F Saoirse Ronan Updates: On Chesil Beach, Mary Queen of Scots, The Seagull - FilmBoy Saoirse Ronan Updates: On Chesil Beach, Mary Queen of Scots, The Seagull - FilmBoy
  • Latest News

    Saoirse Ronan Updates: On Chesil Beach, Mary Queen of Scots, The Seagull


    Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, χάρη στην υποψηφιότητα της για την μοναδική ερμηνείας της στο LadyBird, η Saoirse Ronan συνεχίζει να δίνει την μία καλύτερη ερμηνεία πίσω από την άλλη. 
    Και σταματημό δεν έχει.

    Φέτος λοιπόν έλαβε την τρίτη της υποψηφιότητα για Oscar, έχοντας προηγηθεί αυτή του α’ γυναικείου ρόλου για το Brooklyn το 2015.
    Το μέλλον διαγραφόταν λαμπρό για το κοριτσάκι του Atonement, το οποίο τότε έδωσε μια ώριμη και μεστή ερμηνεία ως 13χρονη σε ρεσιτάλ κακίας, κλέβοντας την παράσταση και αποσπώντας την πρώτη υποψηφιότητά της από την Ακαδημία.

    Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η συνέχεια θα ήταν τόσο επιτυχημένη, με εκείνη να εξελίσσεται σε μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, διατηρώντας μια μεγάλη ποικιλομορφία στους ρόλους που επιλέγει να ενσαρκώσει.
    Το εκπληκτικό στοιχείο στην νεαρή ηθοποιό είναι ότι καταφέρνει να μεταλλάσσεται εντυπωσιακά για τις ανάγκες κάθε ρόλου και να φτάνει στην ουσία του χαρακτήρα που καλείται να υποδυθεί. 

    Από την συγκινητική της ερμηνεία στο The Lovely Bones του Peter Jackson, μέχρι την δυναμική Hanna του Joe Wright
    Και στις δύο ταινίες, εκτός από την εμπειρία των σκηνοθετών, η ηθοποιός είναι αυτή που κατά κοινή ομολογία αποτελεί το καλύτερο στοιχείο, όπως αντίστοιχα επιτυγχάνει και στα ατυχή Το Σώμα και Βυζάντιο.

    Οι ανεξάρτητες παραγωγές δείχνουν να την ελκύουν, επιτρέποντας της να αναδείξει πλήρως το ταλέντο της, όπως έκανε στο How I live Now και στο  Stockholm, Pennsylvania δίπλα στην πάντα εξαιρετική Cynthia Nixon.
    Σε όλες τις περιπτώσεις συναντάμε ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ronan, έναν διαφορετικό χαρακτήρα που επιτυχώς έχει πλάσει. 
    Δεν τυποποιείται, δεν επαναπαύεται, δημιουργώντας ήδη μια ζηλευτή καριέρα λόγω των επιλογών της, στα ήδη 10 χρόνια παρουσίας της στον χώρο του κινηματογράφο.

    Η συνέχεια θεωρώ ότι επιφυλάσσει μόνο τα καλύτερα, αφού την επόμενη χρονιά θα την δούμε επίσης σε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες, οι οποίες μοιάζουν να είναι οσκαρικών προδιαγραφών.


    Πρώτο κατά σειρά έρχεται On Chesil Beach (trailer) που πρόκειται να προβληθεί το καλοκαίρι και σύμφωνα με κριτικές που έχουν γραφτεί, η 24χρονη ηθοποιός δημιουργεί μια δυνατή ερμηνεία ως Αγγλίδα νιόπαντρη σύζυγος στην δεκαετία του ’60, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί το άγχος και την σεξουαλική απροθυμία που νιώθει απέναντι στον σύζυγό της. 
    Ένας ρόλος που δείχνει ότι έχει πολλά επίπεδα και η ηθοποιός έχει μια ιδανική ευκαιρία στο να εμβαθύνει στις κύριες πηγές του συναισθηματικού προβλήματος της ηρωίδας.


    Επίσης, θα συμπρωταγωνιστήσει δίπλα στην Margot Robbie στο Mary Queen of Scots, καθώς  θα υποδυθεί την βασίλισσα της Σκωτίας Mary Stuart, η οποία προσπαθεί να ανατρέψει από τον θρόνο την ξαδέλφη της Βασίλισσα Ελισάβετ I, αλλά καταδικάζεται εν τέλει σε χρόνια φυλάκισης πριν την εκτέλεση της.
    Η σημαντική θεατρική εμπειρία του σκηνοθέτη Josie Rourke και το δυναμικό σενάριο του Beau Willimon  (Αι ειδοί του Μαρτίου) μάλλον δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για ένα όμορφο κινηματογραφικό αποτέλεσμα. 
    Η σύμπραξη δε των συνυποψήφιων φέτος Ronan (Ladybird) και Robbie (I, Tonya) μόνο ενθουσιασμό μπορεί να προκαλέσει.
    Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, εκτός από την «βαριά» αγγλική προφορά για τις ανάγκες του ρόλου, προσπάθησε πολύ στο να βγάλει την αλήθεια του χαρακτήρα.


    Ρόλο εποχής αναλαμβάνει επίσης και για την δραματική The Seagull μια ταινία που πραγματεύεται την εκμετάλλευση και την απόρριψη μεταξύ των ηρώων, των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται ένα καλοκαίρι σε μια εξοχή κατοικία.
    Η ίδια θα βρεθεί ανάμεσα στην αλυσίδα αυτών των ανθρώπων που αλληλοπληγώνονται, χωρίς όμως να υπάρχει η ανάλογη πρόθεση, με τις εξαιρετικές Annette Bening και Elizabeth Moss να την πλαισιώνουν. 
    Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ολοκληρωθεί, με σχετικές ανακοινώσεις των συντελεστών για μια εκπληκτική ερμηνεία από την Bening στον ρόλο μιας ηθοποιού, της οποίας η καριέρα αρχίζει και ξεφτίζει.

    Το συνολικό αποτέλεσμα των ταινιών, θα περιμένουμε να το δούμε μέσα στην χρονιά και πολύ πιθανό είναι να απασχολήσουν και σε Ευρωπαϊκά φεστιβάλ.
    Το άστρο της Saoirse Ronan θα συνεχίζει να λάμπει τα επόμενα χρόνια και μένει να δούμε σε ποιο διαφορετικό ρόλο θα την απολαύσουμε μελλοντικά.

    Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό short που υποδύεται την άψυχη-έμψυχη κούκλα-μαριονέτα στα πλαίσια προβολής των 10 σποτ στα οποία πρωταγωνίστησαν οι 10 ηθοποιοί που έδωσαν τις καλύτερες ερμηνείες της  προηγούμενης χρονιάς σύμφωνα με τους New York Times.

    Νάσος Κυριακίδης.



    Saoirse Ronan - The Mannequin from Oksana Ryadchik on Vimeo.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Saoirse Ronan Updates: On Chesil Beach, Mary Queen of Scots, The Seagull Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top