F Οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα πλατφόρμα Quibi! - FilmBoy Οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα πλατφόρμα Quibi! - FilmBoy
  • Latest News

    Οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα πλατφόρμα Quibi!


    Αρχές Απριλίου βγήκε στο διαδικτυακό αέρα η νέα streaming πλατφόρμα Quibi που βασίζεται στη πρωτότυπη ιδέα ότι όλες οι παραγωγές της έχουν διάρκεια επεισοδίου μέχρι 10 λεπτά και είναι φτιαγμένες με σκοπό να τις παρακολουθούμε από το κινητό μας.
    Η ιδέα μου ακούστηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μιας και ως τακτικός επιβάτης μέσων μαζικής μεταφοράς, έχω -υπό φυσιολογικές συνθήκες- πολλά δεκάλεπτα για σκότωμα! 

    Ωστόσο η επιλογή του ιδρυτή Jeffrey Katzenberg να μην αναβάλλει την αρχική ημερομηνία λανσαρίσματος, παρότι αυτή έπεσε στη καρδιά της καραντίνας, αποδείχτηκε λανθασμένη, με το hype γύρω από τη νέα πλατφόρμα να μην αποδίδει καρπούς, με τους τηλεθεατές που βρίσκονται κλεισμένοι σπίτι τους και έχουν επιλογές πολύ περισσότερων ιντσών, να κάνουν ένα ντου τη πρώτη μέρα κατεβάζοντας το αντίστοιχο app, όμως ο αριθμός των ενεργών χρηστών έπεσε κατακόρυφα στη συνέχεια.
    Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που και εγώ δεν προσπάθησα μέχρι πριν λίγες ημέρες να το δοκιμάσω, μιας και όταν βρίσκεσαι συνέχεια σπίτι μπροστά σε μια τηλεόραση ή ένα desktop, δεν έχει λόγο να περιοριστείς στη μικρή οθόνη του ενός κινητού.



    Ο δεύτερος λόγος ήταν πως η κατάσταση με το international λανσάρισμα του Quibi είναι λίγο… φλου. 
    Τυπικά η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και όταν μπήκα στο Play Store για να κατεβάσω την εφαρμογή, αυτή δεν ήταν διαθέσιμη. 
    Ωστόσο, αυτό αποδείχτηκε εξαιρετικά εύκολο να συμβεί με τους γνωστούς.. πλάγιους τρόπους, και παρότι πίστευα πως θα υπήρχε κάποιο μπλοκάρισμα στη συνέχεια, όλα ολοκληρώθηκαν ομαλότατα. 

    Έφτιαξα τον λογαριασμό μου με πραγματικά στοιχεία, έβαλα τα στοιχεία του PayPal μου και λίγα δευτερόλεπτα μετά βρισκόμουν στη κεντρική οθόνη του Quibi, αξιοποιώντας το διαφημιστικό free trial των 90 ημερών που προσφέρει.
    Η βιβλιοθήκη του προς το παρόν είναι πολύ, πολύ φτωχή, λόγω του ότι προσφέρει μόνο original περιεχόμενο, εξ ου και η τόσο μεγάλη δοκιμαστική περίοδος που προσφέρει, μιας και μέσα σε αυτό το τρίμηνο αυτή θα έχει μεγαλώσει αρκετά. 

    Αν αφαιρέσουμε λοιπόν τις καθημερινές ειδησεογραφικές εκπομπές, τα διάφορα shows (reality, lifestyle, entertainment) και τα ντοκιμαντέρ, από μυθοπλασία έχουμε στη διάθεσή μας μόνο 3 κωμωδίες (Flipped, Agua Donkeys, Dummy), 3 δραματικές περιπέτειες (Most Dangerous Game, Survive, Free Rayshawn) και τρία θρίλερ (50 States of Fright, The Stranger, When the Streetlights Go On) με το καθένα του να αποτελείται από 10-15 επεισόδια… max 10λεπτα επεισόδια, για να μη ξεχνιόμαστε. 
    Δεν χρειάζεται να είστε μαθηματικός για να υπολογίσετε πως αυτή τη στιγμή όλο το περιεχόμενο του Quibi έχει διάρκεια λίγο περισσότερο από μία σεζόν μίας σειράς του Netflix!

    Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, μιας και τα 90 συνολικά λεπτά του δεν είναι και κάποια τρομερή δέσμευση, πάτησα το play στο Survive...

    Σε λίγο η κριτική μου.
    Αλέξανδρος Κυριαζής.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα πλατφόρμα Quibi! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top