F Έτοιμο το remake του Ζητείται Ψεύτης της Φίνος Φιλμς με τη Ζέτα Μακρυπούλια - FilmBoy Έτοιμο το remake του Ζητείται Ψεύτης της Φίνος Φιλμς με τη Ζέτα Μακρυπούλια - FilmBoy
  • Latest News

    Έτοιμο το remake του Ζητείται Ψεύτης της Φίνος Φιλμς με τη Ζέτα Μακρυπούλια

    Γράφει ο Γιάννης Βούρος.

    Τελικά, ούτε το παλιό ελληνικό σινεμά τη γλίτωσε από τη χολλυγουντιανή μόδα των remakes!
    (Κι όσο τα αντιπαθώ Θεέ μου, τόσο αυτά πληθαίνουν!!!) 


    Μετά την (απρόσμενη, κατά την άποψή μου) επιτυχία του Ηλία του 16ου με τον ανεπανάληπτο κωμικό μας Πέτρο Φιλιππίδη, η Odeon και πάλι σε συνεργασία με τη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ και με την υποστήριξη της Village Films, CL Productions και Ελληνικό Κέντρο Κιν/φου ξαναγυρίζουν μία από τις πλέον αριστουργηματικές κωμωδίες που γύρισε πρίν από 48 ολόκληρα χρόνια ο Γιάννης Δαλιανίδης με τον ανεπανάληπτο Ντίνο Ηλιόπουλο και τους αξεπέραστους Παντελή Ζερβό, Αννα Κυριακού, Θανάση Βέγγο και Μάρθα Καραγιάννη. 

    Αυτή τη φορά, στη καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθήσει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, σκηνοθετώντας (και) τον εαυτό του, μιας και θα υποδυθεί εκείνος τον ρόλο του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη, ρόλος που ερμήνευσε στην πρώτη ταινία ο Παντελής Ζερβός. 

    Το ρόλο του "ψευτο-Θόδωρου" θα ερμηνεύσει ...



    ...(ελπίζω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο) ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ενώ στο ρόλο της Τζένη Φερέκη, θα δούμε την πανέμορφη Ζέτα Μακρυπούλια, που τώρα τελευταία μας εντυπωσιάζει με τις ερμηνευτικές της ικανότητες (αξέχαστη θα μου μείνει η ερμηνεία της
    στη σειρά του MEGA "ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ!)! 


    Το έργο του Δημήτρη Ψαθά θα αναλάβουν να διασκευάσουν σε σενάριο σύγχρονης εκδοχής οι Κωνσταντίνα Γιαχαλή κι ο Παναγιώτης Μαντζιαφός κι εδώ που τα λέμε...δε θα δυσκολευτούν καθόλου να το προσαρμόσουν! 

    Το έργο είναι τόσο διαχρονικό, που στους σημερινούς καιρούς, πιο επίκαιρο δε γίνεται!
    Πολλά...καλά ακούω, γι αυτό και κρατώ...μικρό καλάθι! 


    Αnyway, την υπόθεση, εσείς οι...παλαιότεροι τη ξέρετε απ' έξω κι ανακατωτά, αλλά τη θυμίζω στους νεότερους. 

    Ο Θεόφιλος Φερέκης, συνηθισμένος ...επαγγελματίας πολιτευτής, καταφέρνει τελικά, τάζοντας (ώς συνήθως) λαγούς με ...πετραχείλια στους ψηφοφόρους του, να καρπωθεί την πολυπόθητη βουλευτική έδρα.  

    Τα πράγματα όμως σκουραίνουν, διότι μετά την εκλογή, έρχεται και (η ρημαδιασμένη, κατά τη ρήση του) ώρα της...πληρωμής
    των ψηφοφόρων, διευθετώντας τις απαιτήσεις τους και τα διάφορα ρουσφέτια.  


    Κάποια στιγμή τα πράγματα σκουραίνουν και επειδή αυτός έχει αρχίσει πλέον να τα...χάνει, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει σ' αυτόν τον κυκεώνα που ο ίδιος δημιούργησε, αποφασίζει να βρεί κάποιον επιτήδειο και καταφερτζή που να είναι πολύ καλός στο...ψέμα και στο παραμύθι γενικώς για να τον κάνει ιδιαίτερό του και να του φορτώσει όλους αυτούς που τον...κυνηγάνε κάθε μέρα στο πολιτικό
    του γραφείο.  


    Πολύ καλή ιδέα, ο...επιτήδειος βρίσκεται στο πρόσωπο του Θόδωρου Πάρλα ή ΨευτοΘόδωρου, αλλά τα πράγματα στραβώνουν πολύ άσχημα, όταν τα ψέματα πλέον ρέουν ανεξέλεγκτα κι ο ίδιος ο Φερέκης χάνει τον έλεγχο, μη μπορώντας ούτε ο ίδιος να διακρίνει την αλήθεια απ το ψέμα!  

