F 20 Χαρακτήρες που μας τρόμαξαν στο κινηματογράφο - FilmBoy 20 Χαρακτήρες που μας τρόμαξαν στο κινηματογράφο - FilmBoy
  • Latest News

    20 Χαρακτήρες που μας τρόμαξαν στο κινηματογράφο


    Την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween και είθισται να είναι η μέρα… ή μάλλον η νύχτα που τα πνεύματα ξυπνούν και οι μεγαλύτεροι εφιάλτες των ανθρώπων περπατούν στον πραγματικό κόσμο. 
    Το All-Hallows είναι η παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων και εδώ και αιώνες έχει συνδεθεί στενά με το υπερφυσικό, τον κόσμο των πνευμάτων, την μαγεία και γενικά οτιδήποτε μπορεί να σε φοβίσει. 
    Είναι δυνατόν το σινεμά να άφησε όλα αυτά τα «τρομακτικά» εκτός; 
    Φυσικά και όχι!

    Εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, πριν καν γεννηθείς, διάφορα πλάσματα και χαρακτήρες γεννήθηκαν στην οθόνη και μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να επιβιώνουν σε αυτή και να δημιουργούν απόκοσμες και φρικιαστικές ιστορίες που θα ενοχλήσουν τον ύπνο σου. 
    Μιας και το Halloween είναι μια ανάσα μακριά, το FilmBoy παρουσιάζει 20 Χαρακτήρες που έδωσαν άλλη χροιά στην έννοια του τρόμου και εμπλούτισαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είδη του κινηματογράφου. 
    Σκούπισε το ιδρωμένο σου μέτωπο και πάμε να τους δούμε.


    20. Μούμιες


    Αν δυστυχώς είδες την «Μούμια» του 2017, λυπάμαι πολύ! 
    Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη για τους ταριχευμένους νεκρούς Αιγύπτιους. 
    Οι μούμιες είναι συνήθως πεθαμένοι Φαραώ ή ιερείς, τα καλυμμένα με επιδέσμους πτώματα «ξυπνούν» σε μια σύγχρονη εποχή και είναι δυσαρεστημένα με αυτό που βλέπουν. 
    Σκοτώνουν όποιον σταθεί μπροστά τους και τους ακολουθεί μια ισχυρή μαγεία από την Αρχαία Αίγυπτο. 

    Ο Stephen Sommers ανέστησε ξανά τις μούμιες με το ομώνυμο “The Mummy” (1999), όμως η κινηματογραφική τους ιστορία ξεκινάει το μακρινό 1932 με το πολύ σπουδαίο “The Mummy” του Karl Freund
    Ακόμα καλύτερο από το “The Mummy” του ’32 και το “The Mummy” του ’99 είναι το “The Mummy” του 1959. 
    Τα απανωτά remake μπορεί να μην είχαν φαντασία με τους τίτλους τους, είχαν όμως τρομακτικές μούμιες και αναμφισβήτητα η επιβλητική τους παρουσία έπαιρνε αίγλη από την αρχαία ιστορία.


    19. Samara (“The Ring”)


    Μόλις δεις την κασέτα της, θα χτυπήσει το τηλέφωνο και η Samara θα σου ανακοινώσει ότι σε 7 ημέρες θα πεθάνεις. 
    Μια εβδομάδα μετά θα βγει από την τηλεόραση και θα σε σκοτώσει. 
    Η παραπάνω «ιδέα» στην οποία βασίστηκε το “The Ring” ήταν αρκετή για να γεμίσει τις κινηματογραφικές αίθουσες το 2002 και να αναστατώσει το κοινό. 

    Remake του Ιαπωνικού “Ringu”, το “The Ring” έκανε trend τα remakes των J-Horror στο Hollywood και η villain αυτής της ιστορίας είναι το πνεύμα ενός κοριτσιού που πέθανε σε ένα πηγάδι. 
    Τα μαύρα μαλλιά της κρύβουν το φρικιαστικό της πρόσωπο και αν ποτέ την δεις μπροστά σου, μάλλον θα πεθάνεις. 
    Στην ταινία η Naomi Watts βλέπει την κασέτα και προσπαθεί να βρει την λύση στην ιστορία της Samara για να ηρεμήσει το κακό πνεύμα. 
    Μάλλον δεν τα κατάφερε και λίγα χρόνια μετά θα κυκλοφορήσει το μέτριο “The Ring 2” για να συνεχίσει το μύθο της Samara.


