F Η Sony προωθεί τη νέα κινηματογραφική εμπειρία, το 4DX! - FilmBoy Η Sony προωθεί τη νέα κινηματογραφική εμπειρία, το 4DX! - FilmBoy
  • Latest News

    Η Sony προωθεί τη νέα κινηματογραφική εμπειρία, το 4DX!


    Ο κινηματογράφος βρίσκεται σε κρίση. 
    Μπορεί όχι η ίδια η τέχνη, όμως το συνήθειο του να παρακολουθείς μια ταινία σε μια μεγάλη σκοτεινή αίθουσα, για πολλούς και διαφόρους λόγους, γίνεται όλο και πιο σπάνιο, και συνεχώς ξεφυτρώνουν νέοι λόγοι με το φαινόμενο να αρχίζει να γίνεται πραγματικά ανησυχητικό.

    Οι κινηματογραφικές αίθουσες προσπαθούν να δελεάσουν τους θεατές χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, οι περισσότερες από τις οποίες, ακόμα κι εκείνες που έμοιαζαν πολλά υποσχόμενες όπως το 3D, δε καταφέρνουν να πετύχουν το στόχο τους.
    Μία απ' αυτές τις τεχνολογίες, η οποία ωστόσο δεν είναι καινούρια αφού έχει κάνει την εμφάνισή της έστω και σε πολύ μικρή κλίμακα από τις αρχές της δεκαετίας, είναι το 4DX, η οποία υπόσχεται πως μπορεί να συναρπάσει όχι μόνο την όραση και την ακοή αλλά όλες μας τις αισθήσεις!


    Με τη χρήση καθισμάτων που μπορούν να κινηθούν, ειδικού φωτισμού και εκτοξευτήρων που αναπαριστούν στην ατμόσφαιρα κάθε είδους καιρικό φαινόμενο αλλά και οσμή, θέλουν να μετατρέψουν τη θέαση μιας ταινίας σε ένα μικρό λούνα παρκ, που όταν στην οθόνη βρέχει, μπεκ θα σε ψεκάζουν με νερό, ενώ όταν το αυτοκίνητο του πρωταγωνιστή τρακάρει, την αντίστοιχη κίνηση θα κάνει και η θέση του θεατή κ.ο.κ.


    Όπως προείπα, η τεχνολογία δεν είναι καινούρια, με πάνω από 50 αίθουσες με τέτοια τεχνολογία να λειτουργούν ήδη σε όλο το κόσμο, χωρίς όμως να υπάρχει μεγάλη ποικιλία ταινιών προς προβολή.
    Αυτό πρόκειται να αλλάξει, με ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του Hollywood, την Sony να ανακοινώνει πως μέσα στο 2019, θα κυκλοφορήσει 13 ταινίες της με τη δυνατότητα προβολής σε 4DX, με τη λίστα να περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και το νέο Men in Black, το νέο Spider-Man και το νέο Jumanji.

    Οι πρώτες αντιδράσεις για αυτή τη κίνηση ήταν υποτονικές με μια υποψία χλεύης, μιας και στη λίστα υπάρχουν και ταινίες που δεν θα έχουν να κερδίσουν κάτι από τη χρήση αυτής της τεχνολογίας όμως το Miss Bala, όμως ποτέ δε ξέρεις. 
    Λέτε να ανέβουν κι άλλοι στο άρμα του 4DX και να γίνει το νέο κινηματογραφικό trend; 
    Χμμμ...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Sony προωθεί τη νέα κινηματογραφική εμπειρία, το 4DX! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top