F Αι Ειδοί του Μαρτίου - The Ides of March - FilmBoy Αι Ειδοί του Μαρτίου - The Ides of March - FilmBoy
  • Latest News

    Αι Ειδοί του Μαρτίου - The Ides of March

    Ίσως να είναι προφανές πια, το να περιμένεις από ταινία του George Clooney να ασχολείται με κοστουμαρισμένους 'άνδρες' που τρέχουν για το πολιτικό αξίωμα.

    Είναι ακόμη πιο προφανές ότι η πολιτική διαφθορά θα είναι από δω και πέρα η αγαπημένη θεματική της mainstream διασκέδασης του Hollywood γιατί, το πιστεύετε ή όχι, υπάρχουν και στην Αμερική φωνές που ακούγονται σαν τους Αγανακτισμένους.

    Όσο η ψήφος μας δεν φαίνεται να έχει και μεγάλη σημασία, ταινίες σαν το The Ides of March θα γίνονται συνήθεια και θα επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέρουμε για τους 'άνδρες΄που λυμαίνονται την εξουσία και που φοράνε τα παντελόνια για ξεκάρφωμα.

    Το The Ides of March είναι μια μεταφορά στον κινηματογράφο του θεατρικού του Neau Willimon με τίτλο 'Farragut North', τίτλος που η Sony επέμενε να χρησιμοποιηθεί και στη ταινία καθώς ...



    ...είναι πιο γνωστός στο Αμερικάνικο κοινό, αλλά ο Clooney αρνιόταν πεισματικά.

    Είναι η ιστορία του Stephen Myers (Ryan Gosling, Drive), ενός νεαρού ιδεαλιστή που δουλεύει για τη προεδρική εκστρατεία του Κυβερνήτη Mike Morris (George Clooney, The American), ενός ανθρώπου που οι υποσχέσεις για πραγματικές αλλαγές και καθαρή πολιτική έχουν ενεργοποιήσει πολλά από τα νεαρά στελέχη που εργάζονται για να τον υποστηρίξουν.

    Η ταινία ακολουθεί τον σκληρό αγώνα της ομάδας του Morris για να κερδίσει την κεντρική πολιτεία του Ohio κόντρα στον πολιτικό του αντίπαλο (Michael Mantell).

    O Morris βρίσκεται σε μια κατάσταση ευφορίας πιστεύοντας όντως ότι βρίσκεται στους καλούς, αλλά παίρνει σκληρά μαθήματα για τη πραγματικότητα της αμερικανικής πολιτικής και τελικά, παίζει κι αυτός το παιχνίδι της ανηθικότητας και της διαφθοράς. 


    Μαζί με τον νεαρό Myers, στο team 'των καλών' βρίσκεται και ο έμπειρος Paul Zara (Philip Seymour Hoffman, Jack Goes Boating) ενώ στο άλλο στρατόπεδο ο βετεράνος Tom Duffy (Paul Giamatti, Win Win).

    Και οι δύο πλευρές επιζητούν την υποστήριξη του πρώην γερουσιαστή Thompson (Jeffrey Wright, Source Code) αλλά έχουν και μια δημοσιογράφο των New York Times στο κεφάλι τους (Marisa Tomei, Crazy Stupid Love).

    Όταν δε, ο νεαρός Myers γνωρίζει την ασκούμενη Molly (Evan Rachel Wood, The Conspirator) και μαθαίνει κάποια σοβαρά μυστικά για το αφεντικό του, αναρωτιέται αν μπορεί να εργάζεται ακόμα για κάποιον τόσο ελαττωματικό.

    Εξαιρετικό cast, πολύ καλές κριτικές συνολικά, βραβείο στο φεστιβάλ της Βενετίας και ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε από 13 Οκτωβρίου.



    The Ides of March trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αι Ειδοί του Μαρτίου - The Ides of March Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top