F Κριτική: Ένας Αληθινός Φίλος - A Dog's Journey (2019) - FilmBoy Κριτική: Ένας Αληθινός Φίλος - A Dog's Journey (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ένας Αληθινός Φίλος - A Dog's Journey (2019)



    Πριν δυο χρόνια η Universal ξέθαψε το είδος του "petsploitation" και λίγο οι το αναγνωρίσιμο cast, λίγο η παρουσία του Lasse Hallström στη σκηνοθεσία και… πολύ η ζωοφιλία που έστειλε μπόλικους θεατές όλων των ηλικιών στις αίθουσες, το A Dog's Purpose έγινε ένα μικρής κλίμακας hit. 
    Με το υλικό για το sequel να υπάρχει έτοιμο από το βιβλίο του W. Bruce Cameron ευκαιρία δε μπορούσε να χαθεί.

    Το A Dog's Journey συνεχίζει την ιστορία του τετράποδου Bailey που πια ζει στο σώμα ενός αυστραλιανού ποιμενικού, πάντα στο πλάι του Ethan και της οικογένειάς του, η οποία πια απαρτίζεται από την Hannah, την νύφη τους Gloria που πενθεί το θάνατο του συζύγου της και τη δίχρονη εγγονή τους CJ. 
    Ο Bailey έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη μικρή και όταν εκείνη με τη μητέρα της φεύγουν από το αγρόκτημα, ο Ethan ζητάει από τον γέρικο πια σκύλο να φυλάει την εγγονή του… και κάπως έτσι ξεκινάει ένας νέος κύκλος μετενσαρκώσεων.

    Η πρώτη ταινία ήταν μια κλασσική παλιομοδίτικη μελό δραμεντί του είδους, απ' αυτές στις οποίες η Disney είχε εξειδίκευση το προηγούμενο αιώνα. 
    Δυστυχώς το sequel έχει κατεβάσει το επίπεδο και θυμίζει περισσότερο παραγωγή του Lifetime!


    Το κεντρικό στόρι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον με την επιθυμία και την ατολμία της CJ  να γίνει τραγουδίστρια να εξαντλείται γρήγορα, και το χρόνο να γεμίζει με διάφορες μελούρες και pc κοινωνικά μηνύματα. 
    Αλκοόλ, ουσίες, καρκίνοι, κακές παρέες… όλες οι textbook πληγές του Φαραώ παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας...πάντα σε νερωμένη family friendly μορφή φυσικά.
    Όσο για τα σκυλάκια, ο ρόλος τους είναι περισσότερο παρατηρητικός και ελάχιστα καταλυτικός, κάτι που το στόρι χρειαζόταν απελπισμένα, με τη χαρακτηριστική φωνή του Josh Gad να σώζει τη παρτίδα από την ολοκληρωτική καταστροφή. 
    Από το ανθρώπινο cast, οι παραγωγοί θα πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του Dennis Quaid (Kin) που επιστρέφει, γιατί οι νέοι Kathryn Prescott (Polaroid), Betty Gilpin και Henry Lau είναι αφόρητα αδιάφοροι.

    Ενώ έβλεπα τη ταινία προσπαθούσα να φανταστώ το κοινό στο οποίο αυτή απευθύνεται και η μόνη εικόνα που μου ερχόταν στο μυαλό ήταν μια πυρηνική οικογένεια από την επαρχία του Wyoming που ψηφίζει Trump, τρώει μπριζόλες δεινοσαύρου καρφωμένη στην τιβί, με ένα boxer μόνιμα δεμένο στη πίσω αυλή!

    Καλύτερα πάρτε μια πιο υγιεινή τροφή για το ζωάκι σας ή κάντε μια δωρεά στη ζωοφιλική οργάνωση της περιοχής σας, γιατί η θέαση του A Dog's Journey εκτός από λίγα ψεύτικα δάκρυα δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα περισσότερο ως ανταπόδοση του εισιτηρίου.

    Στους κινηματογράφους από 12 Σεπτεμβρίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ένας Αληθινός Φίλος - A Dog's Journey (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top