F Review: Star Trek Beyond - FilmBoy Review: Star Trek Beyond - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Star Trek Beyond



    Το πλήρωμα του USS Enterprise ταξιδεύει μέσα σε ένα αχαρτογράφητο νεφέλωμα, όπου κρύβονται θανάσιμοι κίνδυνοι και για κείνο, αλλά και για ολόκληρη την Ομοσπονδία.

    Ο σκοτεινός Krall (Idris Elba, The Avengers: Age of Ultron) και ο στρατός του αιχμαλωτίζουν πληρώματα και απορροφούν την ενέργειά τους, ενόσω βρίσκονται στο κυνήγι ενός αρχαίου όπλου μαζικής καταστροφής, που έχει στην κατοχή του ο Captain Kirk (Chris Pine, Into the Woods). 

    Όλοι οι κλασικοί ήρωες του Star Trek καλούνται να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή απειλή, να ξεκινήσουν από το μηδέν και να αναθεωρήσουν τον εαυτό τους, τις μεταξύ τους σχέσεις και να ενωθούν και πάλι, για να σώσουν το κέντρο του νέου κόσμου, την Yorktown (μπορεί να ληφθεί και ως παραλληλισμός με τη New York City).

    Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται πλέον ο Justin Lin (Fast & Furious) και για το σενάριο είναι υπεύθυνοι οι Doug Jung και Simon Pegg
    Ναι μεν παραμένει στην ομάδα παραγωγής ο J.J. Abrams, αλλά η απουσία του από την άμεση δημιουργική ομάδα είναι εμφανής.


    Από τη νέα περιπέτεια του θρυλικού Star Trek franchise λείπει η φρεσκάδα, η έκπληξη και το κάτι ξεχωριστό. 
    Όλα τα βασικά βρίσκονται στη θέση τους. 

    Η παραγωγή και τα εφέ είναι βέβαια πολύ προσεγμένα, η σκηνή της πρώτης επίθεσης του «σμήνους» είναι εντυπωσιακή και γενικότερα η όλη κλασική συνταγή μίας τυπικής blockbuster περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας του σήμερα έχει μαγειρευτεί με επαγγελματισμό, αλλά χωρίς καμία καινοτόμα έμπνευση.

    Ο δε «κακός» της ιστορίας είναι τουλάχιστον απογοητευτικός. 
    Η προσθήκη του Idris Elba στο καστ μένει ανεκμετάλλευτη και το υποκριτικό του εκτόπισμα βαθιά θαμμένο κάτω από το βαρύ μακιγιάζ και την παλαιωμένη προσέγγιση στη φωνή-κίνηση του Κακού της ιστορίας.  

    Προφανώς και θα υπάρξει και επόμενη συνέχεια του μύθου, αλλά το «σκάφος» είναι ήδη «κουρασμένο».

    Στους κινηματογράφους από 21 Ιουλίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Star Trek Beyond Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top