F Η ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ - THE UNINVITED - FilmBoy Η ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ - THE UNINVITED - FilmBoy
  • Latest News

    Η ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ - THE UNINVITED


    **********   5/10
    Αλλο ένα ασιατικό θρίλερ που γίνεται remake από το Hollywood.Οχι οτι με πειραζει, γενικα ειναι πολυ καλυτερα απο κατι ...αμερικανιαρικα θριλερακια.

    Έχω ομως μια απορία. Γιατί σε όλα τα ασιατικά ποστερ εμφανιζεται η ίδια κακιά ; Ξέρετε, η κοπελίτσα με το στρογγυλό πρόσωπο και το κουρτινε μαύρο μακρύ μαλλί, που βγαίνει από τηλεοράσεις (βλ. The Ring), εμφανίζεται πίσω από το κεφάλι σου στο μπάνιο (βλ. Grudge) και τώρα κρυφοκοιτάζει από το παράθυρο (βλ. δίπλα το ποστερ). Αλήθεια, βλέποντας αυτό είχε κανείς τη παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για remake γιαπωνεζικο-κορεάτικου θρίλερ;

    Πάντως, το The Uninvited είναι το πιο πετυχημένο στο είδος του εκεί κάτω, σε αριθμούς εισιτηρίων, ως τώρα. Και προσωπικά, είμαι περίεργος να δω την Elizabeth Banks στο ρόλο κακιάς μητριάς αμέσως μετά το πέρασμα της ως άχαρη πορνοσταρ! (Zack and Miri Make a Porno).


    Η Αννα (η 21χρονη Αυστραλεζα Emily Browning) βγαινει απο τη ψυχιατρικη κλινικη οπου νοσηλευοταν, μετα την πυρκαγια στο σπιτι της απο την οποια πεθανε η κατακοιτη μητερα της. Επιστρεφοντας σπιτι βρισκει την μυστηρια (αλλα πολυ ομορφη) μητρια της (Elizabeth Banks) και με τη βοηθεια της αδερφης της (Arielle Kebbel) θα προσπαθησουν να την αποκαλυψουν στα ματια του πατερα τους (David Strathairn απο το Good Night and Good Luck, πρωτη φορα σε ταινια τρομου).

    Update: Δε τρομαζεις σχεδον καθολου. Οι σκηνες τρομου ειναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου, και ολη η υποθεση στρεφεται στη προσπαθεια να ξεμπροστιασουν τη μαμα. 
    Πολλες αφελειες στο σεναριο (ας πουμε, ειναι δυνατον να ξερεις οτι η μητρια σου εχει ψευτικο ονομα και αλλα στοιχεια και να μη μπορεις να πεισεις κανεναν, ουτε καν το μπαμπα; Η εστω να μην προσπαθεις καν;)
    Μια τεραστια ανατροπη στο τελος ομως κερδιζει τις εντυπωσεις, να πω την αληθεια. Αλλιως η βαθμολογια θα ηταν χειροτερη.

    Σκηνοθετούν τα αδέρφια Guard , αν σας λέει κάτι αυτό (εμένα όχι).

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 30 Γενάρη, ενώ στην Ελλάδα έμαθα από ανεπίσημες πληροφορίες ότι θα έρθει στις 14 Απριλίου αλλα τελικα ηταν λανθασμενες.


    Update: Οι πολλοι που περιμεναν τη ταινια θα ξερουν ηδη οτι απο 9 Σεπτεμβρη μπορειτε να το δειτε σε DVD απο το Videorama, καθως τελικα δε βρηκε το δρομο της στις αιθουσες. 
    Δε νομιζω ομως οτι εμεινε κανεις που να μην την εχει δει.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ - THE UNINVITED Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top