    18. Λυκάνθρωποι


    Βγαίνουν τις νύχτες με πανσέληνο και αν δεις από κοντά έναν, ελπίζω να τρέχεις γρήγορα. 
    Οι Λυκάνθρωποι (και όχι οι καρικατούρες των «λύκων» που είδαμε σε ταινίες όπως το “Twilight”) είναι αιμοβόρα και ασταμάτητα τέρατα που αφηνιάζουν με το φως του ολόγιομου φεγγαριού και κατασπαράζουν τα άτυχα θύματα τους. 

    Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση των συγκεκριμένων πλασμάτων χρονολογείται το 1913 στο βουβό και ασπρόμαυρο “The Werewolf” του Henry MacRae
    Από τότε τους έχουμε δει πολλάκις με highlights τα “The Wolf Man” (1942) και φυσικά το εξαιρετικό “An American Werewolf in London” του John Landis το 1981. 
    Για τους καλτ φίλους μας το “The Howling” (1981) είναι ότι πρέπει. 
    Αν πάλι θες κάτι πιο light, τότε το “Ginger Snaps” (2000) είναι αυτό που ζητάς.


    17. Το Τέρας του Φρανκενστάιν


    Από τα πιο κλασσικά πλάσματα του horror, το τέρας του Φρανκενστάιν εμφανίζεται στον κινηματογράφο από το 1910 και είναι το γηραιότερο «τέρας» της έβδομης τέχνης. 
    Μια από τις χαρακτηριστικότερες φιγούρες του σινεμά, το πλάσμα αυτό γεννήθηκε από το πάντρεμα της επιστήμης με την τρέλα και είναι η πρώτη ταινία με «πείραμα» που πήγε λάθος. 

    Το 1931 ο σπουδαίος James Whale κυκλοφορεί το “Frankenstein” με τον Boris Karloff στον ομώνυμο ρόλο. 
    Άκρως πετυχημένο και τρομακτικό για την εποχή του, δεν θα μπορούσε να μην έχει και συνέχειες. 
    Έτσι τα “Bride Of Frankenstein” και “Son Of Frankenstein” κυκλοφόρησαν με τον Karloff να στιγματίζει μια και καλή καριέρα του με αυτόν τον πανύψηλο τρομακτικό χαρακτήρα.


    16. Xenomorph (“Alien”)


    Το 1979 ο Ridley Scott «ταξίδεψε» στο διάστημα για να  δημιουργήσει ένα νέο πλάσμα στον χώρο του τρόμου με το “Alien”. 
    Μαζί με το πλήρωμα του Nostromo και την σκληροτράχηλη Ellen Ripley φτάνουμε σε έναν ερεβώδη πλανήτη και κάπως έτσι ξεκινάει ένα από τα καλύτερα horrors stories που φτιάχτηκαν ποτέ. 

    Το ατμοσφαιρικό “Alien” μας συστήνει ένα πλάσμα που πρώτα σου «αγκαλιάζει» το πρόσωπο για να εισάγει το παράσιτο, έπειτα σου ανατινάσσει το στήθος και τελικά αυτό που γεννήθηκε μέσα σου είναι ένα από τα πιο όμορφα και ταυτόχρονα ανατριχιαστικά τέρατα που έχεις δει στην μεγάλη οθόνη. 
    Η μάχη της Ellen Ripley με το πλάσμα αυτό θα συνεχιστεί εφτά χρόνια μετά στο εξίσου καταπληκτικό “Aliens” του James Cameron
    Το σύμπαν του Xenomorph (όπως λέγεται το τέρας) θα συνεχίσει να διευρύνεται μέχρι και σήμερα.


