F Quibi: Το μέλλον του streaming είναι μικρό και βρίσκεται στα χέρια μας... λένε! - FilmBoy Quibi: Το μέλλον του streaming είναι μικρό και βρίσκεται στα χέρια μας... λένε! - FilmBoy
  • Latest News

    Quibi: Το μέλλον του streaming είναι μικρό και βρίσκεται στα χέρια μας... λένε!



    Είναι κοινό μυστικό πως ο πόλεμος των streaming υπηρεσιών που μαίνεται εδώ και περίπου δύο χρόνια, γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σκληρός με την είσοδο νέων παικτών που θα προσπαθούν να κερδίσουν μια θέση στο... προϋπολογισμό των συνδρομητών. 
    Με μεγάλα όπλα τις αποκλειστικότητες και τις original παραγωγές, οι πλατφόρμες προσπαθούν να δελεάσουν τους θεατές να ανοίξουν το πορτοφόλι τους, όμως οι διαφορές μεταξύ τους ουσιαστικά σταματούν εκεί. 
    Εκεί ακριβώς που έχει σκοπό να χτυπήσει το Quibi...



    Το Quibi λοιπόν, σύντμηση των λέξεων Quick Bites παρεμπιπτόντως, είναι η νέα OTT βίντεο πλατφόρμα που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 6 Απριλίου και θέλει να κάνει πράξη το όνειδος των ρομαντικών που πιστεύουν πως η μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου είναι ο μοναδικός τρόπος να απολαύσεις μια ταινία όπως της αξίζει, μετατρέποντας το κινητό τηλέφωνο στο νέο entertainmet zone της επιλογής μας!



    Για να τα πάρουμε από την αρχή, εμπνευστής του Quibi είναι ο Jeffrey Katzenberg, γνωστό όνομα στους περισσότερους ως κινηματογραφικός παραγωγός, πρώην CEO των Walt Disney Studios και συνιδρυτής της Dreamworks Animation

    Πριν τρία περίπου χρόνια λοιπόν, ο Katzenberg ίδρυσε την WndrCo, μια νέα εταιρία media και τεχνολογίας, μέσω της οποίας κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 1,75 δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση από κολοσσούς του χώρου ώστε να υλοποιήσει το Quibi, μια νέα streaming πλατφόρμα αποκλειστικά για κινητά.

    Θα μου πείτε πως  και οι υπόλοιπες πλατφόρμες είναι άμεσα ή έμμεσα διαθέσιμες σε smartphones, τί το τόσο ιδιαίτερο έχει το Quibi;
    Οι ουσιαστικές διαφορές είναι δύο, η διάρκεια των επεισοδίων και το aspect ratio.
    Τα επεισόδια των σειρών θα έχουν διάρκεια μόλις 7-10 λεπτά ώστε να μπορείς να τα δεις κυριολεκτικά "στο πόδι", ενώ ακόμα και οι ταινίες θα είναι σπασμένες σε κεφάλαια ίδιου χρόνου.
    Όσον αφορά το aspect ratio, όλες οι παραγωγές είναι γυρισμένες ώστε να μπορείς να τις δεις κρατώντας το κινητό με τον παραδοσιακό "όρθιο" τρόπο, χωρίς φυσικά να απουσιάζει η δυνατότητα να τις δεις και σε landscape.

    Ενδιαφέρουσα η ιδέα, ειδικά για εμάς που κυκλοφορούμε πολύ στη πόλη με τα μέσα μεταφοράς όμως το ζουμί είναι στο περιεχόμενο της υπηρεσίας, και εδώ το Quibi μοιάζει να είναι πανέτοιμο.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ, 51 original παραγωγές (ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, ειδησιογραφικά και unscripted shows) θα βρίσκονται στη πλατφόρμα την ημέρα πρεμιέρας της, ενώ οι υποσχέσεις μιλούν για συνολικά 175 μέχρι το τέλος της χρονιάς, δηλαδή γύρω στα 8500 επεισόδια!

    Με το production budget ανά ώρα περιεχομένου να κυμαίνεται γύρω στα 6 εκατομμύρια δολάρια, ο Katzenberg με την CEO Meg Whitman, φαίνεται πως αξιοποίησαν δυναμικά τα δις που συγκέντρωσαν, φέρνοντας πολλούς A-list ηθοποιούς, celebrities και δημιουργούς ως κράχτες, μεταξύ των οποίων οι Jennifer Lopez, Christoph Waltz, Chance the Rapper, Liam Hemsworth, Sophie Turner, Idris Elba, Guillermo del Toro και Reese Witherspoon.

    Όσο για το κόστος, η απλή μηνιαία συνδρομή είναι στα 5 δολάρια, όμως θα περιλαμβάνει και διαφημίσεις, ενώ αν θέλετε να τις ξεφορτωθείτε θα χρειαστεί να δώσετε 8 δολάρια το μήνα.
    Όσοι τέλος θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα υπηρεσία πρώτοι, η εταιρία προσφέρει δωρεάν 3μηνο trial αρκεί να κάνετε εγγραφή πριν τις 6 Απριλίου.

    Τα πρώτα teasers των σειρών και των ταινιών που θα είναι άμεσα διαθέσιμα με το λανσάρισμα, έκαναν την εμφάνισή τους και αξίζει να τους ρίξουμε μια ματιά...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


     

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Quibi: Το μέλλον του streaming είναι μικρό και βρίσκεται στα χέρια μας... λένε! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top