάποιες καλές κωμικές σκηνές, ειδικά όταν ο Wally αποκαλύπτει τα πάντα στον φίλο και συνεταίρο του (Jeff Goldblum). 

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 20 Αυγούστου αλλά στο τριήμερο έκανε μόλις 8 εκατομμύρια $ αντί 12 που ήθελαν στην εταιρεία και μάλλον θα τελειώσει στα 24 αντί τα 36 που ήλπιζε η Miramax. 

    Review: Υπάρχουν δυο πράγματα που το The Switch δεν είναι:
    Δεν ειναι κωμωδία αλλά δράμα και δεν πρωταγωνιστεί η Aniston αλλά ο Bateman, κατι που ισως σωζει τα προσχήματα.

    Eυτυχώς πάντως, δεν ειναι επίσης ενοχλητική.


    Στις ελληνικές αίθουσες η Σπεντζος Φιλμς θα το φέρει στις 30 Σεπτεμβρίου. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Δωρητής Σπέρματος - The Switch Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top