F BRIGHT STAR - FilmBoy BRIGHT STAR - FilmBoy
  • Latest News

    BRIGHT STAR



    * Σε μεγάλο κινηματογραφικό εταιρικό site θα βρείτε το video clip του τραγουδιού του Fame, 'ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ'!
    Ακριβώς, το ότι το είδατε στο KostasBlog κάποιες μέρες πριν δε μετράει...  

    Την ημέρα που ο σκηνοθέτης του Πιανίστα (2002) Roman Polanski συνελήφθη στην Ελβετία και θα εκδοθεί στην Αμερική γιατί είχε κάνει σεξ με μια 13χρονη 31 χρόνια πριν, επέλεξε το KostaBlog να παρουσιάσει τη νέα ταινία της γυναίκας που κέρδισε το Όσκαρ σεναρίου με Το Πιάνο (1994).
    (Είδατε πως τα συνδύασα;)  

    Η πρώτη Οσκαρικη ταινία της χρονιάς είναι γεγονός και έρχεται από μια γυναίκα που ξέρει απ’αυτα, την Jane Campion, που προσωπικά τη θυμάμαι μόνο από το Holy Smoke του 1999.

    Το ρομαντικό δράμα Bright Star δεν βασίζεται σε κάποιο βιβλίο όπως πιθανόν να σκεφτήκατε, αλλά στα 3 τελευταία χρόνια της σύντομης ζωής του Βρετανου ποιητή John Keats και της ερωτικής σχέσης του με τη 18χρονη γειτόνισσα Fanny Browne, που διακόπηκε από το θάνατο του ποιητή στα 25 του μόλις χρόνια. 
    Ειναι ομως ο τιτλος μιας σονεττας που εγραψε ο ιδιος το 1819 και πρωτοδημοσιευτηκε το 1839, την οποια μπορειτε να δειτε ολοκληρη εδω, αλλα αργοτερα θα βρειτε ...'αποκλειστικα' σε αλλο site.     


    Εκείνος ρομαντικός, εκείνη ρεαλίστρια, όπως μας λέει και το trailer, ένα αταίριαστο φαινομενικά ζευγάρι, με την νεαρή Φανή να μην καταλαβαίνει από ποίηση μέχρι που στέλνει τη μικρή της αδελφή να αγοράσει τη συλλογή του ...’για να δει αν είναι ηλίθιος’, όπως λέει η ίδια.
    Όχι μόνο δεν τον βρίσκει ηλίθιο αλλά του ζητάει να της κάνει και μαθήματα ποίησης.
    Όπως γίνεται σε τέτοια ρομάντζα εποχής, η κοινωνική θέση της χήρας μητέρας της (Kerry Fox) της δίνουν θέση σε χορούς και εκδηλώσεις της υψηλής κοινωνίας και οι κατακτήσεις της είναι πολλές. 

    Ο νεαρός ποιητής όμως (Ben Whinsaw με ένα μικρό ρόλο και στο The International) ζει στο διπλανό σπίτι μαζί με το φίλο του, Τσαρλς (Paul Schneider) ο οποίος για να τον προστατεύσει γίνεται μέχρι και αγενής στη μικρή Φανή.
    Ο έρωτας του Τζων Κιτς για κείνη γίνεται έμπνευση, γι’αυτο και τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν και τα πιο δημιουργικά.       

    Τη ...Φανουλα υποδύεται καταπληκτικά, οπως μας λεει ο ...αποκλειστικος συνεργατης μας Varietys (αντε μην αρχισω κι εγω...), η γλυκιά Αυστραλεζα Abbie Cornish, ο λόγος που ο Ryan Felipe χώρισε από τη Reese Whiderspoon πριν λίγα χρόνια και το κορίτσι που γίνεται επίσημα μια από τις αδυναμίες του KostasBlog.

    Η Αγγλία που μας δείχνει η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Jane Campion είναι αυτό που σκέφτεται ο κόσμος όταν εύχεται να ζούσε στην εποχή των ρομαντικών ποιητών.
    Μόνο μια σκηνή υπάρχει στη ταινία που δείχνει την ασχήμια και τη διαφθορά του Λονδίνου στα 1800, κατά τ’αλλα βλέπουμε υπέροχους κήπους και πανέμορφα σπίτια.  

    Εκτός από τις Κάννες, όπου η Jane Campion έχασε στο τσακ το Χρυσό Φοίνικα, η ταινία παρελαύνει όλο το χρόνο σε όλα τα φεστιβάλ κινηματογράφου (μέχρι και στη Κορέα) και δε χορταίνει να παίρνει διθυραμβικές κριτικές, κάνοντας το φαβορί για υποψηφιότητες στα μεγάλα βραβεία το Φλεβάρη.   

    Αναμφισβήτητα από τις ταινίες που λατρεύουν τα φεστιβάλ αλλά όχι τα multiplex. Γι’αυτο και βρήκε πολύ μικρή διανομή στην Αμερική από τη νεοσύστατη Apparition στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά θα σπάσει ταμεία στη Βρετανία από το Νοέμβρη.
    Η Audio Visual σκέφτηκε ότι θα ήταν ιδανική έξοδος για τα Χριστούγεννα, γι’αυτο εμείς στο Ελλάδα θα το δούμε στις 24 Δεκεμβρίου! θα το φερει στις ελληνικες αιθουσες στις 18 Φεβρουαριου 2010.  

    Δείτε το trailer.  

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: BRIGHT STAR Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top