F The Way Back - FilmBoy The Way Back - FilmBoy
  • Latest News

    The Way Back

    Ο τεράστιος Αυστραλός σκηνοθέτης Peter Weir του The Truman Show και του Dead Poets Society, είναι πολύ επιλεκτικός στο να επιλέγει τις ταινίες που θα κάνει, γι’αυτό και έχει 5 ταινίες στο ενεργητικό του τα τελευταία 21 χρόνια.

    Νομίζω μάλιστα ότι μόνο ο Terrence Malick μπορεί να τον ξεπεράσει σε αυτό (3 ταινίες σε 33 χρόνια).

    Στο The Way Back μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Slavomir Rawicz που έχει τίτλο 'The Long Walk', ένα έργο το οποίο πιστεύεται από πολλούς ότι περιέχει τεράστια μυθεύματα και υπερβολές, ένα έργο λίγο βάναυσο και σκληρό και, για κάποιους μη κινηματογραφικό.

    Ο Rawicz ήταν ένας Πολωνός λοχαγός που είχε φυλακιστεί στις φυλακές της Σιβηρίας από τους Σοβιετικούς και ισχυρίζεται ότι το 1942, αυτός μαζί με 6 άλλους φυλακισμένους δραπέτευσαν και περπάτησαν 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα (!) μέσα από την έρημο του Θιβέτ και τα Ιμαλάια για να φτάσουν στην Βρετανική αποικία τότε, την Ινδία.

    Δε με νοιάζει ιδιαίτερα αν είναι αλήθεια, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ...




    ...ότι ο Weir στρατολόγησε ένα πολύ στιβαρό cast με τους Jim Sturgess, τον Ed Harris, το Mark Strong, τη μικρή Saoirse Ronan (του The Lovely Bones)  και τον Colin Farrell.

    Ο τελευταίος μάλιστα, γυροφέρνει σε όλη τη ταινία με ένα μεγάλο tattoo του Στάλιν στο στήθος του! 


    Το The Way Back είναι ξεκάθαρα ένα survivor movie όπου η θέληση για ζωή και το ανθρώπινο πνεύμα θριαμβεύουν, αλλά είναι επίσης ένα δύσκολο για το box office φιλμ, αφού έκανε μόνο $2 εκατομμύρια σε 2 βδομάδες προβολής (21 Ιανουαρίου πρεμιέρα).

    Πάντως, η ανανεωμένη indie εταιρεία διανομής Newmarket Films έχει Οσκαρικές ελπίδες γι’αυτό, χάρη στο make up του.

    Αυτή είναι και η μοναδική υποψηφιότητα της ταινίας για Όσκαρ, κάτι που πολλοί θεωρούν άλλη μία από τις μεγάλες αδικίες της Ακαδημίας καθώς η ταινία έχει πολύ καλές κριτικές στο σύνολο της και ίσως χωρούσε στην υποψήφια 10αδα καλύτερων ταινιών.

    Στην Ελλάδα θα τη δούμε από την Odeon στις 24 Φεβρουαρίου, 3 ημέρες πριν την απονομή.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Way Back Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top