F Monogamy - FilmBoy Monogamy - FilmBoy
  • Latest News

    Monogamy

    Στο σινεμά, για κάποιο παράξενο λόγο, όταν βλέπεις έναν τίτλο τον μεταφράζεις με την αντίθετη σημασία του όρου, ανάλογα με αυτό που σε ικανοποιεί.

    Είμαι σίγουρος ότι ακούγοντας τον τίτλο Monogamy θα φανταστήκατε ζευγάρια σε διάλυση, εξωσυζυγικές σχέσεις και πολύ σεξ με τρίτους.

    Άλλωστε, ποιος θα έκανε μια ταινία με ένα αφοσιωμένο ζευγάρι που δεν απατούν ποτέ ο ένας τον άλλον;
    Βαρετό δε θα’ταν;

    Μην ανησυχείτε, ο ντοκιμενταρίστας και δημοσιογράφος Dana Adam Shapiro δεν έκανε μια τέτοια ταινία, κι ας την ονόμασε Monogamy.

    Πρωταγωνιστεί ο Chris Messina – τελευταία τον είδαμε στο Devil – ως Theo, ένας φωτογράφος γάμων στο Brooklyn που συγχρόνως ασκεί και το επάγγελμα του κατά-παραγγελία-paparazzi, αφού τον προσλαμβάνουν άνθρωποι για να τους φωτογραφήσει χωρίς οι ίδιοι  να το γνωρίζουν, για να δουν πώς φαίνονται όταν κανείς δεν τους κοιτά...

    (Παράξενο, ε;
    Ο Shapiro λέει ότι την ιδέα τη βρήκε ...




    ...σε μια εφημερίδα που έγραφε για μια τέτοια εταιρεία στη πραγματικότητα!
    Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις λεφτά για πέταμα και μεγάλο ψώνιο.)

    Ο Theo είναι αρραβωνιασμένος με τη Nat (Rashida Jones του The Social Network), μια τραγουδίστρια και στιχουργός και θεωρεί τη δουλειά του παράξενη (που είναι).

    Ζουν μια χαρά μαζί, χωρίς εντάσεις και φαίνονται ένα ευτυχισμένο ζευγάρι και η μόνη τους δυσκολία είναι ότι ο Theo θέλει μονίμως σεξ ενώ εκείνη δεν τρελαίνεται τόσο πολύ. 


    Ο πιο πρόσφατος πελάτης του Theo είναι μια ανώνυμη γυναίκα (Meital Dohan) που κάνει άτακτα πράγματα σε δημόσιους χώρους και ο Theo παθαίνει μια μορφή εμμονής μαζί της.

    Αρχίζει να κάνει τον ντετέκτιβ, να ψάχνει τις φωτογραφίες για στοιχεία, να εξετάζει τον άνδρα με τον οποίο τη βλέπει συχνά μαζί και με κάποιο τρόπο θα του κινηθούν υποψίες ακόμα και για τη κοπέλα του, τη Nat.

    Το Monogamy κινείται στα νερά των ερωτικών θρίλερ και το μεγάλο ερώτημα που βάζει σε ολόκληρη τη ταινία είναι ‘τι ρόλο βαράει ο Theo’.

    Προβλήθηκε Tribeca Film Festival πριν ακριβώς 1 χρόνο και οι κριτικές του είναι ακριβώς μοιρασμένες στη μέση – όσες καλές τόσες κακές.

    Προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες στην Αμερική στις 11 Μαρτίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Monogamy Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top