F Κριτική: Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία - Maze Runner: The Death Cure - FilmBoy Κριτική: Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία - Maze Runner: The Death Cure - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία - Maze Runner: The Death Cure




    Τελευταίο μέρος της δυστοπικής τριλογίας η οποία μας συστήθηκε κινηματογραφικά το 2014 με μια πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη ταινία. 
    Σταδιακά στο δεύτερο μέρος η δράση άρχισε να υπερτερεί του μυστηρίου, και τελικά οδηγούμαστε στο κλείσιμο της ιστορίας με τον Wes Ball ο οποίος είναι και πάλι στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, να παραδίδει πλέον μια καθαρόαιμη νεανική περιπέτεια, με τη βαβουριάρικη δράση να ξεπερνάει όλα τα άλλα. 

    Χωρίς να χάνει πολύ χρόνο με επεξηγήσεις, στήνει μια επιχείρηση διάσωσης η οποία αποτελεί και το κύριο μέρος, δίνοντας το στίγμα ότι πρόκειται για μια ταινία που αποσκοπεί αποκλειστικά στην ψυχαγωγία.

    Το πλούσιο υλικό που έχει όμως σαν βάση, οδηγεί σε μια παραφουσκωμένη διάρκεια η οποία πλησιάζει τις 2,5 ώρες, κάνοντας μια μικρή κοιλιά στο μέσο του φιλμ, ενώ φαίνεται και να ξεχειλώνει προς το τέλος. 
    Παράλληλα δεν καταφέρνει να δώσει χρόνο στους βοηθητικούς χαρακτήρες, ενώ γενικότερα το σενάριο δεν αποκτά ποτέ κοινωνικές ή πολιτικές προεκτάσεις όπως για παράδειγμα η σειρά Hunger Games η οποία έρχεται πολύ συχνά στο μυαλό. 

    Παρόλα αυτά η εξέλιξη φαίνεται να εξυπηρετεί τους σκοπούς του δημιουργού, ο οποίος στήνει εντυπωσιακά όσο και εξωπραγματικά σκηνικά με κυνηγητά, πιστολίδι, και εκρήξεις.


    Όσον αφορά τους ηθοποιούς, επανέρχονται όσοι μάθαμε και στις προηγούμενες ταινίες με την ιστορία να κινείται γύρω από το πρόσωπο του Thomas (Dylan O’Brien, American Assassin) και σε δεύτερο χρόνο της Teresa (Kaya ScodelarioPirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales). 

    Οι συμπρωταγωνιστές όπως είπαμε δεν αναπτύσσονται αρκετά, με αυτούς που παίρνουν λίγο παραπάνω χρόνο να είναι οι ρόλοι της Patricia Clarkson (The Party) και του Aiden Gillen (Sing Street) από το στρατόπεδο των «κακών». 
    Νέα προσθήκη στο καστ αποτελεί ο μακιγιαρισμένος εδώ Walton Goggins (The Hateful Eight), με έναν χαρακτήρα που θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον, αλλά τελικά μένει και αυτός ανεκμετάλλευτος.

    Συνολικά μια ταινία η οποία με την προσέγγιση που ακολουθεί φαίνεται να περιορίζει αισθητά το κοινό, απευθυνόμενη σε όσους είναι φανατικοί της σειράς και κυρίως άτομα νεαρής προς εφηβικής ηλικίας. 
    Για αυτούς πάντως το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον διασκεδαστικό.

    Στους κινηματογράφους από 25 Ιανουαρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία - Maze Runner: The Death Cure Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top