F Κριτική: Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε - Angel Has Fallen (2019) - FilmBoy Κριτική: Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε - Angel Has Fallen (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε - Angel Has Fallen (2019)



    Μπορεί το ταλέντο να μη ξεχειλίζει, όμως ο Gerard Butler με κάποιες καλές αλλά και κάποιες τυχερές επιλογές, έχει κάνει πλάκα πλάκα μια αξιοπρεπέστατη καριέρα. 
    Ειδικά η περίπτωση της τριλογίας Fallen ήταν η πιο αναπάντεχη, αφού μάλλον κανείς δεν περίμενε πως μια ταινία όπως το Olympus Has Fallen θα μπορούσε να έχει μια τέτοια συνέχεια και πέντε χρόνια αργότερα να πλησιάζει συνολικά τα 500 εκατομμύρια σε εισιτήρια.

    Στο τρίτο κεφάλαιο, ο Mike Banning (Gerard Butler, Hunter Killer) αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας λόγω των δύσκολων καταστάσεων που έχει περάσει ως προσωπικός σωματοφύλακας των Προέδρων και σκέφτεται σοβαρά τη πρόταση να αφήσει πίσω τη δράση και να γίνει διευθυντής των Μυστικών Υπηρεσιών. 
    Τη στιγμή όμως που του γίνεται η επίσημη πρόταση από τον ίδιο τον Πρόεδρο, μια επίθεση από drones σκοτώνουν όλη του την ομάδα και αφήνουν τον Πρόεδρο σε κώμα να παλεύει για τη ζωή του. 
    Ο Mike μυστηριωδώς βγαίνει σχεδόν αλώβητος και όταν ξυπνάει βρίσκεται με χειροπέδες, μιας και μια σειρά στοιχείων δείχνουν πως αυτός βρισκόταν πίσω από αυτή την επίθεση. 
    Με τους πρώην συναδέλφους του να τον καταδιώκουν, ο Mike θα πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του, έχοντας ως μοναδικό βοηθό τον ηλικιωμένο πατέρα του.


    Ανήκω σε αυτούς που θεωρούν το London Has Fallen πολύ καλύτερο του Olympus
    Δυστυχώς όμως είμαι η μειοψηφία, με τους παραγωγούς να αλλάζουν και πάλι τη συνταγή αφήνοντας πίσω το πιο urban survivor ύφος του δεύτερου φιλμ, επαναφέροντας το απλούστερο αλλά κατά τη γνώμη μου πολύ πιο βαρετό αέναο πιστολίδι.

    Το σενάριο των Robert Mark Kamen (τριλογία Taken) και Matt Cook (Patriots Day) είναι πνιγμένο σε όλα τα textbook κλισέ του είδους, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν έχουν όρεξη για πειράματα. 
    Ο Ric Roman Waugh στη σκηνοθεσία μπορεί να έχει κλέψει κάποια τρικς που θυμίζουν Michael Mann (μη βρίζετε, θυμίζουν είπα!), όμως οι ικανότητές του περιορίζονται εκεί αφού δε μπορεί να ελέγξει το ρυθμό της ιστορίας του, δε ξέρει πού να βάλει φρένο και πού να πατήσει γκάζι, δεν έχει φαντασία στη σκηνοθεσία των πολλών και αρκετά μεγάλων σε διάρκεια σκηνών gunfight, έχει αρκετά εξόφθαλμα goofs, ενώ και η αχρείαστη χρήση των κακής ποιότητας οπτικών εφέ κάνει προφανώς περισσότερο κακό παρά καλό.

    Σε όποιους άρεσε η πρώτη ταινία θα χαζέψουν το Angel Has Fallen περίπου με το ίδιο ενδιαφέρον. 
    Σε εμάς πάλι που προτιμούμε το London Has Fallen, αυτό το τρίτο κεφάλαιο μοιάζει σίγουρα με πισωγύρισμα που ξαναρίχνει το ενδιαφέρον μας για τη σειρά στα πατώματα.

    Στους κινηματογράφους από 12 Σεπτεμβρίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε - Angel Has Fallen (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top