F Το Πέρασμα του Μικ - Meek's Cutoff - FilmBoy Το Πέρασμα του Μικ - Meek's Cutoff - FilmBoy
  • Latest News

    Το Πέρασμα του Μικ - Meek's Cutoff

    Το Ίχνος του Όρεγκον (Oregon Trail) ιστορικά ήταν μια διαδρομή μήκους 3 χιλιάδων χιλιομέτρων που ένωνε τον ποταμό Μιζούρι με τις πεδιάδες του Όρεγκον και στην αρχή ήταν προσβάσιμο μόνο με άλογα και αργότερα με άμαξες.

    Την εποχή των εποίκων στην Άγρια Δύση, από το 1840 και μετά, πολλοί έποικοι έκαναν αυτό το ταξίδι – που διαρκούσε 6 μήνες τουλάχιστον – σε αναζήτηση νέας Γης, ένα ταξίδι που ήταν γεμάτο από κακουχίες και δύσκολες συνθήκες, και μια διαδρομή που αποτέλεσε κομμάτι της Αμερικάνικης Ιστορίας.

    Αν και ενδιαφέρον ως θέμα, το Hollywood δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα παρά μόνο στο background κάποιων ιστοριών, αλλά το Meek’s Cutoff της Kelly Reichardt είναι εξ ολοκλήρου για αυτό.

    Βρισκόμαστε στο έτος 1845 και ένα καραβάνι με 3 παντρεμένα ζευγάρια (κάποιοι με τα παιδιά τους) ταξιδεύουν κατά μήκος της ερήμου του Όρεγκον προς αναζήτηση ...



    ...μιας καλύτερης ζωής ή οτιδήποτε μπορεί να την εξασφαλίσει.

    Νερό για παράδειγμα, αλλά και αν έπεφταν πάνω σε κοιτάσματα χρυσού (σύνηθες στην εποχή των χρυσοθήρων) δε θα έλεγαν όχι.

    Τα ζευγάρια οδηγεί ο πληρωμένος ιχνηλάτης/οδηγός Stephen Meek (Bruce Greenwood, Barney’s Version), ένας καχύποπτος και ξεροκέφαλος άνδρας του οποίου οι εγωιστικές αλλά πιθανόν εσφαλμένες κατευθύνσεις μπορεί να τους οδηγήσουν σε μοιραίες καταστάσεις.

    Η ένταση είναι υψηλή και τα αποθέματα τελειώνουν, αλλά όταν η ομάδα αιχμαλωτίζει έναν Ινδιάνο (Rod Rondeaux) και τον αναγκάζει να τους οδηγήσει στην κοντινότερη όαση, το ζήτημα του νερού θα αντικατασταθεί με το φόβο μιας ενέδρας. 


    Το cast είναι αξιόλογο, αν και είναι ζήτημα αν θα αναγνωρίσετε κάποιον από αυτούς, λόγω της ατημέλητης αμφίεσης της εποχής.

    Το καραβάνι οδηγεί ο Soloman (Will Paton, The Fourth Kind) με τη γυναίκα του Emily (Michelle Williams, Blue Valentine).

    Ακολουθούν η οικογένεια Gately (Zoe Kazan, Happythankyoumoreplease και Paul Dano, Extra Man) και η οικογένεια White (Neal Huff, Monogamy και Shirley Henderson) με το παιδί τους.

    Η Kelly Reichardt είναι μια μινιμαλ σκηνοθέτιδα – κάτι πολύ βολικό για μια ταινία στην έρημο - και ήταν υποψήφια για το Χρυσό Λιοντάρι στο φεστιβάλ της Βενετίας αλλά είχε και απίστευτα καλές κριτικές σε όλα τα φεστιβάλ που προβλήθηκε η ταινία.

    Το Meek’s Cutoff έκανε πρεμιέρα σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 8 Απριλίου και προσωπικά, είναι μια ταινία που δεν θα χάσω με τίποτα.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Πέρασμα του Μικ - Meek's Cutoff Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top