F Ο John Carpenter μεταφέρει το κόμικ Darkchylde στη μεγάλη οθόνη - FilmBoy Ο John Carpenter μεταφέρει το κόμικ Darkchylde στη μεγάλη οθόνη - FilmBoy
  • Latest News

    Ο John Carpenter μεταφέρει το κόμικ Darkchylde στη μεγάλη οθόνη

    Γράφει ο Bustart.

    Η φετινή επιστροφή του θρύλου των horror και b-movies, John Carpenter (αλήθεια τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, Halloween, The Fog, Escape from NY, The Thing”, θέλετε κι άλλες;;) με το “The Ward”, χαιρετίστηκε θερμά από τους κριτικούς.

    Όχι γιατί μπορεί να συγκριθεί με τα κλασσικά του αριστουργήματα της δεκαετίας του ’80, αλλά με 9 χρόνια απουσίας και με τελευταία καλή ταινία πίσω στο 1995, μια αξιοπρεπή ταινία όπως η φετινή, εύκολα κέρδισε τη προσοχή μας, άλλωστε στις παλιές αγάπες ποτέ δε κρατάς κακία..

    Το θέμα μας φυσικά δεν είναι το The Ward, αλλά η είδηση που βγήκε τη προηγούμενη εβδομάδα από το Shock Till You Drop ότι ο Carpenter συμφώνησε για να υπογράψει τη μεταφορά του comic “Darkchylde” του Randy Queen.

    Φυσικά δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στα comics για να μαντέψει για την ιστορία του “Darkchylde”, όταν πρόκειται να το σκηνοθετήσει ο Carpenter!

    Πρόκειται για μια έφηβη ...




    ...που ακούει στο γλυκούλη ονοματάκι Ariel (έχει και επίθετο, Chylde) αλλά δεν είναι καθόλου γλυκούλα η ίδια, αφού μπορεί να μεταμορφώνει τον εαυτό της στα τέρατα που βλέπει στα όνειρα της, ε συγνώμη στους εφιάλτες της!

    Κλασσική ιστορία για το μετρ Carpenter δηλαδή!

    Ο Carpenter μάλιστα εκφράστηκε με πολύ καλά λόγια για τον κεντρικό χαρακτήρα του βιβλίου:   


    «Η Ariel Chylde είναι ο καλύτερος γυναικείος χαρακτήρας που έχω δει από τη εποχή της Laurie Strode στο Halloween. Το να μεταφέρω την Ariel και τους σκοτεινούς και μυστήριους εφιάλτες της στο κινηματογράφο, θα είναι πράγματι συναρπαστικό».  


    Ο Carpenter θα συνεργαστεί με τη Storm King Productions και την εταιρεία του ίδιου του Randy Queen (Darkchylde Entertainment) για τη παραγωγή του film, ενώ στα ειδικά εφέ, πολύ σημαντικό κομμάτι για τέτοιου είδους ταινίες, ο βραβευμένος με Oscar Richard Taylor της Weta Workshop θα συμβάλει τα μέγιστα για να μετατρέψει σε live εικόνες τους σκοτεινούς εφιάλτες της μικρής Ariel.
     
    TRIVIA 

    Το «Darkchylde» δε το γνώριζα σαν comic.
    Ψάχνοντας είδα όμως ότι μόνο τυχαίο δεν είναι.

    Όταν κυκλοφόρησε για 1η φορά το 1996, έγινε αμέσως επιτυχία, ξεπερνώντας μάλιστα σε πωλήσεις τίτλους-μεγαθήρια, όπως “Spider-man, Hulk, Superman, Batman”, ενώ κέρδισε το γυναικείο κοινό, κάτι δύσκολο για την αγορά των comics.

    Από το 1996 που έκανε την εμφάνιση του το 1ο βιβλίο, δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλά, συνολικά 24 βιβλία, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε ψηφιακή έκδοση στο επίσημο site του, αλλά είναι στα σχέδια μια καινούργια κυκλοφορία, προφανώς για να ανανεώσει και το ενδιαφέρον του κόσμου ενόψει της κινηματογραφικής μεταφοράς του.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο John Carpenter μεταφέρει το κόμικ Darkchylde στη μεγάλη οθόνη Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top