    Πόσο μάλλον οι φουκαράδες ψηφοφόροι, που από την αγανάκτηση για το δούλεμα που έχουν φάει, φτάνουν πιά σε ακραίες πράξεις, με αποκορύφωμα την ...απόπειρα φόνου του ...ΨευτοΘόδωρου! 

    Απίστευτα καυστικό χιούμορ, ανεπανάληπτες σκηνές, φοβερές ατάκες και ακραίοι χαρακτήρες από τη πένα ενός από τους κορυφαίους συγγραφείς χαρακτήρων που γέννησε ποτέ η Ελλάδα!  

    Ένα έργο βαθιά διαχρονικό και ...ανατριχιαστικά ανθρώπινο, με γνήσιους ελληνικούς χαρακτήρες που δίνουν σάρκα και οστά σ' αυτό που όλοι αποκαλούμε ΑΡΠΑΧΤΗ, κάνοντας τον θεατή να ξεκαρδιστεί απ τα γέλια, γέλια πικρά όμως, μιας και ανάμεσα σ' αυτούς τους χαρακτήρες μπορεί εύκολα να διακρίνει...κι ένα κομμάτι του εαυτού του. 

    Παρακαλάω μόνο οι ...σημερινοί συντελεστές να σεβαστούν τόσο τη ταινία του Δαλιανίδη, όσο και το έργο του Ψαθά, δίνοντας μας ένα αξιοπρεπές remake και γιατί όχι, μια "καινούργια" ταινία πάνω σε παλιό, γεμάτο αξία, καμβά. 

    Το μόνο που έχω να πώ είναι ότι έχω εμπιστοσύνη στη Φίνος Φίλμ και στους σημερινούς (πλέον) συνεχιστές της, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν το καλύτερο όσον αφορά την παραγωγή και ότι το μόνο που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ είναι να "αμαυρώσουν" το πνεύμα και την "αύρα" του μεγάλου Οραματιστή και δημιουργού που συνεχίζει να "πλανάται" στα γραφεία και στους διαδρόμους του νεοκλασικού της οδού Χίου.  
    Ίδωμεν. 

    Η ταινία θα προβληθεί το πρώτο δεκαήμερο πρίν τα Χριστούγεννα του 2010. 

    Σημείωση: Η ταινία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Τζέλας Φίνου, συντρόφου και συζύγου του μεγάλου Οραματιστή, που "έφυγε" απ τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών, πριν από 28 μέρες. 

    Η Τζέλα Βανάκου-Φίνου, υπήρξε αυτό που λέμε "η σημαντική γυναίκα που κρύβεται πίσω από κάθε μεγάλο άντρα". 

    Σύντροφος, σύζυγος και ερωμένη, υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον σπουδαίο αυτόν Άνδρα, στηρίζοντας, φροντίζοντας και συμβουλεύοντας.  

    Η Τζέλα Βανάκου, ήταν, τη δεκαετία του '30, νεαρή τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού.  

    Μαζί με την αδελφή της Νίτσα Βανάκου και τη - νεαρούλα τότε - Ρένα Βλαχοπούλου, είχαν δημιουργήσει το "Τρίο Στάρ", ένα ολόδροσο τραγουδιστικό τρίο από τρείς πανέμορφες κοπέλες.  

    Ο Φιλοποίμην τη γνώρισε σε μια δύσκολη καμπή της ζωής του (ήταν
    άσχημα τσακωμένος με τον πατέρα του επειδή είχε εγκαταλείψει τη νομική καριέρα), μέσα του 1936 στο κέντρο που τραγούδαγε και ο έρως υπήρξε...κεραυνοβόλος και που κράτησε γνήσιος και αναλλοίωτος μέχρι το θάνατό του, το 1977. 


    Η εταιρεία πέρασε στα χέρια της, αλλά εκείνη δεν συνέχισε την παραγωγή, μιας και πίστευε ότι κανείς άλλος (και ίσως και νά χε δίκιο) δεν θα μπορούσε να είναι άξιος συνεχιστής του έργου του συζύγου της.  

    Η μόνη δραστηριότητα της εταιρείας μέχρι και τα μέσα του 2005, ήταν η αποκλειστική εκμετάλλευση των προϊόντων της, ενός ανεκτίμητου θησαυρού έργων που αποτελούν και την ιστορία του ελληνικού κιν/φου. 

    Το 2006 η εταιρεία επιστρέφει στην παραγωγή, ύστερα από την ανάληψη του management από την ανιψιά της Τζέλα, Μαρικαίτη Καμβασινού, με ταινίες όπως η URΑΝΙΑ του Κώστα Καπάκα, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...ΝΟΝΟΣ της Ολγας Μαλέα, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ του Κώστα Γαβρά. 

    Κλίνω ελαφρά το γόνυ στη μνήμη σου, αξέχαστη "κυρά" Τζέλα, καλό σου ταξίδι...

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Έτοιμο το remake του Ζητείται Ψεύτης της Φίνος Φιλμς με τη Ζέτα Μακρυπούλια Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top