F Κριτική: Γενέθλια Θανάτου - Happy Death Day - FilmBoy Κριτική: Γενέθλια Θανάτου - Happy Death Day - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Γενέθλια Θανάτου - Happy Death Day



    Μια νεαρή κοπέλα ζει ξανά και ξανά την ημέρα των γενεθλίων της, η οποία όμως είναι και η μέρα του θανάτου της. 
    Με τις… πολλαπλές ευκαιρίες που έχει, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τον δολοφόνο της για να καταφέρει να επιζήσει και να φτάσει στο πολυπόθητο αύριο.

    Βασισμένο σε μια ιδέα που φέρνει αυτόματα στο μυαλό το Η μέρα της Μαρμότας (το οποίο όπως μας λέει και η ίδια η ταινία επιβάλλεται κάποιος να δει), οι δημιουργοί του φιλμ παραδίδουν ένα νεανικό slasher θρίλερ. 

    Ένα θρίλερ όμως το οποίο μπορεί να διαθέτει λίγη από την ατμόσφαιρα και το μυστήριο που υπάρχει σε ανάλογες ταινίες, αλλά από ένα σημείο και μετά δείχνει να απενοχοποιείται, και να φανερώνει τον πραγματικό του σκοπό ο οποίος είναι να διασκεδάσει το κοινό του, φτάνοντας σε σημείο παρωδίας, δημιουργώντας χοντροκομμένους ρόλους, και χρησιμοποιώντας μπόλικο «κολεγιακό» χιούμορ. 

    Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε καθώς δεν υπάρχει πραγματική αγωνία ή τρόμος, με αποτέλεσμα πιο πολύ να γελάς παρά να αναρωτιέσαι πώς, τι, και γιατί.

    Σαφέστατα το αποτέλεσμα δεν εντυπωσιάζει και δεν πρωτοτυπεί, καθώς η τακτική της Μαρμότας έχει μια εξαιρετική ταινία σαν βάση, ενώ έχουμε δει και άλλες παραλλαγές τα τελευταία χρόνια, με πιο ενδιαφέρουσα ίσως το Edge of Tomorrow
    Έτσι οι εκπλήξεις είναι λίγες, ενώ η εξέλιξη και οι διδακτισμοί σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενα. 


    Σαν συνέπεια οι θεατές είναι πιθανό να μπουν στη θέση της πρωταγωνίστριας, νιώθοντας και αυτοί ένα κινηματογραφικό deja vu. 
    Τουλάχιστον ο σκηνοθέτης Christopher Landon φαίνεται να το γνωρίζει αυτό και έτσι προσπαθεί, και τα καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό, να δώσει ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα.

    Σε αυτό βοηθάει και το φωτογενές καστ από το οποίο μπορεί να μην έχουμε εντυπωσιακές ερμηνείες, αλλά αποτελούν αρκετά ταιριαστές επιλογές. 
    Στον πρώτο ρόλο όπου πέφτει και το μεγαλύτερο βάρος συναντάμε τη νεαρή Jessica Rothe (La La Land), η οποία θυμίζοντας λίγο και τη Blake Lively, δημιουργεί με ζωντάνια και ενεργητικότητα μια κεφάτη πρωταγωνίστρια που σε κάνει να ενδιαφέρεσαι για την ιστορία της.

    Συγκεντρώνοντας τα παραπάνω, αυτό που προκύπτει είναι ένα νεανικό θρίλερ όπου η χαρωπή και διασκεδαστική διάθεση είναι αρκετή για μια ευχάριστη παρακολούθηση, ξεπερνώντας το χωρίς αίμα, χωρίς αγωνία, και χωρίς εκπλήξεις αποτέλεσμα.

    Στους κινηματογράφους από 26 Οκτωβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Γενέθλια Θανάτου - Happy Death Day Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top