F TIFF 2017: Κολόμπους - Columbus review - FilmBoy TIFF 2017: Κολόμπους - Columbus review - FilmBoy
  • Latest News

    TIFF 2017: Κολόμπους - Columbus review



    Η Casey (Haley Lu Richardson, Split) είναι μια νεαρή κοπέλα γύρω στα 20 που ζει στη μικρή πόλη του Columbus της Indiana των ΗΠΑ, και αναγκασμένη να προσέχει συνεχώς την επιρρεπή σε καταστροφικές αμαρτίες μητέρα της, περιορίζει τα όνειρά της στη βιβλιοθηκονομία, ενώ το μεράκι της είναι η αρχιτεκτονική. 

    Ο Jin (John Cho, Star Trek Beyond) είναι ένας 30αρης ευκατάστατος άνδρας που εργάζεται στη Κορέα ως μεταφραστής και επιστρέφει στη πόλη για να δει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του, έναν αξιοσέβαστο καθηγητή αρχιτεκτονικής, με τον οποίον όμως δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα στενές σχέσεις. 

    Οι δυο τους συναντιούνται τυχαία, αρχίζουν να συζητούν, γνωρίζονται, μιλούν για αρχιτεκτονική και τα όνειρά τους.


    Ο Κορεάτης Kogonada, ένας all-around καλλιτέχνης κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια indie δραμεντί από τις εκατοντάδες που έχει βγάλει το αμερικάνικο σινεμά τη τελευταία δεκαετία. 

    Η ιδιαιτερότητα του Columbus κρύβεται στο ρόλο που παίζει στη ταινία η μοντέρνα αρχιτεκτονική των κτηρίων της πόλης, που δεν είναι μονάχα ένα όμορφο σκηνικό αλλά και ένα θέμα συζήτησης. 

    Αυτό το συν καταρρέει από την εμμονή του σκηνοθέτη σε βουβά άεργα πλάνα που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και κουράζουν τρομερά. 

    Όμορφη φωτογραφία, καλούτσικες ερμηνείες, καλογραμμένοι αλλά αραιοί διάλογοι…αν η ταινία διαρκούσε ένα τεταρτάκι λιγότερο, θα μπορούσε να εκτιμηθεί λίγο περισσότερο. 
    Τώρα, απλά προσπεράστε…

    Αλέξης Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TIFF 2017: Κολόμπους - Columbus review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top