F Sucker Punch - FilmBoy Sucker Punch - FilmBoy
  • Latest News

    Sucker Punch

    Το Sucker Punch είναι σαν ένα rape fantasy μεταμφιεσμένο σε γυναικεία ιστορία χειραφέτησης για νέες κοπέλες.

    Το Sucker Punch είναι σαν ένα γλυκομίλητο college boy που μιλάει στις κοπέλες με σεβασμό, ωριμότητα και θαυμασμό αλλά που οι πιο έξυπνες θα καταλάβουν ότι δεν είναι παρά ένας καυλωμένος 14χρονος που θέλει να τις πάει στο κρεβάτι.

    Αυτές είναι κάποιες από τις ατάκες που θα διαβάσετε αν μπείτε στο κόπο να ψάξετε γιατί το super-αναμενόμενο φιλμ του Zack Snyder είχε τόσο κακή απήχηση στους κριτικούς και πιθανότατα εξ αιτίας τους, απογοήτευσε και στο box office με $19 εκατομμύρια τις 3 πρωτες ημέρες.

    Κανείς δε περίμενε βέβαια και εξωπραγματικά νούμερα blockbuster – δεν είναι τέτοιο – αλλά φανταστείτε ότι οι προβλέψεις το Γενάρη το έδιναν γύρω στα $25.

    Στους 3 μήνες που ακολούθησαν, η Warner προώθησε το φιλμ όσο μπορούσε (με δεκάδες poster, trailer, συνεντεύξεις, comic trailer, τα 6 εναρκτήρια λεπτά της ταινίας) και αντί το νούμερο να ανέβει, οι επίσημες προβλέψεις μια μέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα του το έδιναν στα $16!

    Και αν σας φαίνονται μικρές οι διαφορές, ...




    ...σας θυμίζω (γιατί το έχω ξαναπεί) ότι στο box office ισχύει με μαθηματική ακρίβεια το Χ3, δηλαδή μια ταινία θα ολοκληρώσει το πέρασμα της από τις αίθουσες με τα τριψήφια έσοδα από το άνοιγμα της. 

    Το Sucker Punch άνοιξε με 19, άρα θα κλείσει γύρω στα 57 ενώ αν άνοιγε με 25 θα συγκέντρωνε κοντά στα 75, οπότε καταλαβαίνετε ότι οι διαφορές δεν είναι ανώδυνες και επίσης γιατί γίνεται τόσος χαμός για τα πρώτα τριήμερα.

    Το φιλμ καθυστέρησε πολύ να ξεκινήσει εξ αιτίας της δυσκολίας που συνάντησε ο Snyder στο cast, αφού Amanda Seyfried, Emma Stone, Evan Rachel Wood και Freida Pinto τον έφτυσαν για διαφορετικούς λόγους και θα συμφωνείτε φαντάζομαι ότι θα βλέπαμε εντελώς διαφορετικό φιλμ με αυτές.

    Τελικά κατέληξε σε ένα λιγότερο γνωστό cast, κάτι που προσωπικά μου αρέσει καλύτερα αλλά που σίγουρα θα είχε κόστος στα εισιτήρια.

    Το Sucker Punch ξεκινά (δείτε εδώ τα 6 πρώτα λεπτά) δείχνοντας μας την ιστορία της Baby Doll (Emily Browning του The Uninvited).

    Η μητέρα της πεθαίνει, ο κακός πατριός της πάει να την κακοποιήσει σεξουαλικά αλλά πηγαίνει για την αδερφή της τελικά. 


    Όταν η αδερφή της πεθαίνει, ο πατριός κατηγορεί εκείνη με αποτέλεσμα να την κλείσουν σε ένα ψυχιατρικό άσυλο παλαιάς κοπής, με ηλεκτροσόκ και τρελές νοσοκόμες, από αυτά που μπαίνεις τρελός και βγαίνεις με λοβοτομή.

    Στο άσυλο θα γνωρίσει τη Rocket (Jena Malone από το The Messenger), τη Sweet Pea (Abbie Cornish του Bright Star και του πρόσφατου Limitless), τη Blondie (Vanessa Hudgens του Beastly) και την Amber (Jamie Chung του Grown Ups και του προπέρσινου Sorority Row), επίσης τρόφιμες του ασύλου.

    Με τη δύναμη της φαντασίας (ή κάπως έτσι) το άσυλο μετατρέπεται σε ένα burlesque ‘οίκημα’ (κάποιοι το χαρακτηρίζουν μπουρδέλο ανάλογα με τη διάθεση σου απέναντι στη ταινία), όπου οι κοπέλες είναι υποδουλωμένες χορεύτριες (ή πόρνες για αυτούς τους κάποιους) που ...χορεύουν για πλούσιους πελάτες.

    Η Carla Gugino (άλλος ένας λόγος για να δούμε το φιλμ) κρατά τα χαλινάρια ως Πολωνέζα αρχίατρος στο πραγματικό άσυλο και ως Πολωνέζα χορογράφος στο εναλλακτικό με τον νοσοκόμο Blue (Oscar Isaac)  να κάνει το νταβατζή.

    Πως συμβαίνουν όλα αυτά και η ταινία έχει κρατήσει το PG-13 rating; 


    Απλούστατα, η Warner δε θα άντεχε κι άλλο δολάριο-διώχτη έτσι πετσόκοψε τη ταινία με τη σύμφωνη γνώμη του Zack Snyder με την υπόσχεση ότι θα συμπεριέχονται οι κομμένες σκηνές σε ένα unrated DVD αργότερα (όπως για παράδειγμα η sex scene της Emily Browning με τον Jon Hamm).

    Το Sucker Punch είναι η 5η μόλις σκηνοθετική δουλειά του Zack Snyder και η 1η που δε βασίζεται σε κάποια άλλη δουλειά.

    Το Dawn of the Dead ήταν remake, τα 300 και Watchmen ήταν κόμικ και το Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole ήταν βασισμένο σε παιδικό βιβλίο.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου και μέχρι και χθες είχε κάνει σχεδόν $30 εκατομμύρια (σε 10 μέρες), ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε από 7 Απριλίου από τη Village.

    Μέχρι τότε πάντως, έχουμε πολλά να πούμε και να δείξουμε εδώ στο FilmBoy για το Sucker Punch.

    Αφού σκεφτόμουν να την ονομάσουμε 'Sucker Punch' Week!


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Sucker Punch Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top