    15. Pinhead (“Hellraiser”)


    Το 1987 o Clive Barker δίνει σάρκα και οστά σε έναν χαρακτήρα που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα καλτ είδωλα του κινηματογράφου, τον υπέροχο Pinhead. 
    Ο χαρακτήρας αυτός βασίστηκε σε βιβλίο του σκηνοθέτη και στην πρώτη του εμφάνιση δεν είχε καν όνομα. 
    Ο Pinhead είναι ένας από τους αρχηγούς των Cenobites, πρώην ανθρώπων που μεταμορφώθηκαν σε πλάσματα που κατοικούν σε μια άλλη διάσταση και επισκέπτονται την Γη για να «μαζέψουν» ψυχές. 
    Επίσης ξέχασα να πω ότι ο Pinhead είναι σαδομαζοχιστής. 

    Το σύμπαν του “Hellraiser” ταιριάζει μοναδικά τον τρόμο με διάφορα φουτουριστικά στοιχεία και ο Pinhead γίνεται σταδιακά ένας από τους χειρότερους villains του σινεμά. 
    Τα τρία πρώτα μέρη της σειράς είναι τα μόνα που αξίζουν και όσο για τον ίδιο τον Pinhead… δεν θα μπορείς να ξεχάσεις τα piercing του.


    14. Μάγισσες


    Αμέτρητες οι ταινίες που φτιάχτηκαν για αυτές τις κυρίες. 
    Από τις πιο ενδιαφέρουσες φιγούρες στον χώρο του τρόμου, οι όχι-και-τόσο-γλυκιές μάγισσες συνδέθηκαν με σατανικές τελετές, προστάτευσαν τις συνάξεις τους, πέταξαν με τις σκούπες τους ή τιμώρησαν τους εχθρούς τους με ένα κούνημα του ραβδιού τους. 
    Από την Χιονάτη του 1937 μέχρι και το νέο “Suspiria” που βγαίνει σύντομα στις αίθουσες, οι μάγισσες είναι πάντα hot στο σινεμά. 

    Από τα καλύτερα horrors είναι σίγουρα το «Μωρό της Ρόσμαρι» του Roman Polanski, το πρώτο “Suspiria” του Dario Argento, το “The Witch” του Robert Eggers και φυσικά το “The Blair Witch Project”. 
    Ξακουστές μάγισσες του σινεμά είναι μεταξύ άλλων η Κακιά Μάγισσα της Δύσης του “Μάγου του Οζ”, η Λευκή Μάγισσα από την “Narnia” και η Μαγκούφισσα. 
    Πέρα από τις ταινίες τρόμου και τα παραμύθια, μάγισσες, φίλτρα και τα λοιπά είδαμε και στην TV. 
    Η Melisandre του “Game Of Thrones” και το “Coven” του “American Horror Story” είναι μόνο δυο παραδείγματα της «μαγείας» γύρω μας.


    13. Καρχαρίας (“Jaws”)


    Όταν ο Steven Spielberg σκέφτηκε να κάνει ταινία με πρωταγωνιστή έναν καρχαρία, ο τρόμος πέρασε σε άλλη διάσταση. 
    Τα «Σαγόνια του Καρχαρία» άνοιξαν το 1975 και από τότε ο βασιλιάς των ψαριών δεν σταμάτησε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο ως ο «βασικός κακός». 
    Απλά σκέψου μια απέραντη θάλασσα, μεγάλα κύματα και έναν άστατο καιρό. 

    Αυτό που λείπει για να απογειώσει τον τρόμο είναι ένα «τέρας» και η φύση προνόησε, το έφτιαξε και ο άνθρωπος το χρησιμοποίησε για να συμπληρώσει μια από τις τρομακτικότερες ταινίες του σινεμά. 
    Ο λευκός καρχαρίας με τα κοφτερά δόντια έγινε ο εφιάλτης πολλών την δεκαετία του 70 όσο κατασπάραζε ανυποψίαστους λουόμενους. 
    Οι άρχοντες του βυθού συνέχισαν να βρίσκουν «μεζέδες» στον κινηματογράφο για χρόνια με αποκορύφωμα το σήμερα και την «γελιοποίηση» τους στα horror-comedy τύπου “Sharknado”.


