F Blue Valentine - FilmBoy Blue Valentine - FilmBoy
  • Latest News

    Blue Valentine

    Το Blue Valentine του Derek Cianfrance είναι μια δυνατή ταινία, αποφασισμένη να στοιχειώσει πολλούς από εσάς και να δημιουργήσει πόλωση και έντονες συζητήσεις.

    Μιλάει για ένα ζευγάρι αλλά προσέξτε αγαπητοί αναγνώστες, δεν είναι ένα date movie.

    Σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να τη δείτε με το έτερον σας ήμισυ.
    This is not a love story!

    Το Blue Valentine είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψει σχέσεις.

    Θα μπορούσε να συγκριθεί με το περσινό (500) Days of Summer -  που επίσης ενοχοποιούσε και απομυθοποιούσε κατά κάποιο τρόπο τον έρωτα και τις σχέσεις και το ‘για πάντα’ -  αφού η αρχική σύσταση και βασική ιστορία της ταινίας είναι περίπου η ίδια.

    Η διαφορά τους είναι ότι στο τέλος το Blue Valentine φέρνει εις πέρας την αποστολή του ενώ το άλλο κατέληξε να γίνει μια classic ρομαντική κομεντί με ένα αγνό και καθαρό φινάλε όπου όλοι παίρνουν ο,τι τους αξίζει, έστω κι αν το δίδυμο μένει χώρια.

    Αντίθετα, στο τέλος του Blue Valentine ...

    Η ιστορία επικεντρώνεται στον Dean (Ryan Gosling) και τη Cindy (Michelle Williams), ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει στη Pennsylvania με τη μικρή τους κόρη (Faith Wladyka).

    Ο Dean είναι ένας εργάτης που έχει παρατήσει το σχολείο και, αν και έχει αρκετά καλλιτεχνικά ταλέντα δε θέλει τίποτε άλλο από τη ζωή του εκτός από το να γίνει καλός πατέρας, σύζυγος και οικογενειάρχης.

    Η Cindy από την άλλη είναι ένα κορίτσι με πολλές φιλοδοξίες.

    Σπούδασε νοσηλευτική για χρόνια και τώρα είναι μια αφοσιωμένη νοσοκόμα που περιμένει την ευκαιρία της για μια επαγγελματική καριέρα.


     Η ταινία πηγαίνει μπρος και πίσω χρονικά, φτιάχνοντας ένα πορτρέτο του τι άνθρωποι ήταν πριν γνωριστούν, πως γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν και πως τελικά έφτασαν στα προβλήματα του γάμου.

    Ενδιάμεσα στα flash back, το φιλμ μας δείχνει το ζευγάρι στο τώρα, να προσπαθεί να αναθερμάνει τη φλόγα προτού αυτή εξασθενίσει τελείως.

    Τα γυρίσματα της ταινίας ήταν προγραμματισμένα να γίνουν την Άνοιξη του 2008 αλλά αναβλήθηκαν τότε λογω του θανάτου του Heath Ledger, πρώην φίλος της Michelle Williams και πατέρας της κόρης τους Matilda.

    Οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης θα μπορούσαν να γυρίσουν τη ταινία με άλλη πρωταγωνίστρια αλλά από σεβασμό στο πρόσωπο της προτίμησαν να την περιμένουν.

    Δεν έκαναν άσχημα καθώς η Michelle Williams κέρδισε υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας όπως άλλωστε και ο Ryan Gosling.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα σε λίγες αίθουσες λίγο πριν τη Πρωτοχρονιά ενώ στην Ελλάδα η Seven Films θα το φέρει στις 3 Φεβρουαρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Blue Valentine Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top