F Ο Συνοδός - The Extra Man - FilmBoy Ο Συνοδός - The Extra Man - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Συνοδός - The Extra Man

    Το The Extra Man είναι η 3η ταινία (μετά από άλλα τόσα ντοκιμαντέρ) του σκηνοθετικού ντουέτου Shari Springer Berman και Robert Pulcini και αν τα ονόματα δε σας λένε τίποτα, let me refresh your memory. 

    Με τη βιογραφική δραμοκομεντι American Splendor ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ σεναρίου και έγιναν δεκτοί στο ντεμπούτο τους με ενθουσιώδεις κριτικές. 

    Η δεύτερη ήταν το The Nanny Diaries που ...εμένα μου άρεσε (και μάλλον μόνο σε εμένα). 

    Όσο για το The Extra Man, πρόκειται για μια σοφιστικέ κωμωδία εκκεντρικών χαρακτήρων (που μου θυμίζει έντονα το περσινό The Answer Man) βασισμένη στο βιβλίο του Jonathan Ames ο οποίος βοήθησε και στη διασκευή. 

    Πόσο εκκεντρικών;


    Ήρωας της ταινίας είναι ο Louis (Paul Dano, ο πιτσιρικάς στο The Good Heart), ένας wannabe συγγραφέας που ντύνεται παράξενα, αφηγείται στο μυαλό του ο,τι του συμβαίνουν σαν να είναι χαρακτήρας μυθιστορήματος και συμπεριφέρεται σαν ευγενής του ’20. 

    Όταν υποχρεώνεται να μετακομίσει στη Νεα Υόρκη, συγκατοικεί με τον Henry (Kevin Kline), έναν μεσήλικα που ...



    ...συλλέγει Χριστουγεννιάτικες μπάλες, θεωρεί μέγα λάθος την εκπαίδευση στις γυναίκες και τον εαυτό του αυθεντία στο σεξ και τις νύχτες εργάζεται ως extra man, δηλαδή ένας escort (συνοδός) για μεγάλες ηλικίες!  

    Ο τρίτος γείτονας είναι ο Gershon (John C.Reilly) ο οποίος κρύβεται πίσω από την τεράστια κόμη του και τη πελώρια γενειάδα του και ...μιλάει τραγουδιστά! 

    Υπάρχει και ένας νορμάλ άνθρωπος όμως.
    Η Mary (Katie Holmes, που ήταν μακριά από το παιχνίδι για πολύ καιρό αλλά φέτος τη βλέπουμε όλο και πιο συχνά), μια συνάδελφος στο περιοδικό που εργάζεται ο Louis ο οποίος είναι τσιμπημένος μαζί της αλλά που δε φαίνεται να ταιριάζουν σε τίποτα. 


    Προβλήθηκε στο φετινό Sundance και οι κριτικές που πήρε ήταν μοιρασμένες - αν και λίγο περισσότερες οι κακές – αλλά ακούω πολλά καλά λόγια για την ερμηνεία του Kevin Kline. 

    Για τον Paul Dano δε χρειάζεται νομίζω να σχολιάσω...
    Το παλικάρι δείχνει ότι έχει μεγάλη έφεση στο να παίζει ρόλους ντροπαλών εκκεντρικών παιδιών, από το There Will Be Blood  και το The Good Heart μέχρι ακόμα και το Knight and Day. 


    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 30 Ιουλίου σε 2 αίθουσες αλλά παίζεται ακόμα μέχρι σήμερα σε καμία 30ρια, ενώ στην Ελλάδα τη διανομή έχει η Nutopia και θα το βγάλει στις αίθουσες στις 6 Ιανουαρίου 2011.

    Δείτε το trailer.  

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Συνοδός - The Extra Man Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top