    12. Zombies


    Ένα δεν είναι ιδιαίτερα τρομακτικό! 
    Πολλά μαζί όμως ορίζουν τον τρόμο και γεμίζουν αίματα την οθόνη. 
    Τα ζόμπι είτε μολύνθηκαν από έναν ιό και έγιναν κανίβαλοι, είτε απλά πέθαναν και για κάποιο λόγο ζωντάνεψαν σαν άβουλα τέρατα που τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα και κυρίως… εγκέφαλο! 
    Περπατούν αργά, αλλά είναι πολλά και έρχονται από παντού. 
    Αν σε πιάσουν… μακαρίτης. 

    Αν έχεις δει “The Walking Dead” ξέρεις καλά τι εννοώ. 
    Η πρώτη φορά που περπάτησαν στην οθόνη ήταν το 1932 με το “White Zombie”, έχουν πρωταγωνιστήσει σε αριστουργήματα όπως το “Dawn of The Dead”, “Shaun Of The Dead” και “28 Days Later”, έχουν γίνει Ναζί στο “Dead Snow” και τώρα τελευταία τα είδαμε στο “World War Z” και στο “Train To Busan”. 


    11. Chucky (“Child’s Play”)


    Μόνο στην ιδέα ότι εκεί έξω κυκλοφορεί ένα παιδικό παιχνίδι που σκοτώνει κόσμο, ανατριχιάζω. 
    Η πολύ βίαιη και αδίστακτη κούκλα από το “Child’s Play” (1988) του Tom Holland (όχι τον Spiderman, άλλον λέω!) είναι ένας από τους μεγαλύτερους slashers του κινηματογράφου. 

    Κυριευμένη από ένα σατανικό πνεύμα, η κούκλα με τα κόκκινα μαλλιά μπορεί να είναι αστεία στο μάτι, όμως γίνεται φονική μηχανή και ξεκληρίζει κόσμο και ντουνιά μέσα από τα ατελείωτα sequel και spin-offs της. 
    Ο Chucky, η «Κούκλα του Σατανά» προσθέτει μια ματωμένη πινελιά χιούμορ στο horror και έγινε έμπνευση και για άλλες θανατηφόρες κούκλες όπως η “Annabelle”.


    10. Jack Torrance (“The Shinning”)


    Βγαλμένος από το βιβλίο του Stephen King, o Jack Torrance στην “Λάμψη” του Stanley Kubrick είναι ένας psycho τύπος που απλά δεν θα μπορείς να ξεχάσεις. 
    Η διαδοχική πτώση του χαρακτήρα αυτού στην παράνοια είναι ότι πιο αξιόλογο έχει να δώσει η “Λάμψη” και ο έξαλλος Jack Torrance που σπάει την πόρτα με το τσεκούρι όσο βλέπεις την «λάμψη» στο μάτι του θα χαραχτεί στην ψυχούλα σου. 
    Ο σπουδαίος Jack Nicholson έδωσε σε αυτόν τον «κακό» υπόσταση και τρέλα, ενώ το κλειστοφοβικό ξενοδοχείο της ταινίας απογειώνει την ατμοσφαιρκότητα.


    9. Ghostface (“Scream”)


    Πριν ο Joker γίνει μόδα στα αποκριάτικα πάρτι, ένας χαρακτήρας ήταν το απόλυτο must. 
    O Ghostface. 
    Αν δεν ήσουν ένας από αυτούς, απλά σκέψου πόσους γνωστούς έχεις που είχαν αγοράσει την συγκεκριμένη μάσκα και έσκαγαν για χρόνια στις Απόκριες κρυμμένοι πίσω από το πρόσωπο που ο Wes Craven και ο Kevin Williamson εμπνεύστηκαν από την «Κραυγή» του Edvard Munch

    Το “Scream” (1999) έδωσε ξανά ζωή στα slasher και ο συγκεκριμένος δολοφόνος από εκείνη τη στιγμή και ύστερα δεν σταμάτησε ποτέ να εμφανίζεται στο σινεμά και την τηλεόραση. 
    Είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η αγαπημένη ταινία τρόμου των millennials και μια έξυπνη σάτιρα των κλασσικών slashers.


