F Σκηνές που Αγαπήσαμε: Το Ξύσιμο των Νεκρών - Shaun of the Dead (2004) - FilmBoy Σκηνές που Αγαπήσαμε: Το Ξύσιμο των Νεκρών - Shaun of the Dead (2004) - FilmBoy
  • Latest News

    Σκηνές που Αγαπήσαμε: Το Ξύσιμο των Νεκρών - Shaun of the Dead (2004)

    Η καλύτερη ρομαντική zombie comedy που βγήκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη ήταν το Shaun of the Dead το 2004, μια ταινία που πέτυχε σε κάθε επίπεδο – ήταν ξεκαρδιστική, είχε σασπένς, ήταν αηδιαστική αλλά και τρυφερή.

    Προφανώς ως φόρος τιμής στο συνολικό έργο του George Romero, το Shaun of the Dead ήταν κάτι περισσότερο από μια έξυπνη παρωδία, χάρη στον σκηνοθέτη Edgar Wright και τους πρωταγωνιστές και συν-σεναριογράφους Simon Pegg και Nick Frost.

    Ένα πνευματώδες γλέντι με στιγμές αγνής δηκτικότητας και ένα καλό soundtrack για να το δέσει.

    Παρά όσες διαφωνίες μπορεί να έχετε, η υπόθεση του Shaun of the Dead είναι το κλασικό rom-com...




    Ο Shaun (Pegg) είναι ένας βαριεστημένος 29-χρονος πωλητής ηλεκτρονικών ειδών του οποίου η φίλη Liz (Kate Ashfield) έχει βαρεθεί με τη χαλαρή ρουτίνα του, η οποία περιλαμβάνει το πατρονάρισμα της τοπικής pub και το τάισμα του άνεργου βλάκα συγκάτοικου, του Ed (Frost).

    Επίσης, ο Shaun αμελεί τη μητέρα του (Penelope Wilton), καθώς ο πατριός του Philip (Bill Nighy) του θυμίζει εκείνον.

    Ο Shaun έχει τα δικά του προβλήματα και αντιλαμβάνεται τη πραγματικότητα με το δικό του τρόπο, έτσι δεν παρατηρεί τα zombie σημάδια στη γειτονιά του (αιματηρά αποτυπώματα στο μπακάλη, πεζοί που παραπατάνε).

    Ο Ed είναι εξίσου ανίδεος, όπως αποδεικνύεται από τη χαρωπή αντίδραση του στην πρώτη συνάντηση με ένα ζόμπι ζευγάρι που εμφανίζεται στον κήπο τους ("Θεέ μου, είναι τόσο μεθυσμένοι!").


    Μόλις καταλάβουν όμως τι συμβαίνει, ο Shaun αναλαμβάνει δράση κρατώντας ένα ρόπαλο του κρίκετ.

    Βγαίνει να ‘μαζέψει’ τη μαμά του και τη Liz και κρύβεται - πού αλλού; - στη pub, το ασφαλέστερο μέρος που μπορούσε να σκεφτεί, μέχρι όλη αυτή η καταστροφή να ξεθυμάνει.

    Φυσικά, ο δρόμος προς τη pub είναι γεμάτος με επιθετικά, γρήγορα και αμέτρητα ζόμπι.

    Η ομάδα του Shaun φτάνει τελικά ση pub και, μετά από πολλά επεισόδια, γίνεται αυτό που ο Shaun δεν ήθελε να φανταστεί ποτέ.

    Η σκηνή που θα δείτε παρακάτω, ενσαρκώνει το άψογο ευκρινές μείγμα του χιούμορ και του τρόμου.

    Η στιγμή είναι έντονη, ο ένας σημαδεύει τον άλλον με όπλο, σπασμένα μπουκάλια και ένα ανοιχτήρι, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται είναι ξεκαρδιστικές, αλλά ο διάλογος προσφέρει και μια ρομαντική στιγμή μεταξύ Shaun και Liz, που του δίνει τη δυνατότητα να κάνει το αδιανόητο.

    Είναι μια φανταστική σκηνή από την ταινία που καθορίζει ακόμα τα διαρκώς πολλαπλασιαζόμενα zombie comedies.





    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σκηνές που Αγαπήσαμε: Το Ξύσιμο των Νεκρών - Shaun of the Dead (2004) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top