F Review: Devil - FilmBoy Review: Devil - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Devil

    **********   6/10 

    Οι περισσότεροι συνδέουν το Devil με το όνομα του παραγωγού της ταινίας, M.Night Shyamalan, και πολύ κακώς κάνουν. 

    Ο δημιουργός των πολύ καλών The Sixth Sense και Unbreakable αλλά και πολλών κακών (The Village, Lady in the Water) έστρεψε το ενδιαφέρον του στη παραγωγή μιας σειράς ταινιών τρόμου υπό τον τίτλο The Night Chronicles - και το Devil είναι επίσημα το 1ο  

    Ούτε καν στο σκηνοθέτη John Erick Dowdle του αγαπημένου μου Quarantine θα έπρεπε να σταθούμε πολύ αφού έχει μάλλον λίγα πράγματα να κάνει και τα κάνει απλά ικανοποιητικά. 

    Αντίθετα ο Brian Nelson, σεναριογράφος του Hard Candy και ο άνθρωπος που μετέφερε με επιτυχία το κόμικ 30 Days of Night στη μεγάλη οθόνη, κατάφερε να μετατρέψει μια ιδέα με περιορισμένες δυνατότητες σε ...



    ...ένα πολύ καλό σενάριο, στοιχείο στο οποίο οφείλονται τα καλά λόγια που θα πούμε. 

    Όπως θα ξέρετε από το πρόσφατο preview του FilmBoy, το Devil είναι για 5 ανθρώπους που κλείνονται σε ένα ασανσέρ. 

    Σαν να μην είναι αυτή από μόνη της μια τρομαχτική σκέψη, φαίνεται ότι κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα κάποιος από τους 5 παθαίνει κακό. 

    Ποιος είναι ο κακός;
    Μα όπως μας λέει ο τίτλος (και η επίσημη σύνοψη) ο ίδιος ο Διάβολος που έχει τη μορφή ενός από τους παγιδευμένους. 


    Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι ο πραγματικός πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ένας έξυπνος ντετέκτιβ (αν και ...υπερβολικά έξυπνος οφείλω να ομολογήσω) που προσπαθεί, Α) να βρει ποιοι είναι οι εγκλωβισμένοι, Β) γιατί κάποιος μπορεί να τους θέλει όλους νεκρούς (δεν ξέρει ακόμα για τον Διάβολο) και Γ) γιατί το συγκεκριμένο κτίριο μοιάζει να δέχεται ...μεταφυσική επίθεση. 

    Το Devil είναι ένα περιορισμένων διαστάσεων θρίλερ (σαν το Phone Booth) με συμβατική σκηνοθεσία αλλά με καλή μουσική και απρόσμενα έξυπνο σενάριο, κάτι που τελικά καταφέρνει να το κάνει αρκετά scary. 

    Καθόλου άσχημα για ταινία 80 λεπτών μαζί με τα credits! 

    Τα άτομα στο ασανσέρ έχουν άχαρο ρόλο λόγω χώρου αλλά κανένας δεν είναι αξιοπρόσεχτα κακός. 

    Ένας φοβητσιάρης σεκιουριτάς (Bokeem Woodbine), ένας αντιπαθητικός πωλητής (Geoffrey Arend), μια ευκατάστατη νεαρή και σικάτη γυναίκα (Bojana Novakovic), ένας μηχανικός (Logan Marshall-Green) και μία γιαγιά (Jenny O’Hara). 

    Πολύ καλός είναι ο Chris Messina ως ντετέκτιβ Μποουντεν και μία καλή ιδέα για τον M.Night Shyamalan αν συνεχίσει να ασχολείται με τη παραγωγή θα ήταν να τον κράταγε και στα άλλα δυο φιλμ της συγκεκριμένης τριλογίας. 

    Θεωρώ ότι ο τελευταίος έχει πολύ μεγάλο ταλέντο για να κρατηθεί μόνο στη παραγωγή για πολύ καιρό, αλλά αν έχει τέτοιες ιδέες, αν προσλαμβάνει τέτοιους σεναριογράφους και σκηνοθέτες, και αν εν τέλει ευθύνεται για τέτοια ευχάριστα θριλερακια, ε δε πειράζει και πολύ. 

    Ως επίλογο, το Devil θα το ξεχάσετε γρήγορα μεν αλλά εκτιμώντας τους περιορισμούς, είναι αξιοπρεπέστατο θρίλερ που αν έχετε καλή διάθεση θα τρομάξετε λίγο και σε καμιά περίπτωση δεν είναι χάσιμο χρόνου. 

    Άλλωστε, μιλάμε για 70κατι λεπτά! 

    Δείτε το poster και trailer στο preview εδώ.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Devil Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top