    8. Norman Bates (“Psycho”)


    Ο Norman Bates είναι μάλλον ο μόνος serial killer που στην «καριέρα» του δεν χρειάστηκε μάσκα για να γίνει τρομακτικός. 
    Φαινομενικά φιλήσυχος και ντροπαλός ιδιοκτήτης motel, ο συγκεκριμένος άντρας είναι ένας ψυχοπαθής δολοφόνος με διχασμένη προσωπικότητα που αρέσκεται να δολοφονεί γυναίκες με το χασαπομάχαιρο του. 
    Μοιραία η συνάντηση του με την Marion Crane στο ντους σε μια από τις εμβληματικότερες σκηνές στον κινηματογράφο και σήμα κατατεθέν του “Ψυχώ” του θρυλικού Alfred Hitchcock

    Ο Norman Bates μας συστήθηκε το 1959 και ως σήμερα παραμένει ένας από τους πιο αδίστακτους κακούς που έχουμε δει. 
    Η άκακη φυσιογνωμία του τον κάνει έναν από τους τρομακτικότερους φονιάδες on-screen. 
    Επίσης είναι καταπληκτικός cross-dresser.


    7. Κόμης Δράκουλας/Βρικόλακες


    Ο Κόμης Δράκουλας γεννήθηκε στις σελίδες του ομώνυμου βιβλίου του Bram Stroker στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι ο «μπαμπάς» των βρικολάκων. 
    Η ιδέα των βρικολάκων πέρασε στον κινηματογράφο το 1922 με το “Nosferatu”. 
    Το μεγάλο μπαμ γίνεται το 1931 με το “Dracula” και τον Bela Lugosi στον ρόλο του Κόμη. 
    Το τέρας που κατοικεί σε έναν ζοφερό πύργο στα βουνά της Τρανσυλβανίας, είναι αθάνατο και πίνει αίμα. 
    Αν θες να το σκοτώσεις απλά παλούκωσε το στην καρδιά ή φάε τζατζίκι με πολύ σκόρδο. 

    Ο Κόμης Δράκουλας σήμερα έχει ταυτιστεί απόλυτα με τον υπέροχο Christopher Lee που τον ενσάρκωσε πολλάκις με σπουδαιότερο το “Dracula” του Terence Fisher
    Άλλες ταινίες με βρικόλακες που αξίζει να αναφέρουμε είναι τα “Blade” με τον Wesley Snipes, το “Bram Stroker’s Dracula”, το “From Dusk Till Dawn” και πιο πρόσφατα το “Only Lovers Left Alive”. 
    Τα βαμπίρ του σινεμά σιχαίνονται τον αγιασμό, είναι αλλεργικά στο ασήμι και ο χειρότερος τους εχθρός είναι ο Λυκάνθρωπος. 
    Και για να σε προλάβω… όχι, οι βρικόλακες δεν λαμπιρίζουν στο φως της μέρας, καίγονται από αυτό!


    6. Jason Voorhees (“Friday The 13th”)


    Μια δόση κλασσικού serial killer. 
    Ο Jason πέθανε –θεωρητικά– στην λίμνη και είναι τσαντισμένος - για αυτό φόρεσε μια μάσκα του χόκεϊ, πήρε την χαρακτηριστική του μαχαίρα και άρχισε να καταδιώκει εφήβους σε τρομακτικά δάση και να τους πετσοκόβει. 
    Αυτός ο τύπος είναι συνώνυμο του τρόμου στον κινηματογράφο και κάθε του εμφάνιση είναι ένα σίγουρο αιματοβαμμένο μακελειό. 

    Πρώτη φορά τον είδαμε για λίγο στο “Παρασκευή και 13” το 1985, αλλά ανέλαβε πλήρη δράση στα απανωτά sequel και remake με καλύτερα το νούμερο δυο και τέσσερα. 
    Το ίδιο creepy με τον Jay, είναι και η μητέρα του Pamela, επίσης serial killer. 
    Αν βρεθείς σε κάποιο απόκοσμο δάσος το βράδυ και νομίζεις ότι κάτι «κρύβεται» πίσω από τα δέντρα, πολύ πιθανό να είναι ο Jason. 
    Καλή τύχη!


