F Το Apple TV+ έκλεισε όλες τις μελλοντικές ταινίες της Skydance Animation του John Lasseter! - FilmBoy Το Apple TV+ έκλεισε όλες τις μελλοντικές ταινίες της Skydance Animation του John Lasseter! - FilmBoy
  • Latest News

    Το Apple TV+ έκλεισε όλες τις μελλοντικές ταινίες της Skydance Animation του John Lasseter!


    Εκ πρώτης ανάγνωσης, η συμφωνία μιας δημοφιλούς streaming πλατφόρμας με μία πρωτοεμφανιζόμενη εταιρία παραγωγής ταινιών κινουμένων σχεδίων δεν ακούγεται για κάποιο συνταρακτικό νέο, αλλά αν ρίξουμε μια ματιά στα ενδότερα, ίσως αλλάξουμε γνώμη.

    Όπως έγινε λοιπόν γνωστό, η Skydance Animation υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την Apple με την δεύτερη να εξασφαλίζει την αποκλειστική διανομή όλων των μελλοντικών της projects.
    Ποια είναι η Skydance Animation και γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτή εξέλιξη;

    Η Skydance είναι μία σχετικά νέα εταιρία παραγωγής, με τον David Ellison, γιο του δισεκατομμυριούχου Larry Ellison της Oracle (και αδερφό της Megan Ellison της Annapurna) να την ιδρύει μόλις το 2006 και να μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά, παρουσιάζοντας μεγάλα blockbuster όπως τα Mission Impossible, Star Trek και Terminator.

    Το 2017 η Skydance ανακοίνωσε πως ιδρύει την Skydance Animation απορροφώντας ουσιαστικά την μαδριλένικη Ilion Animation Studios που μας είχε δώσει τα Planet 51 και Wonder Park
    Μέχρι εδώ, ούτε κρύο ούτε ζέστη. 
    Το στάτους της όμως άλλαξε άρδην, όταν τον περασμένο Ιανουάριο προσέλαβε ως υπεύθυνο του τμήματος τον βετεράνο John Lasseter, πρώην γενικό διευθυντή της Pixar και Walt Disney Animation και δημιουργό των Toy Story και Cars!

    Τα δύο πρώτα projects που ανακοίνωσε ο Lasseter ήταν το Luck, στο οποίο ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται χωρίς να το καταλάβει σε έναν κόσμο όπου η τύχη λειτουργεί ως η απόλυτη δύναμη, και το Spellbound, το οποίο θα μας πάει σε ένα μαγικό βασίλειο που έχει χωριστεί στα δύο από ένα κακό ξόρκι. 
    Το δεύτερο ειδικά project είναι ιδιαίτερης σημασίας γιατί ο Lasseter είναι ο ιθύνων νους από πίσω του, η Linda Woolverton των Beauty and the Beast και The Lion King έχει γράψει το σενάριο, η Vicky Jenson του πρώτου Shrek έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και ο μέγας Alan Menken τη μουσική επένδυση!

    Όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε να κάνουμε με παραγωγές που θα έμπαιναν σφήνα στους μεγάλους του είδους, και τώρα ειδικά μετά το κλείσιμο της Blue Sky, σίγουρα θα θέλαμε να τις απολαύσουμε (με ή χωρίς συνοδεία ανήλικου τέκνου) στη μεγάλη οθόνη. 
    Τώρα δυστυχώς, τόσο αυτές οι δυο ταινίες που αναμένονται μέσα στο 2022, όσο και τα μελλοντικά Pookoo και The Fourteenth Goldfish, για τα οποία προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο εκτός από τον τίτλο, θα καταλήξουν απευθείας στο Apple TV+.

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Apple TV+ έκλεισε όλες τις μελλοντικές ταινίες της Skydance Animation του John Lasseter! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top