F ZOMBIELAND - FilmBoy ZOMBIELAND - FilmBoy
  • Latest News

    ZOMBIELAND

    -->
    **********   8/10
    Για πολλούς η καλύτερη ζόμπι-κωμωδία και μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το Zombieland είναι από αυτά τα φιλμ που μόλις δεις το trailer δεν αμφιβάλεις καθόλου ότι θα διασκεδάσεις.  

    Η Sony εμπιστεύτηκε τα εκατομύρια της σε έναν πρωτάρη σκηνοθέτη, σπασικλακι των horror movies όπως λέει ο ίδιος, τον Ruben Fleischer, ο οποίος εμπνεύστηκε από το αρκετά καλό βρετανικό Shaun of the Dead του 2004, και δυο τηλε-σεναριογράφους, Rhett Reese και Paul Wernick και έκανε διάνα.  

    Με γυρίσματα μόλις σε 42 ημέρες, με περάσματα γνωστών ηθοποιών που παίζουν τον εαυτό τους (Bill Murray) αλλά και με εκπληκτικά όμορφες κοπέλες που τσαλακώνουν την εικόνα τους παίζοντας ζόμπι.
    Ο make-up designer Tony Gardner, ο άνθρωπος που ξεκίνησε τη καριέρα του με το video-clip του Michael JacksonThriller” και πλέον θεωρείται εξπέρ στα ειδικά εφέ των ζόμπι, λέει για την Amber Heard (η ξανθιά θεά του The Informers που ήταν και το 80% των λόγων για να δεις εκείνη τη ταινία) ότι ήταν κατόρθωμα που την έκανε να φαίνεται άσχημη, αν και ζόμπι. 

    Στο cast τη παράσταση κλέβει ο Woody Harrelson, που συνεχίζει να παίζει ρόλους τρελαμένων τύπων που κοιμούνται με μια καραμπίνα στη μασχάλη, όπως στο Management, και είναι όλα τα λεφτά!
    Ο πιτσιρίκος του Adventureland, Jesse Eisenberg μάλλον έχει σουξέ, η ξανθιά που κάνει καριέρα ως κοκκινομάλλα, Emma Stone που ξεχώρισε από τη πατάτα Ghosts of Girlfriend Past, και η 13χρονη Abigail Breslin που όλοι την έχετε δει κάπου αλλά εγώ τη θυμάμαι από τη κομεντί Definitely, Maybe πέρυσι. 

    Ο πλανήτης Γη έχει γίνει μια zombie-land, από έναν ιό που έχει σχέση με τρελές αγελάδες.
    Μόνο ελάχιστοι έχουν απομείνει, και ένας απ’αυτους είναι ένας φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας, που έχει καταφέρει να μείνει ζωντανός ακολουθώντας πιστά κάποιους κανόνες. Στη πραγματικότητα είναι ένας χαλβάς, δειλός, παρθένος κατσαρομάλλης που φοβάται τους κλόουν και που προσπαθεί να φτάσει στο πατρικό του μπας και βρει τους γονείς του.
    Συναντάει έναν τρελό καουμπόη με ένα τζιπ, που απλά ταξιδεύει για να σκοτώσει όσο πιο πολλά ζόμπι μπορεί, με πολύ απλούς τρόπους αλλά φοβερό στιλ, ο οποίος και συμφωνεί να τον πάρει μαζί του.  

    Σε ένα μάρκετ, συναντούν δυο αδελφές που τελικά τους αφοπλίζουν και κλέβουν το τζιπ. Αργότερα όμως, βρίσκουν ένα άλλο όχημα γεμάτο με όπλα, τις κυνηγάνε και, με τα πολλά, καταλήγουν να ταξιδεύουν μαζί.
    Φτάνουν στο Χόλιγουντ, παίρνουν έναν map of the stars και βρίσκουν το σπίτι ενός μεγάλου ηθοποιού, υποθέτοντας ότι είναι ασφαλή. Μπαίνουν μέσα... καλά, σταματάω. 

    Με ατάκες όπως ...
    (What do you think? "Zombie Kill of the Week"?
    The fatties were the first to goσημαδεύοντας ζόμπι και
    -‘We got taken hostages by a twelve-year-old?
    -‘Well, girls mature way faster than boys.
    )
    ...η ταινία θέλει να προσφέρει άφθονο γέλιο και τα καταφέρνει χάρη και στη βοήθεια της αλλόκοτης τετράδας και ειδικά χάρη στον Woody Harrelson.  

    Σημαδι οτι η τρελα ειναι διασπαρτη παντου, ειναι και το γεγονος οτι στο soundtrack της ταινιας θα βρειτε απο Van Halen και Metallica μεχρι Hank Williams και Willie Nelson.
    Μη σας πω οτι θα ακουσετε και το Puppy Love του Paul Anka


    24 εκατομύρια δολάρια άνοιγμα τριημέρου στην Αμερική, αυξητικές τάσεις μέσα στην εβδομάδα λόγω του πολύ καλού word of mouthτέλειες κριτικές και γενικά μια ταινία που περιμένω με ανυπομονησία.
    Θα περιμένω αρκετά, μιας και η Audio Visual δε βρίσκει χώρο νωρίτερα από τις 19 Νοέμβρη! Τι να πεις... 

    Δείτε το κόκκινο trailer, βάζοντας μια ...ψεύτικη χρονολογία.    
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ZOMBIELAND Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top