F Ο Baz Luhrmann επιστρέφει με κλασσική Ρωσική λογοτεχνία και τη βιογραφία του Έλβις! - FilmBoy Ο Baz Luhrmann επιστρέφει με κλασσική Ρωσική λογοτεχνία και τη βιογραφία του Έλβις! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Baz Luhrmann επιστρέφει με κλασσική Ρωσική λογοτεχνία και τη βιογραφία του Έλβις!


    Κοντεύουν επτά χρόνια από το The Great Gatsby, τη τελευταία ταινία του εικονοκλάστη Baz Luhrmann και μετά την αμφιλεγόμενη και βραχύβια προπέρσινη τηλεοπτική του απόπειρα με το The Get Down ήρθε η ώρα της δυναμικής κινηματογραφικής του επιστροφής.

    Το πρώτο project βρίσκεται σε προχωρημένη διαδικασία προπαραγωγής και πρόκειται για μια βιογραφία του Elvis Presley η οποία θα επικεντρώνεται στα νεαρά χρόνια του Βασιλιά. 

    Μπορεί να μην έχει ακόμα τίτλο, όμως το casting έχει προχωρήσει με το βασικότερό του κομμάτι, τον ηθοποιό που θα πάρει το πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει βρεθεί στο πρόσωπο του Austin Butler, ένα από τα φυντάνια που βγήκαν πριν μερικά χρόνια από τις αποθήκες του Nickelodeon και δεν άργησαν να εξελιχθούν, με τη πρόσφατη συμμετοχή του στα Once Upon a Time in Hollywood και The Dead Don't Die να αποδεικνύει πως οι μεγάλοι σκηνοθέτες έχουν ήδη προσέξει τη παρουσία του. 


    Δίπλα του θα δούμε τον Tom Hanks στο ρόλο του μάνατζερ του, ενώ η Olivia DeJonge (The Visit) θα έχει το ρόλο της Priscilla. 
    Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη με τη ταινία να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2021.

    Και μπορεί η βιογραφική ταινία του Elvis να βρίσκεται προφανώς στο προσκήνιο του ενδιαφέροντός του, ο Αυστραλός δημιουργός δεν επαναπαύεται αφού έχει ήδη και το επόμενό του project, κάτι τελείιιιως διαφορετικό. 

    Σύμφωνα λοιπόν με τον Deadline, ο Luhrmann, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, εξασφάλισε τα δικαιώματα του κλασσικού (cult κατά πολλούς) μυθιστορήματος του Mikhail Bulgakov, Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα

    Ένα από τα πιο "παράξενα" έργα της πολιτικής λογοτεχνίας, το βιβλίο αποτελεί δριμύ "κατηγορώ" για το σταλινικό καθεστώς μέσα από απιθανότητες, μαγεία, τραγελαφικές καταστάσεις, ρεαλιστικές περιγραφές, ιστορικές και κοινωνικών αναφορών, κοινωνική σάτιρα και πολιτική ειρωνεία. 
    Ο βασικός ήρωας είναι ο ίδιος ο Σατανάς, που με τη μορφή ενός μυστηριώδους τζέντλεμαν εισβάλει στα υψηλότερα στρώματα της άθεης κοινωνίας της Μόσχας και υπερασπίζεται την ύπαρξη του Ιησού! 
    Επίσημα, προς το παρόν ο Luhrmann έχει αναλάβει μόνο τη παραγωγή, όμως όταν στις δηλώσεις του αναφέρει πως το μεγαλύτερο όνειρό του των τελευταίων 20 χρόνων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, μάλλον θα είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως θα κρατήσει ο ίδιος τα ηνία της ταινίας.

    Και μη ξεχνάτε, wear sunscreen...

    Αλέξανδρος Κυριαζής



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Baz Luhrmann επιστρέφει με κλασσική Ρωσική λογοτεχνία και τη βιογραφία του Έλβις! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top