F Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 24/2/2011 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 24/2/2011 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 24/2/2011

    3 Ημέρες πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ και το FilmBoy ετοιμάζει πρωτότυπα αφιερώματα, με σπουδαιότερο αύριο στην εκπομπή Πάμε Σινεμά στο Κανάλι 10/SBC με την Αθηνά Γκαντήραγα (η εκπομπή θα προβληθεί αύριο Παρασκευή στις 8 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 6.30 και την Κυριακή στης 12 το μεσημέρι).
     


    Μόνο το Σεξ δε Φτάνει (No Strings Attached), του Ivan Reitman.
    Το φιλικό σεξ είναι της μόδας φέτος στο Hollywood και την αρχή κάνει η Natalie Portman που είναι γιατρός καριέρας και ζητά σεξ από τον κολλητό της (Ashton Kutcher) χωρίς πολλά πολλά.

    Το θέμα είναι ότι η έλλειψη χημείας μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών είναι εμφανή από το trailer κιόλας και δε χρειάζεται να δει κανείς τη ταινία για να σιγουρευτεί ότι δε πρόκειται να γίνει το νέο κινηματογραφικό ζευγάρι της χρονιάς.

      

    Η Τελετή (The Rite), του Mikael Hafstrom.
    Ο νεαρός Michael Kovak (Colin O’Donoghue) θέλει απεγνωσμένα να φύγει από το σπίτι και τον θρησκόληπτο και πιεστικό πατέρα του (Rutger Hauer) και πάει στη σχολή για παπάς.

    4 Χρόνια αργότερα αμφισβητεί τους όρκους του και τις πεποιθήσεις με τις οποίες τον μεγάλωσαν.

    Ο νεαρός θα βρεθεί στη Ρώμη όπου θα συναντήσει τον oδηγητή του πάτερ Xavier (Ciaran Hinds) αλλά και μια μυστική ρεπόρτερ, την Angelina (Alice Braga).

    Ο ίδιος δε πιστεύει σε ‘...αυτές τις ανοησίες’, τους Εξορκισμούς, έτσι ως τελευταία προσπάθεια να του αλλάξουν άποψη, τον στέλνουν στον πάτερ Λουκά (Antony Hopkins) ο οποίος ασχολείται τελευταία με τον εξορκισμό ενός μικρού κοριτσιού. 



    The Way Back, του Peter Weir. 
    Ο Rawicz ήταν ένας Πολωνός λοχαγός που είχε φυλακιστεί στις φυλακές της Σιβηρίας από τους Σοβιετικούς και ισχυρίζεται ότι το 1942, αυτός μαζί με 6 άλλους φυλακισμένους δραπέτευσαν και περπάτησαν 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα (!) μέσα από την έρημο του Θιβέτ και τα Ιμαλάια για να φτάσουν στην Βρετανική αποικία τότε, την Ινδία.

    Δε με νοιάζει ιδιαίτερα αν είναι αλήθεια, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι ο Weir στρατολόγησε ένα πολύ στιβαρό cast με τους Jim Sturgess, τον Ed Harris, το Mark Strong, τη μικρή Saoirse Ronan  και τον Colin Farrell.

    Στην μία συντάκτρια μας Αμαλία δεν άρεσε (βλ. review), στην Τατιάνα αρκετά (βλ. review αύριο). 



    Στην Καρδιά του Χειμώνα (Winter’s Bone), της Debra Granik.
    Φοβερά ώριμη ερμηνεία της Jennifer Lawrence ως τη 17χρονη κόρη ενός φυγά πατέρα και μιας ημίτρελης μητέρας σε ένα ορεινό σπίτι στο Misouri, να προσπαθεί να σώσει το σπίτι τους από την κατάσχεση φροντίζοντας συγχρόνως τα δυο μικρά αδέρφια της.
     
    Στα ίδια υψηλά επίπεδα κινείται και ο John Hawkes στο ρόλο του αδερφού του πατέρα της που έρχεται τη κατάλληλη στιγμή για να τη σώσει, όταν οι ‘συγγενείς’ της την έχουν στριμώξει σε ένα στάβλο επειδή ρωτάει πολλά.

    4 Υποψηφιότητες για Όσκαρ.

     

    Παίζονται ακόμη:
    Οι Ήρωες του Δάσους: Περιπέτειες στο Τσίρκο (Open Season 3), του Κόντι Κάμερον.
    Η 3η ταινία με τον Αρκούδο σε ένα animation αυστηρά για μικρά παιδιά.

    Ο  Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του (Loong Boonmee Raleuk Chat), του Απιτσατπόνγκ Ουερεσεθάκουλ.
    Σινεφίλ από τη Ταϊλάνδη με τον άρρωστο ήρωα του τίτλου να δέχεται επισκέψεις από πνεύματα.

    Biloba, της Σοφίας Παπαχρήστου.
    Ελληνική κωμωδία με τον Δημήτρη Πιατά με έναν βορειοευρωπαίο μηχανικό να πηγαίνει σε ένα ελληνικό νησί για να χτίσει ένα έργο.

    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 24/2/2011 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top