F Easy A - FilmBoy Easy A - FilmBoy
  • Latest News

    Easy A

    Έφτασε η στιγμή της Emma Stone.

    Αφού έπαιξε συμπαθητικούς δεύτερους ρόλους σε ταινίες όπως το καλό Superbad και το εξαιρετικό Zombieland, παίρνει το πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της στο Easy A (για το οποίο απέρριψε το Sucker Punch του Zack Snyder), και καθώς φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά.

    Χάρη στη δική της παρουσία αλλά και των Will Gluck που βρίσκεται στη σκηνοθεσία (και που έκανε και το Friends With Benefits, βλ. trailer) και του πρωτάρη Bert V. Royal που το έγραψε (κι ας είχε στο αρχικό σενάριο 41 φορές τη λέξη 'fuck'), αυτό που θα μπορούσε εύκολα να είναι ένα χυδαίο σκατολογικό κομεντο-ατύχημα, βγήκε έξυπνο, classy και διακριτικά σατιρικό.

    Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι εξαιρετικές κριτικές που έχει λάβει.

    Η Όλιβ (Emma Stone) είναι έξυπνη, σνομπ και μονίμως γκρινιάρα για τη μικρή δημοτικότητα και την ...λίγο ξινή φήμη που έχει αποκτήσει στο σχολείο της και αποδέκτες αυτής της γκρίνιας είναι οι γονείς της (Stanley Tucci και Patricia Clarkson) και η επιστήθια φίλη της (Alyson Michalka).

    Ανταλλάσσοντας μηνύματα όμως με κάποιο κολεγιόπαιδο για μια υποχρέωση, τα πάντα αλλάζουν.

    Ακολουθούν ψεύτικα ραντεβού με τον gay φίλο της (Dan Byrd) και τον συγκάτοικο του (Jameson Moss) και γίνεται ...




    ...το σκάνδαλο του σχολείου, κάτι που αρχικά της αρέσει γιατί αρχίζει να γίνεται αποδεκτή.

    Όταν η θρησκόληπτη Μαριάν (Amanda Bynes) βάζει σκοπό της ...μαθητικής της ζωής να αποκαλύψει την απάτη της Ολιβ, τα πράγματα γίνονται από δύσκολα έως ...το χάος!

    Ξεκάθαρα η Emma Stone είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Easy A, και ίσως να είναι μια superstar σε αναμονή. 


    Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγραφα το Μάιο κιόλας όταν είχαμε δει ένα κλιπ από τη ταινία, με την Emma Stone να ανοιγοκλείνει μια μουσικά κάρτα και να τραγουδάει μόνη της στο δωμάτιο της:

    Και σίγουρα είναι μαγκιά της Emma Stone που μας διασκεδάζει με τη βαρεμάρα της.

    Οι κακεντρεχείς απέναντι μου θα θυμηθούν βέβαια ότι το Σεπτέμβρη που είχατε δει τα πρώτα 10 λεπτά από τη ταινία, τη περιέγραφα και ως ‘...μάλλον αδιάφορη sex comedy ‘ αλλά θα τους απαντήσω ...Μην αλλάζετε θέμα, για την Emma μιλάμε!

    Οι καλές κριτικές βοήθησαν και στα εισιτήρια καθώς το φιλμ άνοιξε στις αμερικάνικες αίθουσες στις 17 Σεπτεμβρίου με 17 εκατομμύρια δολάρια για να τελειώσει τη προηγούμενη εβδομάδα με 58, τη στιγμή που στοίχισε μόλις 8.

    Μόλις μάθουμε πότε θα το φέρει στην Ελλάδα η Audio Visual που έχει τη διανομή, θα επανέλθουμε.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Easy A Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top