F ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ - DEAD SNOW - FilmBoy ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ - DEAD SNOW - FilmBoy
  • Latest News

    ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ - DEAD SNOW


    **********   7/10
    Το Dead Snow είναι η επίσημη συμμετοχη της Νορβηγίας στο φεστιβαλ του Σαντανς '09 και η 'απαντηση' της στο Σουηδικό Let The Right One In , δείγμα του ότι κάτι καλό συμβαίνει τελευταία στη Σκανδιναβία όσων αφορά τις ταινίες τρόμου.
    Δεν υπάρχει βέβαια, καμία σχέση των δυο φιλμ μεταξύ τους. Το Dod Sno (στα Νορβηγικά οπως και το ποστερ) είναι μια ταινία τρόμου με πολύ splatter και εντονότατα τα στοιχεία της παρωδίας.

    Η υπόθεση θυμίζει αμερικανιά, όπου μια παρέα φοιτητών και φοιτητριών ιατρικής αποφασίζει να περάσει ένα σαββατοκύριακο σε ένα απομονωμένο εξοχικό σπίτι, ψηλά στο βουνό και πνιγμένο από χιόνι, χωρίς σήμα στα κινητά τους, στη μέση του πουθενά. Στα μέρη αυτά όμως υπάρχει ιστορία.

    Στο Β’Παγκοσμιο πόλεμο το μέρος ήταν γεμάτο φανατικούς Γερμανούς Ναζί οι οποίοι αρνούνταν να αποχωρήσουν ακόμα κι όταν ο πόλεμος τελείωσε. Αποδεικνύεται ότι δεν αποχώρησαν από τη περιοχή ακόμα και μετά το θάνατο τους! Τα ζομπι-Γερμαναράδες λοιπόν ξυπνάνε και σκοτώνουν τα παιδιά με όποιο τρόπο φαντάζεστε. Διαμελισμοί, δαγκωνιές, εντόσθια και άφθονο αίμα, δοσμένα με τρόπο λίγο κωμικό.

    Για να καταλάβετε, σε μια σκηνή ο ωραίος της παρέας βρίσκεται να κρέμεται σε ένα γκρεμό μαζί με ένα ζομπι, από ...τα εντόσθια ενός άλλου ζομπι που βρίσκεται στριμωγμένος σε ένα δέντρο!

    Για να μην έχετε λάθος εντύπωση όμως, η ταινία του Tommy  Wirkola δε προκαλεί ποτέ τα γέλια.
    Τα κωμικά στοιχεία βρίσκονται σε κάποιες ατάκες των νεαρών, στην Χιτσκοκικη μουσική που εναλλάσσεται στα κυνηγητά με hard rock (...αλληλούια) και σε ενδείξεις αυτοσαρκασμού της ίδιας της ταινίας (‘πόσες ταινίες αρχίζουν με μια παρέα νεαρών που πάνε εκδρομή χωρίς σήμα;’ αναρωτιέται ένας εξ αυτών). 


    Δε θα πολυτρομαξετε αλλά θα ξετρελαθείτε με τα κάτασπρα πλάνα που η χώρα έχει άφθονα, θα σας αρέσει ο τρόπος που, τελικά  οι καλοί αντιμετωπίζουν τους κακούς και θα χαμογελάσετε με πολλά ...ευτράπελα.

    Αρκετά καλοφτιαγμένο, με εξαιρετικά πλάνα και πολύ πιο ‘εύπεπτο’ από τον μικρό Σουηδό Όσκαρ και τη πιτσιρίκα βαμπίρ Ελι, σίγουρα την επόμενη φορά που θα ακούσω για θρίλερ από εκεί πάνω, θα το λάβω σοβαρά υπ’οψην μου.
    Τέλος, φανταζόμουν ότι ήταν γελοία η ιδέα με Γερμανούς στρατιώτες – ζομπι αλλά σας διαβεβαιω δεν προκαλούσαν καθόλου γέλιο. Το αντίθετο...

    Μετά από πέρασμα σε δεύτερα φεστιβάλ και αφού σάρωσε ταμεία στη χώρα του, βγήκε σε δυο αίθουσες στη Νέα Υόρκη πριν δυο βδομάδες αλλα στην Ελλάδα ακόμα κανείς δεν έχει ιδέα πότε και αν θα το δούμε στις αίθουσες. Θα μάθω όμως.

    Δείτε το trailer.
     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ - DEAD SNOW Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top