F Η Τελετή - The Rite - FilmBoy Η Τελετή - The Rite - FilmBoy
  • Latest News

    Η Τελετή - The Rite

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα του The Rite είναι ότι μιλάει για εξορκισμό.

    Κάθε ταινία εξορκισμού εδώ και χρόνια και για πάντα θα συγκρίνεται με τον Εξορκιστή, μια σύγκριση άδικη αφού όλοι ξέρουμε ότι Ο Εξορκιστής του 1973 είναι η πιο τρομακτική ταινία ever (αν διαφωνείτε ...κάνετε λάθος, εκτός αν συμφωνείτε μαζί μου οπότε έχετε κι εσείς δίκιο).

    Είναι σαν να κάνεις ταινία με καρχαρίες – ο,τι και να κάνεις, δε θα είναι το Jaws.

    Από κει και πέρα, υπάρχουν και οι αξιοπρεπείς προσπάθειες και, σύμφωνα με καμιά εκατοστή κριτικούς, το The Rite του Mikael Hafstrom ΔΕΝ είναι από αυτές.

    Κι ας ‘βασίζεται σε αληθινά περιστατικά’ και σε βιβλίο (του Matt Baglio), κι ας έχει τον Antony Hopkins ως πρωταγωνιστή.

    Ο νεαρός Michael Kovak (Colin O’Donoghue) θέλει απεγνωσμένα να φύγει από το σπίτι και τον θρησκόληπτο και πιεστικό πατέρα του (Rutger Hauer) και πάει στη σχολή για παπάς.

    4 Χρόνια αργότερα αμφισβητεί τους όρκους του και ...




    ...τις πεποιθήσεις με τις οποίες τον μεγάλωσαν.

    Ο μέντορας του, πάτερ Ματθαίος (Toby Jones) του προτείνει να παρακολουθήσει το σεμινάριο εξορκισμού στο Βατικανό ...ή να δώσει πίσω τα 100 χιλιάδες δολάρια που στοίχισε η εκπαίδευση του.

    Χωρίς πολλές σκέψεις φυσικά, ο νεαρός βρίσκεται στη Ρώμη όπου θα συναντήσει τον oδηγητή του πάτερ Xavier (Ciaran Hinds) αλλά και μια μυστική ρεπόρτερ, την Angelina (Alice Braga). 


    Ο ίδιος δε πιστεύει σε ‘...αυτές τις ανοησίες’, τους Εξορκισμούς, έτσι ως τελευταία προσπάθεια να του αλλάξουν άποψη, τον στέλνουν στον πάτερ Λουκά (Antony Hopkins) ο οποίος ασχολείται τελευταία με τον εξορκισμό ενός μικρού κοριτσιού.

    Εκεί ο ...άπιστος νεαρός θα μάθει την αλήθεια για τον εξορκισμό αλλά και τα σχέδια του Θεού για τη ζωή.

    Κι όμως, ‘βασίζεται σε αληθινά περιστατικά’!

    Δε χρειάζεται να σας πω ότι ο Hopkins μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη ταινία και, για πολλούς είναι ο,τι καλό έχει να επιδείξει.

    Όπως καταλάβατε από το πρόλογο, η ταινία θάφτηκε από τους κριτικούς αλλά μάλλον ικανοποιητικό φαίνονται τα $15 εκατομμύρια που πήρε το πρώτο τριήμερο προβολής του στην Αμερική, στις 28 Ιανουαρίου 2011.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε στις 24 Φεβρουαρίου από τη Village Films.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Τελετή - The Rite Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top