F Adam trailer: Ένα μικρό αρτοποιείο στη Καζαμπλάνκα γίνεται καταφύγιο αποδοχής, στην Οσκαρική υποψηφιότητα από το Μαρόκο - FilmBoy Adam trailer: Ένα μικρό αρτοποιείο στη Καζαμπλάνκα γίνεται καταφύγιο αποδοχής, στην Οσκαρική υποψηφιότητα από το Μαρόκο - FilmBoy
  • Latest News

    Adam trailer: Ένα μικρό αρτοποιείο στη Καζαμπλάνκα γίνεται καταφύγιο αποδοχής, στην Οσκαρική υποψηφιότητα από το Μαρόκο


    Η μία μετά την άλλη μας αποκαλύπτονται οι ταινίες που έχουν επιλέξει οι χώρες ως υποψήφιες για τα προσεχή Όσκαρ, με σειρά να παίρνει το Μαρόκο και το πολυβραβευμένο Adam που, η αλήθεια είναι πως δεν συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα φαβορί για την τελική πεντάδα, όμως σίγουρα μοιάζει πολύ ενδιαφέρον.

    Η ταινία μας πηγαίνει σε μια γειτονιά της Καζαμπλάνκα, εκεί όπου ζει η Abla και προσπαθεί μόνη να μεγαλώσει την 8χρονη κόρη της διατηρώντας ένα μικρό αρτοποιείο. 
    Μια μέρα, μια νεαρή έγκυος τής χτυπάει τη πόρτα ζητώντας καταφύγιο. 
    Παρότι η Abla αρχικά αρνείται, σταδιακά μαλακώνει, με την άφιξη της κοπέλας να τους αλλάζει τη ζωή.

    Σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι η Maryam Touzani και πρωταγωνιστούν οι Lubna Azabal (Tel Aviv on Fire) και Nisrin Erradi.

    Το Adam έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πριν σχεδόν δύο χρόνια στις Κάννες με τις πολύ καλές κριτικές να οδηγούν σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη και μακρά φεστιβαλική πορεία, που καταλήγει φέτος στις ΗΠΑ και στην ελπίδα για μια θέση στα βραβεία της Ακαδημίας.

    Η ταινία θα γίνει διαθέσιμη μέσω vod στις 5 Μαρτίου. 
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Adam trailer: Ένα μικρό αρτοποιείο στη Καζαμπλάνκα γίνεται καταφύγιο αποδοχής, στην Οσκαρική υποψηφιότητα από το Μαρόκο Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top