F Απόλυτη Ευφυία - Limitless - FilmBoy Απόλυτη Ευφυία - Limitless - FilmBoy
  • Latest News

    Απόλυτη Ευφυία - Limitless

    Οι πρώτοι μήνες του 2011 μας έφεραν αρκετές sci-fi ταινίες με την ευρύτερη έννοια του όρου: The Adjustment Bureau, Battle: Los Angeles, το επερχόμενο Source Code αλλά και μικρά που έρχονται σύντομα όπως το The Divide, το Attack The Block και το ισπανικό Phase 7.

    Μέσα σε όλα αυτά, το Limitless θεματικά έμοιαζε σαν το ‘φτηνότερο’ από όλα, αλλά τελικά ίσως να είναι και το καλύτερο με βάση τις κριτικές.

    Αν θα μάθουμε κάτι από το Limitless αυτό είναι ότι τα χάπια είναι απίθανα!

    Σε κάνουν να είσαι ο καλύτερος, ο πιο έξυπνος και ο πιο όμορφος, σε κάνουν το καινούργιο αστέρι στο χρηματιστήριο της Wall Street και κάνουν τις γυναίκες να θέλουν να κάνουν σεξ μαζί σου – όλες οι γυναίκες, σε όλους τους χώρους, χωρίς απαραίτητα να είναι μόνες τους(!).

    Το χάπι για το οποίο μιλάμε λέγεται NZT (δείτε το διαφημιστικό που σας είχαμε δείξει πέρυσι!), μοιάζει με σταγόνα βροχής και πέφτει στα χέρια του Eddie (Bradley Cooper), ενός αυτοαποκαλούμενου συγγραφέα που δεν έχει γράψει τίποτα ποτέ, μοιάζει με άστεγο και που η φίλη του (Abbie Cornish, την οποία πρέπει ...




    ...να αρχίσουμε να τη προσέχουμε μετά το Bright Star και το επερχόμενο Sucker Punch) τον έχει βαρεθεί.

    Το χάπι του το δίνει ο πρωην γαμπρός του (Johnny Whitworth) και του εξηγεί ότι είναι εγκεκριμένο (από πού;) και ότι δε θα το μετανιώσει (...και γιατί δεν το έχει πάρει ο ίδιος;).

    Όμως το χάπι έχει χοντρές παρενέργειες αν σταματήσεις να το παίρνεις κάθε μέρα.

    Μέχρι τότε όμως, έχεις πλήρη πρόσβαση στο 80% του εγκεφάλου σου (ενώ ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10 ή 20%).

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θυμάσαι πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς, βλέπεις τις κινήσεις των άλλων πριν τις κάνουν οι ίδιοι, είσαι διάνοια στα μαθηματικά και στα χρηματιστηριακά, κοιμάσαι με όποια θέλεις και είσαι και αθληταράς. 


    Αυτή η ξαφνική ανέλιξη του Eddie τραβούν τη προσοχή και σε άλλους τύπους όμως, όπως ο συν-χρηματιστής και προϊστάμενος του Carl (Robert De Niro), ένας τοκογλύφος (Andrew Howard) και ένας μυστήριος άγνωστος τύπος που τον παρακολουθεί σε κάθε του βήμα.

    Αυτό είναι το Limitless, η νέα ταινία του Neil Burger (του υπέροχου The Illusionist) που βασίζεται στο βιβλίο του Alan Glynn με τίτλο 'The Dark Fields' και που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Bradley Cooper να αποδείξει σε εμάς - που πιστεύουμε ότι έκανε το Hangover και ...τέλος - ότι έχουμε άδικο.

    Ίσως και να τα καταφέρει, αφού παραδόξως το Limitless έχει καλές κριτικές στο σύνολο του, πράγμα σπάνιο για τέτοιου είδους ταινία και ακόμα πιο σπάνιο για ταινία του Bradley Cooper που δεν λέγεται Hangover.

    Στην Αμερική άνοιξε ικανοποιητικά στις 18 Μαρτίου με $19 εκατομμύρια στο τριήμερο (με πρόβλεψη τα 16,5), ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε από αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Απόλυτη Ευφυία - Limitless Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top