    5. Pennywise (“It”)


    Υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από έναν κλόουν; 
    Όχι! 
    Και ο Pennywise είναι ο τρομακτικότερος όλων των κλόουν. 
    Βγαλμένος από τις σελίδες του «Αυτό» του Stephen King, o συγκεκριμένος κλόουν έχει συστάδες από κοφτερά δόντια, ζει στους υπονόμους και τρώει παιδάκια. 
    Ναι, παιδάκια και όχι παϊδάκια. 

    Πρώτη φορά τον είδαμε το 1990 στο “It”, ενώ το 2017 κυκλοφόρησε και το remake “It: Chapter One”. 
    Και στις δυο περιπτώσεις ο κλόουν αυτός έκανε τους εφιάλτες μας πραγματικότητα και κρυμμένος πίσω από τόνους make-up με το χαμόγελο του και το βλέμμα του μας έκανε να θέλουμε να κοιμηθούμε με ανοιχτά τα φώτα. 
    Για πολλούς το «Αυτό» είναι η αιτία των κακών ονείρων σαν παιδιά και ο λόγος της κλοουνοφοβίας τους. 
    Ο Pennywise του “It” είναι ένα κακό πνεύμα που παίρνει την μορφή του φόβου των παιδιών και αν ποτέ σε χαιρετήσει από ένα φρεάτιο υπονόμου, κάνε ότι δεν άκουσες και βάλτο στα πόδια.


    4. Michael Myers (“Halloween”)


    Ιδού ο τύπος που έκανε το Halloween ακόμα πιο τρομακτικό. 
    Ο πάντα αμίλητος Michael Myers είναι ο διασημότερος χαρακτήρας των slasher films και μια από τις πιο ανατριχιαστικές φυσιογνωμίες του κινηματογράφου. 
    Ο Michael στα έξι του δολοφόνησε την αδερφή του και για αυτό μπήκε στο τρελοκομείο. 
    Όπως πολύ καλά μαντεύεις δραπέτευσε και εξαπέλυσε την δολοφονική του μανία σε μια μικρή επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ την ημέρα του Halloween. 
    Στόχος του: έφηβες baby-sitter και όποιος άλλος βρεθεί στη μέση. 

    Για σαράντα χρόνια ο Michael Myers έγινε έμπνευση αμέτρητων ιστοριών με πιο πρόσφατο το φετινό “Halloween”. 
    Η γνωριμία του με την Jamie Lee Curtis στο πρώτο film είναι η καλύτερη στιγμή στο genre του. 
    Ο χαρακτήρας αυτός γεννήθηκε από τον μετρ του τρόμο John Carpenter το 1980 με στο ανατρεπτικό “Η Νύχτα με τις Μάσκες” και δημιούργησε ένα τεράστιο ρεύμα στο horror. 
    Η χλωμή μάσκα, το κουζινομάχαιρο και η ατμόσφαιρα έδεσαν άψογα και γέννησαν έναν ψυχοπαθή δολοφόνο που αντίστοιχο του στον κινηματογράφο δεν έχουμε συναντήσει. 
    Μπουκάρει από παντού και σφάζει όποιον βρει. 
    Ελπίζω να κλείδωσες την πόρτα!


    3. Freddy Krueger (“Nightmare on Elm Street”)


    Δεν είναι απλά ένας χαρακτήρας, είναι κινηματογραφικός θρύλος. 
    Ο Freddy Krueger είναι ένας ολοκληρωμένος κακός των ταινιών τρόμου με τεράστιο cult following, φτιαγμένος με χιούμορ και απίστευτα one-liners. 
    Δεν είναι απαραίτητα ο πιο τρομακτικός δολοφόνος, αλλά είναι ο μόνος που έχει ταπεραμέντο και αυτό τον κάνει διαχρονικό και μοναδικό. 
    Μαζί με τον Jason και τον Michael είναι η τριάδα φωτιά των slasher films. 

