F ΕΠΑΦΗ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - THE FOURTH KIND - FilmBoy ΕΠΑΦΗ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - THE FOURTH KIND - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΠΑΦΗ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - THE FOURTH KIND


    Το μυστικό για να κάνεις μια πετυχημένη μοντέρνας κοπής ταινία τρόμου, ειδικά στην εποχή του Blair Witch ...effect, είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιείς πιεστικά το ‘βασίζεται σε αληθινά γεγονότα’.
    Έτσι λέει η ιστορία. 

    Οι δημιουργοί του The Fourth Kind άφησαν ένα παράθυρο στους θεατές, κατά τη διαφημιστική καμπάνια τους, λέγοντας ότι ‘its up to your mind to decide’, αλλά μόλις βγήκε το trailer όλα πήγαν στράφι.  

    Βλέπετε, στο trailer συχνά γίνεται αναφορά ότι πρόκειται για αληθινές μελέτες, είναι αληθινή ταινία, ακόμα και η εισαγωγή με τη Milla Jovovich σε προετοιμάζει να δεις ένα ρεπορτάζ παρά μια ταινία, λέγοντας μάλιστα το πρωτοποριακό για ταινία :
    Αυτά που θα δείτε είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά’ ...και απομακρύνετε τα παιδιά από τις τηλεοράσεις , συμπληρώνω εγώ! 

    Αν αναρωτιέστε για το timing της ταινίας, δε φταίει σ’αυτό η Universal.
    Το καλοκαίρι οι καθυστερήσεις του The Wolf Man πήγαν την ημερομηνία εξόδου της στο 2010, έτσι η εταιρεία που έψαχνε να καλύψει το κενό, ανακάλυψε το The Fourth Kind, πολύ πριν γίνει ο χαμός με το Paranormal Activity. 

    Βρισκόμαστε στη πόλη Νομ της Αλάσκα, όπου έχουν αναφερθεί παράξενα συμβάντα και πολλές εξαφανίσεις τα τελευταία 10 χρόνια, σε σημείο που το ίδιο το FBI έχει κάνει κάποιες έρευνες χωρίς να βρει κάτι. 

    Είναι λίγο ανόητη η προώθηση της ταινίας γιατί ξέρουμε από την αρχή (με τα ποστερ και το trailer) ότι πρόκειται για εξωγήινες απαγωγές, ενώ ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Olatunde Osunsanmi χτίζει ένα suspense στο πρώτο μισάωρο! 

    Η Milla Jovovich είναι μια ντόπια ψυχολόγος, οι ασθενείς της οποίας παραπονιούνται για αϋπνίες, οράματα με κουκουβάγιες και περιστατικά που παραπέμπουν σε Εξορκισμό (κάποιος παραμιλάει στον ύπνο του με ξένη φωνή και στην ηχογραφημένη κασέτα καταλαβαίνουν ότι μιλάει αρχαία Σουμενικα!)


    Photo Gallery


    Τα πράγματα γίνονται άγρια όταν ένας ασθενής κρατάει σε ομηρία την οικογένεια του και τελικά τους σκοτώνει όλους.
    Λες και δεν είχε η ίδια ψυχολογικά τραύματα, καθώς ο άντρας της δολοφονήθηκε πριν χρόνια, μπροστά στα μάτια της. 

    Πάντως φαίνεται να είναι άλλη μια άτυχη στιγμή για τη Milla μετά το A Perfect Getaway, το οποίο αν και πήρε συμπαθητικές κριτικές (εγώ το βρήκα απάτη), ξεχάστηκε σχεδόν αμέσως.
    Εδώ οι κριτικές μόνο συμπαθητικές δεν είναι, συν το γεγονός ότι θεωρήθηκε τέχνασμα η ημερομηνία εξόδου για να εκμεταλλευτούν τη θετική τάση από το Paranormal.
    Μαζί της ο Elias Koteas που έχει γίνει εξπέρ σε συνοδευτικούς ρόλους θρίλερ. 

    Κινηματογραφικά πάντως, θα δείτε παράξενα πράγματα.
    Όπως βλέπετε και στο trailer, σε διπλή οθόνη φαίνεται η πραγματική ερευνήτρια-ψυχολόγος Αμπυ Ταιλερ και δίπλα η Milla Jovovich που την υποδύεται.
    Όλα αυτά για να πειστούμε ότι πρόκειται για πραγματικά γεγονότα. 

    Στην Αμερική άνοιξε τη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου σε ευρεία διανομή και έκανε 12 εκατομμύρια δολάρια, οριακά κάτω από τις κατσίκες του George Clooney αλλά κάμποσο επάνω από το The Box που θα παρουσιάσω αύριο.
    Στην Ελλαδα θα το δουμε απο τη Hollywood Entertainment στις 7 Ιανουαριου 2010.



    Δείτε 15 φωτογραφιες απο τη ταινια, ενα εναλλακτικο ποστερ και το ποστερ της Ιαπωνικης διανομης στη Photo Gallery, και φυσικα το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΠΑΦΗ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - THE FOURTH KIND Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top