F Ερωτευμένοι στη Νέα Υόρκη - HappyThankYouMorePlease - FilmBoy Ερωτευμένοι στη Νέα Υόρκη - HappyThankYouMorePlease - FilmBoy
  • Latest News

    Ερωτευμένοι στη Νέα Υόρκη - HappyThankYouMorePlease

    Κάθε χρόνο στο φεστιβάλ του Sundance (πρώτη προτεραιότητα του FilmBoy να επισκεφτεί κάποτε) υπάρχει μια ανεξάρτητη κομεντί που κλέβει τις καρδιές των σινεφίλ με τη γοητεία της.

    Θυμηθείτε το Little Miss Sunshine πριν 2 χρόνια και το (500) Days of Summer με τον χαρισματικό Joseph Gordon-Levitt και τις ματάρες της Zoe Deschanel.

    Η γοητευτικότερη κομεντί στο Sundance φέτος ήταν το HappyThankYouMorePlease, σκηνοθετικό ντεμπούτο του πρωταγωνιστή της σειράς How I Met Your Mother, Josh Radnor.

    Πρωταγωνιστεί ο ίδιος ως Sam, ένας ανερχόμενος μυθιστοριογράφος που ζει στη Νέα Υόρκη και αγωνίζεται να πουλήσει το πρώτο του σενάριο.

    Μπαίνοντας στο μετρό βλέπει ένα αγόρι να χάνεται από τους γονείς του και αποφασίζει να τον οδηγήσει εκείνος στο σπίτι αλλά στο δρόμο γνωρίζει τη Mississippi (Kate Mara από το 127 Hours) την οποία και θα ερωτευτεί.

    Όλα τα άλλα στη ζωή του ...




    ...όμως πάνε στραβά.

    Αυτή είναι μια από τις ιστορίες ζευγαριών που παρακολουθούμε, καθώς υπάρχει και η ετεροθαλή αδελφή του Sam, η Mary Catherine (Zoe Kazan του It’s Complicated) με το φίλο της (Pablo Schreiber του Tell-Tale) και μιας φίλης του Sam, την Annie (Malin Akerman, πιο πρόσφατα στο The Romantics) κι ενός συναδέλφου της.

    Ο παράξενος τίτλος και το βραβείο κοινού δεν ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο έγινε σούσουρο στο φεστιβάλ για το HappyThankYouMorePlease. 


    Προσιτό, χαριτωμένο, με καλογραμμένους διαλόγους και πιστευτό, είναι κάποιοι χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν το φιλμ.

    Το concept ‘3 ζευγάρια στη Νέα Υόρκη που εμπλέκονται επαγγελματικά και συναισθηματικά’ δεν είναι κάτι καινούργιο, άλλωστε ο Woody Allen περπατάει αυτούς τους δρόμους πολλά χρόνια τώρα.

    Παρόλα αυτά, το είδος της δραματικής κομεντί πάσχει εδώ και χρόνια και ευτυχώς υπάρχει το Sundance και οι ανεξάρτητοι δημιουργοί να μας θυμίζουν που και που τι μπορείς να καταφέρεις χωρίς λεφτά αλλά με ένα καλό σενάριο.

    Παραδόξως, οι συνολικές δημοσιευμένες κριτικές δε ταιριάζουν με το βραβείο κοινού του φεστιβάλ καθώς οι κακές είναι ελαφρώς περισσότερες από τις καλές.

    Προβλήθηκε στην Αμερική στις 4 Μαρτίου σε λίγες αίθουσες.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ερωτευμένοι στη Νέα Υόρκη - HappyThankYouMorePlease Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top