    Η καλύτερη του εμφάνιση είναι η πρώτη του στο “Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες” το 1985 σε σενάριο και σκηνοθεσία του θρυλικού Wes Craven
    Ο συγκεκριμένος τύπος είναι ένας δαίμονας των ονείρων που σε καταδιώκει και σε σκοτώνει μέσα στους εφιάλτες σου. 
    Θα τον αναγνωρίσεις από το καμένο πρόσωπο του, το καπέλο του και φυσικά το γάντι με τα κοφτερά μαχαίρια με το οποίο σκοτώνει τα θύματα του. 
    Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!


    2. Hannibal Lecter (“The Silence of the Lambs”)


    Πολύ ευφυής, υπερβολικά εκλεπτυσμένος και ικανός να κάνει σοβαρό τον πιο αμήχανο διάλογο. 
    Ο Hannibal Lecter είναι ένας gentleman με περίεργα γούστα. 
    Αυτά τα γούστα τον έκαναν έναν από τους τρομακτικότερους ανθρώπους του σινεμά. 
    Βλέπετε, στον κύριο Lecter αρέσει η γεύση της ανθρώπινης σάρκας. 
    Ο γοητευτικός αυτός κανίβαλος είναι ένας σπουδαίος serial killer, ένας ταλαντούχος ψυχίατρος και ένας ανατριχιαστικός συνομιλητής. 

    Το 1991 βοήθησε την αστυνόμο Clarice Starling να βρει την λύση σε μια απαγωγή στο αριστουργηματικό “Η Σιωπή των Αμνών”. 
    Ο σπουδαίος Anthony Hopkins που τον υποδύθηκε κέρδισε και Oscar για αυτήν την ανατριχιαστική ερμηνεία. 
    Οι ιστορίες του κανίβαλου Hannibal Lecter ενέπνευσαν και άλλες ταινίες και την σειρά “Hannibal”. 
    Πληροφοριακά ο κύριος Lecter είναι πολύ καλός μάγειρας και μπορεί να σου συνδυάσει έξυπνα και γευστικά διάφορα κρασιά με διάφορα ανθρώπινα μέλη. 
    Το λες και ταλέντο.


    1. Leatherface (“The Texas Chainsaw Massacre”)


    Ίσως ο πιο βίαιος, ο πιο αμετανόητος και ο πιο φρικιαστικός δολοφόνος που γέννησε το σινεμά. 
    Είναι ένας ψυχοπαθής κανίβαλος που σκοτώνει με τον πιο βίαιο και αιματηρό τρόπο τα άτυχα θύματα του, έχει ένα ηλεκτρικό πριόνι για τους φόνους του και φοράει μια ανατριχιαστική μάσκα που αν κρίνεις από το όνομα του είναι φτιαγμένη από δέρμα… 
    Σε αφήνω να μαντέψεις τίνος είναι το δέρμα. 
    Αυτός ο τύπος δεν μπορεί να κάνει διάλογο, θέλει μόνο να δολοφονεί. 
    Είναι ένας χασάπης που χαίρεται όταν κατακρεουργεί τα ανθρώπινα σώματα, ένα πραγματικά αδίστακτο τέρας. 

    Η παρουσία του στον κινηματογράφο είναι μια ωμή απεικόνιση του τρόμου και έδωσε νέες ιδέες στο είδος όταν κυκλοφόρησε η ταινία το 1974. 
    Η τελευταία σκηνή του “Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι” είναι ορόσημο. 
    Αυτό που κάνει αυτόν τον σφαγέα ακόμη πιο τρομακτικό είναι η απτή ανθρώπινη φύση του. 
    Έχει τρωτά σημεία, αλλά είναι πάντα τόσο απρόσμενος που σε κάνει να σαστίζεις. 
    Η οικογένεια του, επίσης κανίβαλοι, κάνουν το background του ακόμη πιο παρανοϊκό. 
    Σε πιθανό τετ-α-τετ με τον τύπο, να εύχεσαι το πριόνι του να έχει μείνει από μπαταρία.


    Πέτρος Μάκας

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 20 Χαρακτήρες που μας τρόμαξαν στο κινηματογράφο Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top